dijous, 14 de juliol del 2016

Benvinguts a Tercera, capítol 1: Castelldefels

En els primers dies del nou curs, a tercera.cat donem la benvinguda (o desitgem una bona tornada) als cinc equips que són novetat aquesta temporada: tres per motius alegres, els ascendits; i dos que busquen recuperar terreny després d'un descens. Ho fem amb articles de bons coneixedors dels clubs, els perfils amb què aterren a Tercera i les seves aspiracions per a l'any que tot just ara comença.

Al capítol 1 d'aquesta sèrie, en aquest cas Benvinguts a Tercera, retrobem el Castelldefels, que ha ascendit a Tercera després de ser campió del grup 2 de Primera Catalana (i de la categoria després de superar el Vilassar de Mar a la final). Tan sols dotze mesos després del descens, al final del curs 2014/2015, els mariners recuperen la categoria perduda, comandats pel tècnic Miki Carrillo, un vell conegut de la categoria, amb dos play-off d'ascens a Segona B disputats en els últims sis cursos (amb la Montañesa el 2011 i amb el Terrassa el 2014). Escriu sobre el conjunt dels Canyars el seu cap de premsa, el Carlos de Frutos, gran coneixedor del club, de la categoria i del futbol català i un molt bon amic de tercera.cat. Parlem en clau plenament personal quan diem que serà un plaer retrobar-nos a la categoria.

Un onze del Castelldefels de la temporada passada // Andrés Burgos - UECastelldefels.es

Retorn per la porta gran
Un article de Carlos de Frutos / @CarlosdeFrutos

Dotze mesos ha trigat la UE Castelldefels a recuperar el seu lloc a la Tercera Divisió, categoria que li ha estat pròpia des de l'històric juny del 2002, amb les úniques excepcions dels cursos 2007/2008 i 2015/2016.

Igual que el 2008 amb Antonio Escudero a la banqueta, el retorn mariner a Tercera ha estat immediat després del descens, sent la que acabem de deixar enrere la millor temporada groga per sobre de l'antiga i desapareguda Regional Preferent, ja que entre d'altres coses no només ha estat campió del grup 2 de la Primera Catalana, sinó que també ha estat l'equip que més partits ha guanyat i que més gols ha marcat a la categoria, computant els dos grups. I tot plegat, coronat amb dos títols: el de campió de lliga -el Castelldefels no guanyava un campionat des de la temporada 1998/1999, a Preferent-, i el del Campionat de Catalunya Amateur després de vèncer l'altre campió de Primera Catalana, el Vilassar de Mar, en la final disputada a Rubí (1-0).

El Castelldefels es proclamava campió de Primera Catalana // Andrés Burgos - UECastelldefels.es

Amb aquest excel·lent regust de boca el Castelldefels torna a Tercera amb el mateix entrenador amb qui va perdre la categoria, Miki Carrillo, i 6 supervivents del descens de la 2014/2015 sobre la gespa -Juanito, Javi Calvo, Marc Martínez, Mario, l'incombustible Jorge Sánchez, que tornarà a ser l'avi de la categoria, i Cervantes-. De la temporada passada a Primera Catalana, a banda d'aquests, també seguiran Alegre, els joves Miki Gustà i Patrick i el gran golejador Jairo Conesa, que en la seva segona etapa als Canyars ha viscut una autèntica explosió realitzadora, tancant la campanya amb 30 gols oficials (29 en lliga + 1 a la Copa Catalunya) i batent tots els registres realitzadors de la història recent de l'entitat. Tanmateix, i més enllà de la individualitat de Jairo, la força del bloc ha estat el principal argument d'un Castelldefels 2015/2016 que, sense ser un equip especialment brillant, ha competit a un nivell extraordinari, sobretot en el tram decisiu, quan els equips "es juguen les garrofes" de debò. Sempre hi ha cregut i, a còpia de treball, esforç i solidesa com a conjunt ha assolit l'èxit final.

Set són fins ara les novetats en la plantilla, destacant tres importants jugadors del grup 2 de la Primera Catalana 2015/2016, els davanters Adri Alonso i Contreras (Vilanova) i el migcampista Òscar García (Igualada), i els 'Terceres' Dani Lledó i Ion Vázquez (al Prat en la 2015/2016), Manu Martín (Sant Andreu) i Isaac Maldonado (Terrassa). A destacar igualment que el juvenil Sergi Cabré ascendeix directament al primer equip procedent del Juvenil A. El club, però, no dóna per tancat el capítol d'incorporacions i n'efectuarà alguna (o algunes) més en les properes setmanes.

La tretzena temporada de la UE Castelldefels a la Tercera Divisió, supersticions a banda, es presenta il·lusionant, sent l'únic objectiu el d'obtenir la permanència i reconsolidar-se en una categoria que un cop més serà d'una exigència enorme pel potencial de les entitats que en formen part i les plantilles que s'estan confegint. El Castelldefels, però, hi buscarà igualment el seu espai. Un estadi "clàssic" de la Tercera contemporània, els Canyars, tornarà a la seva categoria.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada