divendres, 19 d’octubre del 2018

Prèvia-Guia J11

La part baixa de classificació vol començar a moure's un cop superat l'equador de la primera volta. Els enfrontaments directes a la zona vermella i els xocs entre equips a tocar del descens, preveuen un cap de setmana carregat de tensió per ser el primer en treure el cap cap a la comoditat de la zona mitjana. Per dalt, més fletxes voladores. Amb el Llagostera-Prat a la vista d'aquí a set dies, potablava, gironins i l'Hospi competiran per tancar la jornada 11 liderant la competició. Ho faran, això sí, contra rivals incòmodes i que també volen ser protagonistes aquest curs a Tercera.

L'Hospi és un dels candidats a acabar la jornada com a líder // Davcabar Photo - Radio Afición L'H

Aquests són els horaris de la J11:

DIUMENGE, 21 D'OCTUBRE
12h Santboià-Reus B Cambrils
12h Vilafranca-L'Hospitalet
12h Cerdanyola-Sants
12h Horta-Ascó
12h Europa-FE Grama
12h Martinenc-Granollers
12h Prat-Terrassa
12h Castelldefels-Santfeliuenc
17h Figueres-Llagostera
18h Sant Andreu-Pobla Mafumet

Descansa San Cristóbal

Amb aquesta classificació arrencarà la J11:



És el nou líder però encara no ha descansat, a diferència dels seus quatre immediats perseguidors. El Llagostera vol mantenir la condició de capdavanter en una difícil prova de foc, especial en diversos sentits. Els del Gironès visiten Figueres, en el duel gironí de la categoria. Tot i que no són ben bé equips veïns (60 km separen les dues poblacions), en els dos equips hi ha diversos ex que es retrobaran amb els papers canviats. Els llagosterencs encadenen tres victòries, sis en els últims set partits, i tenen a la vista el duel contra el Prat, segon classificat, un punt per sota, del cap de setmana vinent. El Figueres, de la seva banda, ha sumat 7 punts dels últims 9 i es troba equidistant entre la zona noble (a 5 punts) i les places de descens (5 punts per sota). Sobre l'escenari del duel, Vilatenim, una dada curiosa: és ara mateix el camp en què menys gols s'han vist. Un total de 3 dianes en 4 partits, l'únic del grup en què s'hi han produït menys d'un gol per partit de mitjana. Aimar Moratalla, del Llagostera, complirà un partit de sanció.

Pitu Comadevall, des dels onze metres, feia un gol que valia el liderat // Quim Puig - L'Esportiu

Retorna a la competició, després de la setmana de descans, el Prat, ara segon, a 1 punt del líder Llagostera, però amb un partit més per als gironins. Els pratencs busquen allargar l'espectacular ratxa d'imbatibilitat (810 minuts, els 9 partits sencers d'aquest inici de curs) davant un altre aspirant clar al play-off d'ascens a Segona B, el Terrassa. Parlar d'urgències encara és relatiu, però els vallesans sí que busquen estabilitat després de tres derrotes en els últims quatre partits, les tres sense anotar cap gol. El triomf al Municipal del Guinardó de fa dues setmanes (1-3) va ser un bàlsam, però la derrota davant el Figueres va refredar l'alegria, tot i que els vallesans són sisens, a 2 punts de la quarta plaça. Els de Cristian García tenen el repte de treure alguna cosa positiva del Municipal Sagnier, camp del totpoderós Prat, que ha sumat 21 punts de 27 possibles. A casa els potablava han signat tres triomfs i dos empats (sense gols, clar) davant el Martinenc i el Reus B Cambrils. L'espectacular ratxa d'imbatibilitat era tema de conversa al programa El club de la mitjanit, de Catalunya Ràdio i Esport3, amb la presència del porter pratenc, Andrés Díez.

El Vilafranca vol mantenir la seva escalada cap a la part alta de la taula a casa. Per fer-ho i, de passada, allargar la ratxa de tres triomfs consecutius (i amb la porteria a zero), els penedesencs hauran de vèncer un rival situat a la zona noble: l'Hospitalet. Si el Vilafranca fa quatre setmanes que no perd els riberencs només han caigut en una ocasió en tot el curs. Va ser fa dues jornades als Canyars (0-1) amb un gol sobre la botzina. Els d'Ivan Moreno busquen també rentar-se la cara a casa, on només hi han guanyat un partit fins ara. L'equip de Xavi Molist, que té un partit menys que el líder, espera l'oportunitat ideal per prendre el liderat de la competició, ara només dos punts per sota. Amb el Llagostera, l'Hospi ha estat l'únic equip capaç de seguir l'estela guanyadora del Prat. De fet, és el segon equip menys golejat, amb només tres dianes en contra. Els riberencs no podran comptar amb la participació de Javi Lara, que es perdrà el partit per sanció.

L'Horta de Nacho Castro és l'equip de moda en l'inici del curs a Tercera. L'equip barceloní és quart -amb dos punts de marge sobre el cinquè- i viu tranquil i alegre amb un inici de temporada per tirar cohets. Del Feliu i Codina, fins ara, s'hi ha escapat amb vida només un equip. Va ser el Granollers, que fa dues setmanes va igualar en la seva visita a Horta. De fet, l'equip blanc-i-negre és un dels millors locals de la categoria després de 10 setmanes. Una condició que voldrà posar a prova l'Ascó. L'equip de la Ribera d'Ebre arriba amb necessitats a l'enfrontament. Set setmanes seguides sense vèncer i només 3 punts dels últims 21 són una llosa per un Ascó que s'esperava ser en una zona més distinguida de la classificació. Els de Leo López només han jugat tres partits com a locals, i ho han pagat car, però al municipal han caçat tan sols 1 punt. El de la setmana passada contra el Sant Andreu. A domicili, en canvi, els asconencs han esgarrapat 8 punts però també han encaixat ja tres derrotes. Una situació irregular que, de moment, no troba remei. Javi Morales, del conjunt barceloní, serà baixa per sanció.

Recent classificats per als setzens de final de la Copa del Rei, el Sant Andreu buscarà també la satisfacció en lliga. L'equip de Mikel Azparren repeteix al Narcís Sala després de desfer-se del Calahorra per la mínima al minut 94 de l'última eliminatòria de Copa entre equips modestos. Diumenge buscarà una nova alegria davant la seva afició per seguir mirant amunt en la competició domèstica. L'equip quadribarrat s'haurà de medir a la Pobla de Mafumet, només un punt per sota a la taula i amb el mateix gran objectiu que l'equip local. Els pobletans han perdut els dos últims partits i han sumat només 4 punts dels darrers 18. Unes xifres que els han fet caure de la primera plaça fins la setena tot i no haver tingut encara la jornada de descans. El filial grana, que fa 181 minuts que no fa un gol, vol aprofitar l'aparent desgast andreuenc per tornar a mirar amunt i superar un rival directe en la lluita per la promoció.

Celebració del Sant Andreu, amb la seva afició, la classificació per als setzens de Copa del Rei // UE Sant Andreu
Des de la zona de descens i amb dues derrotes consecutives, el Martinenc busca tornar a prendre aire davant els seus. L'equip de Miguel López queia la setmana passada per la mínima a Llagostera, fallant i penal i rebent l'únic gol en contra des dels onze metres. Un resultat, contra el líder, que pot convidar relativament a l'optimisme amb el retorn a casa, on els diables vermells ja saben què és guanyar. Al davant hi haurà el Granollers, que enllaça quatre empats consecutius i sis setmanes sense perdre. Els de José Solivelles pensen en mantenir la bona dinàmica i prendre punts a domicili -com van fer en l'inici de temporada- per mantenir-se en una zona còmoda i atractiva, prop de les places capdavanteres (El Granollers és a només tres punts del quart). En els dos darrers desplaçaments,els vallesans han copiat el resultat (1-1). Al Guinardó buscaran obtenir una mica més de premi contra un equip afamat de victòries.

Separats per quatre punts que semblen un món en l'inici de campionat, Cerdanyola i Sants es veuran les cares a Fontetes en un partit per les ratxes contraposades. Els vallesans es troben en forma, fa quatre partits que no perden, compten dues victòries consecutives i 240 minuts sense encaixar. Una suma de factors que els ha permès arribar a la xifra dels 13 punts a la zona mitjana, a quatre punts de la promoció i sis sobre el descens. Els de Tito Lossio, en canvi, fa 286 minuts que no fan un gol, i han sumat només 1 punt dels últims 9. Malgrat això, els santsencs s'han acostumat a jugar lluny de casa i han puntuat en les tres últimes visites. Dos punts sobre el descens, l'equip santsenc necessita sumar de tres en tres, especialment aquest cap de setmana, per encarar la propera cita a casa com una possibilitat de trobar el primer triomf davant el seus i posar sorra entre els perseguidors.

Viuen moments i situacions molt diferents Europa i FE Grama. Els graciencs, que empataven sense gols diumenge passat a Granollers, volen capgirar la truita a casa, trobar el gol (especialment amb Fode, incorporat aquesta setmana de l'Espanyol B) i donar alegries a l'afició local. L'equip escapulat va enllaçar tres tromfs seguits durant el setembre, però encara no ha sucat els tres punts aquest octubre. Des de la zona mitjana, l'equip de Vilajoana espera el moment de començar a saltar cap amunt. La Fundació Grama, en canvi, és en zona de descens, compta només un triomf i 3 punts dels últims 18. Una situació relativament crítica -a l'inici de curs res és dramàtic- que els colomencs volen revertir tan aviat com sigui possible. Al Nou Sardenya, buscaran refer-se contra un equip habituat històricament a cedir punts contra els equips debutants. Els colomencs tindran la baixa, per sanció, de Javi Chica.


L'Europa cercarà, a casa, tornar al camí de la victòria // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT

Al límit de la zona de descens, però amb tranquil·litat de saber-se fora, Santboià i Reus B Cambrils xocaran en un duel al Joan Baptista Milà que ha de servir per confirmar un canvi de tònica. Els de Juan Camilo vencien la setmana passada el Castelldefels (2-0) i abandonaven la cua de la classificació. Era el segon triomf dels vermells... i també el segon com a locals. Els de Baix Llobregat buscaran ara la tercera victòria a casa que refermi l'inici d'una bona ratxa. Una situació que vol aconseguir també el Reus B Cambrils. El filial reusenc enllaça dues igualades consecutives després d'haver encadenat tres derrotes. Les pluges de la setmana passada van ajornar el duel amb el San Cristóbal i ara buscaran a domicili, el triomf que marqui l'inici del canvi. L'equip roig-i-negre ja sap què és vèncer a domicili i en el darrer desplaçament va empatar sense gols amb el llavors líder, Prat.


La zona vermella viurà aquest cap de setmana un altre enfrontament directe. Castelldefels i Santfeliuenc, empatats a punts i dins el sac d'equips que perdrien la categoria, xocaran per sortir del pou. Els mariners han estat el darrer equip en aconseguir la victòria aquest curs, però ara que ja saben què és vencer, buscaran repetir-ho aprofitant l'escenari del primer triomf. Als Canyars, l'equip de Miki Carrillo -sancionat-, provarà de doblegar un Santfe que fa tres setmanes que no guanya. De fet, com els mariners, l'equip blanc-i-blau només ha guanyat un partit aquesta temporada. Va ser a domcili i contra un rival que, per ara, és directe: la Fundació Grama (1-3). Es perdran el partit per sanció Sergio Bermúdez i Jordi Cano (Castelldefels), Juanjo Prior (Santfeliuenc), així com el tècnic mariner, Miki Carrillo.


Descansa aquesta jornada el San Cristóbal, ara desè (14 punts), i que com a molt tancarà la jornada en tretzena plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada