diumenge, 26 d’agost del 2012

Resultats jornada 1

Cornellà, Guzmán, Revert, Óscar Muñoz, Europa, Carlitos... Són alguns dels noms propis del primer dels 38 capítols que composaran el primer volum de la temporada 2012-2013 al grup 5 de Tercera Divisió. Un primer capítol que recollirà els 10 partits d'un estrena amb clar color visitant: 6 dels 10 equips que han jugat a domicili tornen a casa amb els tres punts. Curiosament, el líder ha aconseguit el seu honor a casa, al seu Nou Municipal: el 4-0 del Cornellà dóna el primer liderat als de Jordi Roger i, de retruc, otorga el dubtós premi del fanalet vermell als veïns del Santboià. Us expliquem què ha passat aquest cap de setmana als camps de Tercera: a Santa Coloma, on hem tingut la sort de ser-hi, i als altres 9 camps, reflex de la fidelitat dels que sumem en favor del #futbolcat. Aquests dies, i entre d'altres, gràcies a la secció d'Esports de Ràdio Manlleu, als comptes Twitter oficials de la UE Castelldefels, CE Europa, UE Olot, UE Cornellà, Pobla de Mafumet i UE Figueres, però també a Jordi Mestres i Sergi Vargas per les seves piulades des de Rubí i Vilassar de Mar.

El Palamós ha golejat de forma contundent la Grama (0-3).

Iván Guzmán García. Aquest és el nom propi de l'estrena d'una nova i apassionant temporada al grup 5 de Tercera Divisió. El migcampista del Manlleu ha estat l'encarregat de marcar la primera diana de la temporada 2012-2013 avui a la tarda a la Bòbila per prendre el relleu de Roger Segalés, golejador en l'estrena del campionat el curs passat. Un gol que, més enllà del seu valor simbolic ha valgut el seu pes en or en convertir-se en l'únic gol d'un partit que ha donat els primers tres punts de la temporada al Manlleu de Jordi Dot, a costa d'un Gavà amb més regust a planter que mai i que no ha donat el seu braç a tòrcer. El solitari gol de Guzmán arribava al minut 27 de la primera meitat després de rematar una centrada de Putxi, tal com ens informaven els companys d'Esports de Ràdio Manlleu. D'aquesta manera, els osonencs se situen com a líders provisionals a manca que es disputin la resta de partits de la jornada. La dada: ja són quatre les temporades en què el Gavà no estrena la Lliga guanyant, justament les mateixes que el Manlleu no coneix la derrota en el seu debut.

Aquest matí, però, el Manlleu ha perdut el lideratge momentani a mans d'un pràctic i bon Palamós, que ha derrotat la Gramenet a domicili per un clar 0-3. Ha estat en un bon partit del dega del futbol català, molt millor situat sobre el terreny de joc que els homes de Toni Romero, especialment imprecisos al mig del camp i nerviosos en defensa. Massa concessions per un equip que compta amb Almendros, Barrera o Javi Revert a dalt. Al descans, el marcador reflectia ja el 0-3 definitiu gràcies a un gol de cap de Subi a centrada de Barrera i a dos gols de Revert, el primer de penal discutit (l'assistent havia aixecat la bandera per assenyalar, sembla ser, fora de joc) i el segon amb un golàs des del mig del camp, tot s'ha de dir, amb la col·laboració del meta local, Tato Burgada. Per la seva banda, la Pobla de Mafumet ha començat la temporada de bona manera en derrotar la Rapitenca per 0-1. Un solitari gol d'Alfons Serra a mitjans de la primera meitat ha fet volar els tres punts de la Devesa el dia que els ebrencs tornaven a Tercera Divisió. La dada: feia 5 anys i gairebé 4 mesos que el Palamós no guanyava per més de dos gols lluny del Nou Municipal. Va ser el 6 de maig de 2007, quan els empordanesos derrotaven el Premià per 0-3.

Hem hagut d'esperar a la jornada de diumenge tarda per viure el primer gol d'un equip local aquest curs 2012-2013. Ha estat un dels reforços estrella de la Unió Esportiva Figueres, Marc Mas, l'encarregat d'obrir la llauna a Vilatenim a tres minuts del final, quan el FC Vilafranca ja es veia tornant cap al Penedès amb el primer punt de la temporada al sarró. Sorprenent també ha estat el desenllaç a l'Olímpic de Terrassa, on el gairebé sempre irregular Europa ha fet saltar la banca derrotant el Terrassa de Miki Carrillo, un dels equips cridats a ser entre els quatre primers classificats per a aficionats i periodistes del Futbol Català. Cebri a la primera part i Camacho, que ha aprofitat el refús del penal que li havia aturat Miguel Ángel, han donat els tres primers punts al quadre de Dólera.

Cebri celebra el primer gol de la tarda a Terrassa. Foto: Àngel Garreta (ceeuropa.cat).

El Municipal de Nou Barris i el Xevi Ramon han viscut la cinquena i sisena victòria visitant de la jornada. A Barcelona, un pràctic Castelldefels s'ha refet de l'eliminació a la Copa Catalunya al camp del Roda de Barà amb un triomf concluent per 0-3. La Muntanyesa s'ha vist penalitzada pel desencert davant Adrià Carrasquilla, tot el contrari que es grocs, efectius davant el marc groc-i-negre. Gols d'exgramanetistes: Óscar Muñoz per partida doble i José Santos. A Vilassar, un altre equip de groc ha tornat a casa amb els primers tres punts del campionat, un Olot que amb la seva equipació suplent s'ha imposat als maresmencs en un duel igualat decantat del cantó garrotxí amb els gols tardans de Carlitos i d'Uri Santos.

L'onze de l'Olot al Xevi Ramon. Foto: Sergi Vargas

A Can Rosés, Rubí i Vic s'han repartit les punts i les ocasions en un encontre que els d'Alberto Fernández han empatat al tram final gràcies a Baby, una diana que ha servit per eixugar l'avantatge del Vic de Pere Vila, cimentat en el gol d'Albert Soler als dotze minuts de la represa. També igualat però amb un desenllaç ideals pels amants de la tensió ha estat el partit de la Verneda; Peter ha donat els primers tres punts del curs al Júpiter en un matx d'extrems, ja que Israel havia avançat els de Juanjo García al primer minut, avantatge que Sergi Galceran eixugaria un quart d'hora més tard pel Balaguer, que torna a estrenar-se amb derrota a Barcelona després del 2-0 al camp de la Montañesa l'any passat.

I si aquest matí el Palamós li furtava el lideratge al Gavà, hem hagut d'esperar al darrer partit de la jornada per veure el tercer canvi de líder en dos dies. Queden 37 jornades per davant, però el Cornellà de Jordi Roger, aspirant a tot aquesta temporada, ha iniciat el curs de forma impactant golejant el FC Santboià per 4-0. Luís Gaudioso i Boris Garrós (en dues ocasions) han edificat un triomf clar que Àlex Pla ha certificat al minut 89 amb el darrer gol de la tarda. Estrena brillant del Nou Municipal de Cornellà de l'equip local, que dormirà uns quants dies com a líder emulant el Cornellà 2010-2011, líder en finalitzar la primera jornada gràcies al 4-1 sobre el Balaguer.

Els jugadors del Palamós celebren el 0-2, obra de Javi Revert.

DISSABTE, 25 D'AGOST
Gavà 0-1 Manlleu (Guzmán)

DIUMENGE, 26 D'AGOST
Gramenet 0-3 Palamós (Javi Revert -2- i Subi)
Rapitenca 0-1 Pobla Mafumet (Alfons Serra)
Figueres 1-0 Vilafranca (Marc Mas)
Terrassa 0-2 Europa (Cebri i Camacho)
Vilassar 0-2 Olot (Carlitos i Uri Santos)
Muntanyesa 0-3 Castelldefels (Óscar Muñoz -2- i Santos)
Júpiter 2-1 Balaguer (Israel i Peter / Galceran)
Rubí 1-1 Vic (Baby / Albert Soler)
Cornellà 4-0 Santboià (Boris -2-, Luís i Pla)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada