dimecres, 7 de maig del 2014

El 'play-off', gairebé definit

55 equips dels 72 que dilluns vinent entraran al sorteig del play-off d'ascens a Segona Divisió B ja han tret bitllet per allargar la temporada, mínim, dues setmanes més. Són tres quartes parts dels equips que s'hi classificaran, exactament com es reflecteix al grup català, amb Cornellà, Muntanyesa i Europa amb presència assegurada. 16 equips, a més, ja tenen plaça definida, entre els quals hi ha 10 dels 18 campions finals, que es jugaran l'ascens a una sola ronda, amb repesca per als perdedors.

El Cornellà, un dels catalans que espera definir posició... i rival // Andrés Ayala - Facebook UE Cornellà

L'última jornada de lliga als 18 grups de Tercera servirà per adjudicar les 17 places que queden per al play-off d'ascens a Segona B. Falta conèixer els noms que ocuparan aquestes 17 vacants... i adjudicar 56 places finals, ja que molts dels equips classificats no tenen encara una posició definida. Només 16 conjunts ja saben com acabaran la lliga.

De fet, en 16 dels 18 grups ja hi ha equips classificats per al play-off. Només al grup 1 (Galícia) i al 7 (Madrid) tot està encara per decidir, del primer al quart lloc, amb opcions per entrar i sortir de més de quatre equips. No hi ha, però, cap grup que tingui les quatre places ja distribuïdes. El que ho té més avançat és el 18, el castellano-manxec, que ja ha definit un campió (Puertollano) i qui serà segon (Socuéllamos) i tercer (Villarobledo).

La Monta torna tres anys després al play-off // Àngel Garreta - REMImages.com

Hi ha 8 grups, però, en què ja se sap quins quatre equips disputaran el play-off. No hi ha opcions per a cinquens o sisens candidats als grups de Cantàbria (3), València (6), Castella i Lleó (8), els dos d'Andalusia (9 i 10), Canàries (12), Extremadura (14) i Navarra (15).

Aquest és el quadre amb els 72 equips que, abans de l'última jornada, ocupen plaça d'accés al play-off per l'ascens a Segona B. En vermell, equips ja classificats, i en blanc sobre fons negre, equips amb plaça definida.

Quadre: tercera.cat

10 campions
El sistema de play-off premia els 18 campions, donant-los dret a una ronda d'accés directe, la Ronda de Campions, que deixarà, el proper 25 de maig, 9 equips a Segona B, i els 9 perdedors amb dret a repesca, accedint a la segona ronda de la fase. Potser per això, ja hi ha 10 equips que han estat campions dels seus respectius grups, i que són, per tant, rivals potencials del campió català. Cornellà, Muntanyesa o Europa saben que si són campions el seu rival podria ser el Lealtad (asturià), la Gimnástica de Torrelavega (càntabre), el Leioa (basc), l'Eldense (valencià), el Marbella (andalús), el Mallorca B (balear), l'UCAM Múrcia, el Villanovense (extremeny), el Saragossa B (aragonès) o el Puertollano (manxec). Caldrà definir encara 8 campions més per al sorteig de dilluns.

L'Europa, segon any seguit a play-off // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Els altres sis equips amb plaça definida són dos segons (el Terol aragonès i el Socuéllamos castellano-manxec), dos tercers (el Mutilvera navarrès i el Villarobledo manxec) i dos quarts (l'Escobedo càntabre i l'Osasuna B navarrès).

Curiosament, l'únic equip invicte del futbol estatal, el San Juan navarrès, arriba a l'última jornada sense el campionat certificat, ja que l'Izarra, segon, li té el goal average empatat i és tan sols tres punts per sota.

L'última jornada, aquest diumenge, 11 de maig, dictarà sentència per conèixer els 72 protagonistes i les seves posicions definitives. El sorteig, dilluns 12 de maig a la tarda, ens farà conèixer quins dels 68 possibles rivals per als catalans seran els oponents a la primera ronda i ronda de campions, els caps de setmana del 17-18 i 24-25 de maig.

Recordem que a la primera ronda, més enllà de la de Campions, que creuarà els 18 primers classificats, els segons s'enfrontaran amb els quarts, amb la tornada al camp dels segons classificats; i els tercers s'enfrontaran entre ells, amb el factor camp a sortejar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada