divendres, 2 de maig del 2014

Prèvia J37

Aquests són els horaris de la J37:

DIUMENGE, 4 DE MAIG
12h Santboià-Muntanyesa
12h Cornellà-Gavà
12h Masnou-Castelldefels
12h Terrassa-Europa
12h Rapitenca-Cerdanyola
12h Palamós-Manlleu
12h Vilafranca-Pobla Mafumet
12h  Gramenet-Figueres
12h Santfeliuenc-Ascó

12h Vilassar de Mar-Rubí

Aquesta és la classificació amb què arrenca la J37:Prèvia de la jornada, en format narratiu: la teniu a GolCat, en aquest enllaç

Claus de la jornada


L'Europa pot ser campió // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Lideratge i confirmacions
L'Europa arrenca la jornada líder, després d'haver recuperat la màxima posició de privilegi aquest dijous. Té dos punts de marge davant Cornellà i Muntanyesa, els altres dos equips que tenen aspiracions matemàtiques d'acabar la J37 al capdavant. Amb tot, l'Europa és l'únic que ja pot confirmar el campionat, segons una combinació concreta i clara.


 • L'Europa serà campió si... guanya i no guanyen ni Cornellà ni Muntanyesa.

Les opcions de lideratge al final de la jornada per als tres equips passen per aquests condicionants: 

 • L'Europa seguirà líder si... guanya; empata i la Muntanyesa no guanya; perd i no guanyen ni Cornellà ni Muntanyesa.
 • El Cornellà serà líder si... guanya i l'Europa perd.
 • La Muntanyesa serà líder si... guanya i no guanyen ni Europa ni Cornellà.Cornellà, Monta i Rubí poden confirmar play-off // ALex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Play-off i confirmacions
L'Europa és l'únic dels quatre primers que té segur seguir en play-off quan acabi aquesta penúltima jornada. Quatre equips més es disputen les altres tres places aquest diumenge: són el Cornellà, la Muntanyesa i el Rubí, que ara són en places de privilegi; i l'Ascó, cinquè, amb opcions de tornar a entrar. El Terrassa, sisè, no pot entrar en play-off aquesta setmana però manté opcions matemàtiques d'acabar el curs entre els quatre primers.

En paral·lel, però, els quatre primers classificats poden confirmar aquest diumenge l'accés matemàtic al play-off d'ascens a Segona B. Aquests són els condicionants: 


 • L'Europa confirmarà play-off si... guanya; o si empata i l'Ascó no guanya.
 • El Cornellà confirmarà play-off si... guanya, i l'Ascó no guanya o el Rubí perd; o si empata, l'Ascó perd i el Terrassa no guanya.
 • La Muntanyesa confirmarà play-off matemàtic si... guanya i l'Ascó no guanya, o el Rubí perd.
 • El Rubí confirmarà matemàticament el play-off si... guanya, l'Ascó perd, el Cornellà puntua i la Muntanyesa guanya.


Quant a la configuració del play-off, les claus per seguir-hi o, en el cas de l'Ascó, per tornar a entrar, passen per aquestes combinacions:


 • El Cornellà seguirà en play-off si... puntua; o si perd i o bé la Muntanyesa perd o bé el Rubí o l'Ascó, un dels dos, no guanya.
 • La Muntanyesa seguirà en play-off si... guanya; empata i l'Ascó no guanya; o si perd i o Rubí o Ascó, un dels dos, també perd.
 • El Rubí seguirà en play-off si... puntua; o si perd i l'Ascó no guanya. 
 • L'Ascó entrarà en play-off si... guanya i el Rubí o la Muntanyesa no ho fan, o el Cornellà perd.El Terrassa busca un 6 de 6 per mantenir opcions // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Per als dos aspirants que són fora de la zona noble, Ascó i Terrassa, la jornada pot significar el comiat de les opcions de play-off. Combinacions:


 • L'Ascó s'acomiadarà de les opcions de play-off si... perd, guanyen Rubí i Muntanyesa i el Cornellà puntua.
 • El Terrassa s'acomiadarà de les opcions de play-off si... no guanya i o bé el Rubí puntua o bé l'Ascó guanya. El Castelldefels té la permanència a tocar // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

Zona baixa
(Vagi per endavant que quan parlem de permanència matemàtica volem dir no acabar entre els tres darrers. Un descens compensat afectaria el quart per la cua, que descendiria sempre que no pugés cap català de Tercera a Segona B)

Dijous confirmava la permanència el Manlleu i el Figueres la té més que virtualment, a l'espera dels resultats de la J37. Aquesta jornada, com que tan sols quedaran tres punts en joc, poden confirmar la permanència sis equips, tots els que busquen eludir l'antepenúltim lloc (i un possible descens compensat per al quart per la cua), excepte el Masnou, que no pot confirmar la salvació encara.


 • El Cerdanyola obtindrà la permanència matemàtica si... guanya; si empata o perd i d'entre Santboià, Gavà, Vilassar de Mar i Masnou un no guanya.
 • El Castelldefels obtindrà la permanència matemàtica si... puntua.
 • El Vilafranca obtindrà la permanència matemàtica si... guanya i un dels quatre equips que té per sota no ho fa, o si empata i el Masnou perd.
 • El Santboià obtindrà la permanència matemàtica si... guanya i el Masnou perd, o bé perden Gavà o Vilassar de Mar; o si empata i el Masnou perd.
 • El Gavà obtindrà la permanència matemàtica si... guanya i no guanyen o Vilassar de Mar o Masnou.
 • El Vilassar de Mar obtindrà la permanència matemàtica si... guanya i el Masnou no ho fa.


Els maresmencs, Vilassar de Mar (a la foto jugant a Ascó) i Masnou, implicats de ple // Iris Solà - FC Ascó

Descens
Amb la Rapitenca i la Gramenet ja descendides, queda per assignar una plaça de descens (la 18a), i els equips busquen eludir un 17è lloc que els pugui dir al suspens de caure en descens compensat. El Masnou ocupa ara l'antepenúltim lloc, i Gavà i Vilassar de Mar hi poden caure aquesta jornada. Els masnovins, en cas de mal resultat, podrien fins i tot descendir matemàticament diumenge. Aquestes són les combinacions:


 • El Gavà caurà en descens si... empata i guanyen Vilassar de Mar i Masnou; o si perd i puntua el Vilassar de Mar i guanya el Masnou.
 • El Vilassar de Mar caurà en descens si... no guanya i el Masnou guanya.
 • El Masnou sortirà del descens si... guanya i no ho fan o Gavà o Vilassar de Mar, o bé el Santboià perd.  • El Masnou descendirà matemàticament a Primera Catalana si... no guanya i vencen Gavà, Vilassar de Mar i Santboià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada