divendres, 23 de maig del 2014

Fem balanç, capítol 7: Vilafranca

El curs s'ha acabat per a 16 equips de la categoria i obrim a tercera.cat la sèrie habitual de final de temporada, el Fem balanç, en què 20 periodistes o informadors de cada un dels clubs que han participat al grup català de Tercera d'enguany analitzen com ha anat la temporada per al seu equip. L'ordre de publicació és completament aleatori, deixant, això sí, per al final els quatre equips que encara competeixen als play-off.

Any agitat per al Vilafranca, que amb canvis a la presidència apostava inicialment per la continuïtat de Puchi a la banqueta... El tècnic marxava abans de començar el curs, Delfí Ferreres dirigia l'equip, i era destituït abans d'arribar a Nadal. Manel Delgado ha dirigit l'equip aquest 2014 (no continuarà el curs vinent) amb un molt bon balanç de resultats a casa i uns molts mal registres a domicili. Al final, a la penúltima jornada, arribava la permanència matemàtica, que manté els penedesencs a Tercera, sent un dels equips que animen la competició. Escriu sobre l'any del Vilafranca un bon amic, en Lluís Montaner, que segueix l'equip per a Ràdio Vilafranca, amb un altre bon company, Joan Sòria, i que a més és l'autor d'un dels blogs a seguir si us interessa el futbol català o la Tercera, El blog de la prèvia.


Foto: Àngel Garreta / REMImages.com



En busca de l'estabilitat
un article de Lluís Montaner / @lapreviafcv

No ha estat fàcil la temporada 2013/14 per al FC Vilafranca. La paraula 'CANVI' (així, en majúscules) resumeix a la perfecció l'any futbolístic del degà penedesenc a Tercera Divisió. I és que un nou president, dos entrenadors (o tres, si comptem que Puchi havia pactat en un principi la seva continuïtat amb la nova junta directiva) i fins a 33 jugadors que han passat pel vestidor vilafranquí són prou dades per veure que no ha estat, precisament, un camí de roses.

Abans de començar la temporada saltava la sorpresa amb la marxa de Puchi per desavinences amb la junta comandada per Joan Soler 'Giró'. El seu substitut fou Delfí Ferreres, un entrenador que provenia del Vilanova (Primera Catalana) i que no tenia experiència a Tercera Divisió. Ferreres agafà una plantilla confeccionada en un 80% per l'anterior tècnic, amb noves incorporacions contrastades com Gerard Boira, Marc Ramírez o Santi Triguero, i gent jove com Manel Lora, Adrià Vargas o Adrià Creixell. A aquests cal sumar la base de la temporada anterior amb els Javi González, Domínguez, Oriol Molins, Puchi, Bacaicoa, Antolínez, Marcos García o Valerio entre d'altres.

Santi Triguero, fitxatge estrella del curs // Àngel Garreta - REMImages.com

La lliga començà malament, amb 2 punts de 12 possibles. Després vingué una ratxa de cinc jornades invictes i posteriorment un parell de victòries en nou partits que propicià l'adéu de Delfí Ferreres al voltant de Nadal. Abans però, s'havia fet 'neteja', amb jugadors emblemàtics de l'era Puchi com el seu fill Joni o Bacaicoa, en unes sortides polèmiques pel que havien representat les darreres temporades.

L'arribada del nou any portà també nou responsable per a la banqueta. Manel Delgado, que fins llavors feia feines d'scouting dels rivals de forma no remunerada per al Sant Andreu, agafà les regnes de l'equip. Com Ferreres, tampoc tenia experiència en aquests nivells ja que bàsicament havia desenvolupat la seva feina en futbol base amb dues curtes i aïllades incursions en el futbol amateur (Olesa i Sant Cugat).

El 5 de maig se celebrava la permanència // Lluís Montaner

Dues victòries en els seus dos primers partits van rearmar el grup de moral per afrontar la segona volta amb optimisme. Aquests dos triomfs, al Municipal tots dos, van deixar veure el que seria la 'marca' de l'equip en el que quedava de Campionat: forts a casa i dèbils com a visitants. De fet, lluny de Vilafranca no s'ha tornat a guanyar des del 17 de novembre del 2013 (0-1 a Castelldefels).

Quan quedaven cinc jornades per al final, i amb la permanència encarrilada, es va anunciar la renovació de Manel Delgado per a la temporada vinent. Tot i això, l'equip va patir en excés per a salvar la categoria, ja que no va poder assolir-la fins la penúltima jornada en vèncer la Pobla Mafumet (4-2). Aquell dia, més que per aquest fet destacat, serà recordat també per la rajada, en roda de premsa, del míster vilafranquí envers la premsa local.

Manel Delgado, tècnic a la segona volta // Àngel Garreta - REMImages.com

Pocs dies després la junta directiva anunciava la no continuïtat de Manel Delgado al capdavant de l'equip per criteris estrictament esportius, ja que el projecte que tenia en ment el club i com ell el volia dur a terme no eren compatibles. No sabrem mai si aquesta és la veritable raó o si va influir l'ambient enrarit a les darreres setmanes a la capital de l'Alt Penedès, amb poques parts de l'entorn futbolístic al seu favor.

El cas és que de cara a la temporada vinent s'atansa un nou projecte encara per definir i, a dia d'avui, sense cap visible al capdavant de la parcel·la esportiva. Això sí, a Tercera Divisió per cinquena campanya consecutiva.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada