divendres, 16 de maig del 2014

Fem balanç, capítol 3: Pobla Mafumet

El curs s'ha acabat per a 16 equips de la categoria i obrim a tercera.cat la sèrie habitual de final de temporada, el Fem balanç, en què 20 periodistes o informadors de cada un dels clubs que han participat al grup català de Tercera d'enguany analitzen com ha anat la temporada per al seu equip. L'ordre de publicació és completament aleatori, deixant, això sí, per al final els quatre equips que encara competeixen als play-off.

La Pobla Mafumet és un equip peculiar, no hi insistirem més del que ja s'ha dit. Filial, amb una estructura més propera al professionalisme i amb un doble objectiu: l'esportiu i el de formació. Aquest curs el conjunt grana ha viscut sempre allunyat del perill (llevat de les primeres jornades) i fins i tot es va apropar al tram final de curs amb intencions d'enllaçar amb la part alta. Una sèrie de mals resultats va frenar les ambicions, però els tarragonins acabaven la temporada al vuitè lloc, amb el final, a més, de l'etapa del tècnic Iván Moreno, que no continuarà a la banqueta pobletana el curs vinent. Escriu sobre la temporada de la Pobla Mafumet el seu cap de premsa, l'Helder Moya.



Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat


Un final que obre moltes incògnites per a la temporada vinent

un article d'Helder Moya



El curs futbolístic 2013/2014 ha finalitzat amb sorpresa majúscula pel que fa al CF Pobla Mafumet. La comissió esportiva formada per Nàstic i Pobla oficialitzaven aquesta setmana l’adéu després de dues campanyes del tècnic Iván Moreno, qui tot i no compartir la decisió la respectava amb noblesa. El club agraïa la professionalitat, el treball i l'entrega del m'ster al capdavant d'una Pobla que, un any més i ja en van set, aconsegueix la permanència al grup V de la Tercera Divisió.

La Pobla ha aconseguit aquesta fita amb la tercera millor puntuació dels sets anys que suma a Tercera, i tot i que poden sorprendre aquestes paraules, el conjunt pobletà té en ment sobreviure sempre al complicat grup català de Tercera. Cert és que els dos play-off viscuts ara fa dues campanyes encara cuegen positivament, i del bon regust de boca que van deixar encara tothom se'n recorda. Allò és passat i el present més immediat ens ha demostrat que amb la segona plantilla més jove de la lliga –la primera ha estat la de la Gramenet- el filial del Nàstic ha tancat el campionat en una meritòria, treballada i sacrificada vuitena posició.


Iván Moreno, tècnic de la Pobla els dos últims cursos // Àngel Garreta - REMImages.com

Els números de la Pobla Mafumet en el torneig de la regularitat 2013/2014 han estat completament atípics per a un filial. L'equip dirigit per Iván Moreno s'ha caracteritzar per amortitzar, i molt, els gols a favor, tal com indica el fet que dels dotze primers equips classificats, la Pobla és el segon menys golejador amb 45 dianes, després del Manlleu amb 39. Cap futbolista de la plantilla ha aconseguit arribar a la xifra de 10 gols en el seu compte particular, i el màxim anotador ha estat Victor Bertomeu, 'la bala de l'Ebre', amb 7, seguit d'un Sergi Gestí amb 6 que no s'ha caracteritzat per ser titular en gran part del campionat. Això ha diversificat, i molt, els registres golejadors de la plantilla, que s'han vist afavorits, i molt, per la seguretat defensiva que homes com Joaqui –el futbolista més amb més minuts de la plantilla-, Calavera –a cavall entre primer equip i filial-, Eric o Vadillo han demostrat a la rereguarda pobletana. El filial grana és el cinquè equip menys golejat del campionat amb 37 gols, el que suposa que Alberto Varo –convocat sempre amb el Nàstic arrel del cas Tomeu Nadal- Aleix Manzano o Sergi Serret han complert aquella dita de "un bon porter és aquell que atura allò que és aturable i de tant en tant fa algun miracle".

Els números ens diuen que a la Pobla li ha mancat gol aquesta campanya, però no ha estat pas perquè no ho hagi intentat o buscat, i fins hi tot accentuat per l'ampli ventall de davanters que han jugat en aquesta demarcació: Juanito, Emana, Iván Aguilar, Abel Rita, Javi Pazos... Com explicar-ho? Futbol és futbol...


El capità pobletà, Jordi Roca // Àngel Garreta - REMImages.com

La proposta futbolística del tècnic Iván Moreno i del seu grup de treball, amb Manel Cazorla com a assistent, Joan Puig com a entrenador de porters i Àngel Vila com a observador dels equips rivals, ha estat sempre la de treballar el bon tracte de pilota i la de tenir entre cella i cella la porteria rival. Tot això amb un valor afegit al camp, la del capità al camp i al vestidor de Jordi Roca, que a la medul·lar s'ha entès de meravella amb Bicho, creant una dupla excel·lent.

Diferents interrogants s'obren de cara a la temporada vinent. El principal ara mateix és saber qui serà el nou inquilí de la banqueta pobletana. Caldrà veure si la comissió esportiva farà una ullada i apostarà per un tècnic del planter del Nàstic o si pel contrari es buscaran altres perfils. A partir d'aquesta peça es mourà la resta del taulell, la del cos tècnic, la dels jugadors, etc. Però això ara són figues d'un altre paner.

Per acabar vull reiterar una vegada més les paraules del club d'agrament al treball del míster, de l'Iván Moreno. I a títol personal, i com a periodista, un últim apunt: gràcies Iván, per ser com ets! 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada