dimecres, 21 de maig del 2014

Fem balanç, capítol 5: Palamós

El curs s'ha acabat per a 16 equips de la categoria i obrim a tercera.cat la sèrie habitual de final de temporada, el Fem balanç, en què 20 periodistes o informadors de cada un dels clubs que han participat al grup català de Tercera d'enguany analitzen com ha anat la temporada per al seu equip. L'ordre de publicació és completament aleatori, deixant, això sí, per al final els quatre equips que encara competeixen als play-off.


El Palamós ha estat un dels grans animadors (en l'aspecte positiu) de la part alta de la categoria, entrant a l'últim mes de competició amb opcions d'entrar al play-off. Un final de curs altament meritori per a un grup de futbolistes que ha patit problemes extraesportius durant tot el curs, i que veia com el projecte esportiu d'inici de curs es veia alterat per la marxa del director esportiu, Oriol Alsina, i el canvi d'entrenador al tram final de la primera volta. Soroll fora del camp, bona sintonia al terreny de joc, amb Javi Revert afinat un any més (repeteix els 20 gols del curs passat). Escriu sobre la temporada del conjunt empordanès el periodista Oscar Fraile, actualment director de comunicació del club gironí.


Foto: Àngel Garreta / REMImages.com

Exercici de professionalitat en una de les temporades més difícils dels últims anys
un article d'Oscar Fraile / @OscarFraile

La plantilla de la temporada 2013/2014 serà recordada a Palamós per haver dut el club a lluitar de tu a tu amb els grans equips de Tercera Divisió fins pràcticament el final de lliga. A més, les condicions socials i econòmiques han fet que la gesta dels jugadors tingui encara més mèrit. Ara, però, el club ha de solucionar els mesos d'impagaments que arrossega abans de començar a planificar la confecció de la plantilla per a la pròxima temporada. Joan Bayona, Marc Guilana i Àlex Fernández són els únics jugadors confirmats.

Una de les fites del curs: guanyar al Sardenya // Àngel Garreta - REMImages.com

Els jugadors del Palamós han demostrat de quina pasta estan fets. Han fet grans esforços tot i les adversitats que han patit. La temporada començava amb un projecte molt il·lusionant. Una plantilla que aspirava a tot, encara que l'objectiu, en principi, no era disputar el play-off d'ascens a Segona Divisió B. Oriol Alsina es va incorporar a la direcció esportiva de l'entitat el 23 de maig de 2013, ara just farà un any. Quatre mesos després -27 de setembre de 2013- va presentar la dimissió. Era el primer símptoma que alguna cosa no rutllava. La pretemporada i la primera victòria del curs al derbi contra el Figueres (1-3) no va ser suficient per engrescar l'afició i ja s'intuïa que no hi havia la cohesió necessària per tirar endavant un projecte esportiu.

Posteriorment es va produir el canvi a la presidència del club. Joan Pau Pérez va substituir Miquel Aguilar al capdavant de la junta directiva. L'expresident de la Fundació Esportiva Palamós, actualment annexionat al futbol base del Palamós, va plantejar unes retallades de sou que bona part de la plantilla va acceptar. El grup ha sabut tirar endavant la temporada heroicament, oblidant per un temps els problemes de pagament i també de lesions. Maik Molist i Cristian Venzal es van trencar els lligaments amb una setmana de diferència i només el primer ha pogut disputar alguns minuts en el tram final de temporada. Jordi Guerrero, primer entrenador, es va incorporar a l'estiu, de la mà d'Oriol Alsina. Amb ell l'equip havia encadenat dues victòries seguides les jornades 16 i 17. El Palamós es mantenia en una bona vuitena posició i a només 5 punts de la zona de play-off. Amb l'arribada d'Oriol Alsina al Girona, Guerrero va deixar Palamós per afrontar un repte molt il·lusionant per a ell: ser el segon entrenador en un equip de Segona.

Alfons Garcia, tècnic des del desembre // Palamós CF

Alfons Garcia es va fer càrrec de l'equip en l'últim partit de l'any. El Palamós va derrotar per 1 a 2 el Manlleu, en la tercera victòria consecutiva. La plantilla es va reforçar de moral i de lluita, i gràcies als gols de Sergi Arimany, Chicho i novament Javi Revert es van col·locar molt a prop de la zona de play-off. Després de 8 partits sense perdre el degà era sisè a tres punts del Rubí, quart classificat. La prova de foc va arribar el 9 de febrer. El Palamós no va estar encertat i va trencar la dinàmica positiva amb la derrota per 0 a 1 contra el Santfeliuenc. En aquell moment el club havia presentat el nou director esportiu, Joan Mármol, que fixava com a projecte cuidar el planter. I així ha estat. Una de les millors noticies de la temporada ha estat l'aposta pel planter. El Palamós ha fet debutar Jordi Frigola, Àlex Fernández, Adrià Garcia i Mahani, mentre que han tornat a tenir presència amb el primer equip Diego Zayas i Toni Rodríguez, 'Shagy'. Frigola va debutar com a titular al difícil Municipal d'Ascó.

El Palamós afrontava les sis últimes jornades de lliga aspirant a tot. Estava a tres punts del play-off i no tenia tan lluny el primer classificat. Una ratxa de cinc empats seguits va fer esborrar del mapa qualsevol possibilitat d'entrar entre els quatre primers. Els empats contra el Gavà al Nou Estadi, i contra el Castelldefels als Canyars, van deixar clar que l'equip estava físicament tocat i amb lesions d'homes importants. Els problemes econòmics han acompanyat l'equip al llarg de tota la temporada i per aquest motiu el curs s'ha de qualificar d'excel·lent. El club treballa des de l'últim partit per pagar les mensualitats que falten i per fer un projecte a l'alçada del que vol el poble, una aposta clara pel planter i valorar com es mereix una categoria com la Tercera Divisió.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada