dimecres, 23 de maig del 2018

Fem balanç, capítol 3: Pobla Mafumet

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret. Comencem, òbviament, pels equips que ja han conclòs temporada i deixem per al final els que es troben immersos en el play-off o a l'espera de la resolució dels descensos no compensats.

Al capítol 3 repassem el curs de la Pobla de Mafumetque s'ha quedat a les portes del play-off d'ascens, arribant a l'última jornada com a quart classificat després d'un molt bon curs, amb un tram final de molta solidesa. Els pobletans acabaven la lliga sisens, amb 63 punts. Escriu sobre la temporada de la Pobla de Mafumet l'Helder Moya, qui va ser cap de premsa del conjunt pobletà i que en l'actualitat exerceix el periodisme esportiu a RNE Tarragona.

La plantilla de la Pobla d'aquest curs // CF Pobla de Mafumet

Banda sonora (novetat aquest any)
A cada 'Fem balanç', l'autor proposarà una cançó per resumir el curs de l'equip. Podria ser un exercici curiós llegir l'article amb la música de fons.

La cançó d'Helder Moya per resumir l'any de la Pobla Mafumet és:

'Himne del CF Pobla de Mafumet'




Acariciant la mel fins la darrera jornada
Un article d'Helder Moya

Quatre entrenadors ha tingut el CF Pobla de Mafumet aquesta temporada: Rodri, el tándem Manel Cazorla-Xisco Muñoz (van dirigir el partit a Palamós), Vílchez i Juan Manuel Pavón. Molts aficionats em preguntaven: com pot ser que amb aquests números l'equip depengués d'ell mateix a la jornada 38 per poder disputar el play-off d'ascens a Segona B? Podria tirar de clàssic i dir aquella màgica frase de Vujadin Boškov de "futbol és futbol", però no, la resposta correcta és la següent: Juan Manuel Pavón.

El míster andalús, arribat la darrera setmana d'octubre, i amb tres partits per jugar en una setmana, ha estat la gran pedra angular del CF Pobla de Mafumet. Tot i perdre en el seu debut a casa davant el Prat (0-2), l'entrenador de la Pobla, juntament amb el seu cos tècnic i els seus futbolistes, han acariciat la mel de finalitzar a la quarta posició en el present curs futbolístic 2017/2018. Pavón, un tècnic molt treballador, estudiós, accessible i amable, ha sabut aglutinar tot l'entorn del club i ha fet créixer una plantilla que va començar la temporada molt dubitativa i que, tot i la seva joventut, s'ha fet gran. Pavón s'hi ha dedicat en cos i ànima, una gran oportunitat tenia i l'ha sabut aprofitar durant els mesos que ha estat el màxim responsable de la banqueta.


Futbolistes com el porter Perales, defenses que tot i la seva joventut ja sabien de sobres com és el grup V de Tercera com De Nova o Gabri Vidal, migcampistes com Jesús López Morón i Brugui o el davanter Ivan Vidal, eren d'un bon inici l'arteria vertebral del CF Pobla de Mafumet. A ells s'hi han sumat fitxatges d'hivern com Moha, que va aportar el gol que va deixar orfe després de la lesió d'Ivan Vidal i futbolistes revelació com el juvenil Pol Prats -l'ebrenc ha demostrat gran adaptació a Tercera i amb confiança i treball seguirà creixent-.



La Pobla ha estat protagonista a la part alta // CF Reus

L'equip ha anat de menys a més durant el present curs, arribant a la recta final de la lliga en posicions de play-off, lluitant frec a frec amb el Terrassa i el Prat per la quarta posició. L'únic però era que tot i dependre d'ella mateixa, la Pobla se les havia de veure la darrera jornada amb el campió del grup, l'Espanyol B. El desenvolupament de la jornada era intens, i amb un empat hagués valgut. Tot i intentar-ho, els joves futbolistes pobletans no van poder aconseguir el premi. És futbol, i tot i que les llàgrimes van envair el vestidor visitant de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, els jugadors se n'adonaran amb el pas del temps del que han fet, competir fins al darrer minut defensant l'escut amb orgull i honor. Ara toca descansar, gaudir de les vacances i previ al Mundial, encoratjar els nostres quatre representants del grup per intentar que aconsegueixin l'ascens de categoria.


Aquesta era la segona temporada del CF Pobla de Mafumet a Tercera divisió després del

descens de Segona B. Una campanya amb molts canvis: fi de l'estada a la banqueta de Martin Posse després de tres anys, i amb qui es va aconseguir l'ascens a Segona B en la que és la pàgina més brillant de la història del club i, sobretot, el relleu a la presidència. Josep Mir decidia posar punt final a disset temporades al capdavant de l'entitat i Ivan Carrasco assumia el timó de la nau juntament amb el seu equip directiu. Bona feina han fet.

Tot i haver acabat la temporada, el CF Pobla de Mafumet mira de reüll el seu germà gran, el Gimnàstic de Tarragona; part del futur del equip pobletà depèn també del Nàstic. Els grana es troben lluitant ara mateix per la permanència. Enguany, jugadors com Perales o Brugui han participat en partits a Segona i d'altres, com Pol Prats, han anat convocats. Cal empènyer per aconseguir l'objectiu: Visca La Pobla i Força Gimnàstic!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada