dimecres, 30 de maig del 2018

Fem balanç, capítol 6: Reus B Cambrils

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret. Comencem, òbviament, pels equips que ja han conclòs temporada i deixem per al final els que es troben immersos en el play-off o a l'espera de la resolució dels descensos no compensats.

Al capítol 6 repassem el curs del Reus B Cambrilsque s'estrenava a la categoria i ho ha fet amb una permanència tranquil·la, fins i tot passant al primer terç de curs per la zona noble, establint-se a la part mitjana-alta durant bona part del curs. Els roig-i-negres acabaven la lliga catorzens, amb 47 punts. Escriu sobre la temporada del Reus B Cambrils el Ferran Tuset, que ha seguit l'equip i ho ha transmès durant tot l'any amb les cròniques al diari Sport.

Un onze inicial a Cambrils, al tram final del curs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Banda sonora (novetat aquest any)
A cada 'Fem balanç', l'autor proposarà una cançó per resumir el curs de l'equip. Podria ser un exercici curiós llegir l'article amb la música de fons.

La cançó de Ferran Tuset per resumir l'any del Reus B Cambrils és:

'Te boté', de Casper, Nio García, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny i Ozuna
"Cançó que es repetia sovint al vestidor de l’equip mentre els jugadors es preparaven o tornaven d’entrenar i que posava el jugador Xavi Jaime que s’encarregava de la música"





Temporada tanquil·la en l'estrena a Tercera
Un article de Ferran Tuset @TwitterAutor

El Reus B Cambrils ha finalitzat la seva primera temporada a Tercera en el 14è lloc i ho ha fet assolint la permanència de forma relativament tranquil·la. Faig un apunt de com s'ha arribat aquí: el FC Cambrils va néixer el 1960, ara fa 58 anys, encara que amb un nom diferent, el de Congregació Mariana. Aquest nou club substituïa el CF Marina, que va fer la seva darrera temporada el 1959/1960.

Quan faltaven dos mesos i mig per finalitzar la temporada 2014/2015 –el club militava a Segona Catalana-, el president Mingo Capafons convocava assemblea extraordinària i s'aprovava la filiació amb el CF Reus Deportiu. A més a més, es va aprovar l'absorció del FC Cambrils per part del CF Reus Deportiu la temporada 2016/2017.


Tot això es va fer per evitar la desaparició del FC Cambrils, al no poder fer front a les despeses que quedaven per finalitzar aquella temporada i que finalment aportaria el Reus Deportiu. D'aquesta manera el FC Cambrils salvava la categoria al pujar el Jesús i Maria a Primera Catalana.


La temporada següent, tot i que el club continuava amb el nom de FC Cambrils, va ser el Reus qui es va fer càrrec dels jugadors –solament van continuar sis de la temporada anterior- i de tota la part tècnica, incorporant com a entrenador a Lluís Albesa. L'equip va fer una temporada magnífica, assolint el liderat del grup durant tota la segona volta i acabant el campionat amb set punt d'avantatge sobre el segon. Tot això va fer que pugés automàticament a Primera Catalana, i a més jugués la Copa Catalunya.


La temporada 2016/2017 es feia efectiva l'absorció i ja jugava amb el nom de Reus B Cambrils a Primera Catalana, continuant Lluís Albesa com a entrenador. Una molt bona temporada i l'empat a casa amb el Balaguer en l'últim partit va fer que hagués de jugar la promoció contra el Sants, la qual guanyaria i amb això pujava a la Tercera Divisió. 


Quan es van fer els pactes, primer d'afiliació i després d'absorció ,per part dels dos clubs, el president del Reus, Xavi Llastarri, va pactar amb l'Ajuntament que el Reus B Cambrils continuaria jugant els seus partits a la ciutat de Cambrils; d'aquesta manera Cambrils, aquesta passada temporada, ha pogut veure per primera vegada futbol de Tercera Divisió, tot i que després s'ha demostrat que l'assistència de públic ha sigut menor del que s'esperava.



El Reus B Cambrils arrencava el curs de forma espectacular // CF Reus

El debut del Reus B Cambrils a la categoria, i repetint per tercera temporada consecutiva com a entrenador amb Lluís Albesa, va ser molt esperançador, amb dues victòries i dos empats, cosa que va fer que durant cinc setmanes –de la setena a l'onzena- ocupés zona de play-off. Això feia augurar alguna cosa més, però a la segona volta l'equip es va desinflar i com va dir en Beto Company –segon entrenador, que es va fer càrrec de l'equip a partir de la jornada 24 quan Lluís Albesa va marxar al cos tècnic del primer equip– "ni al principi érem tan bons ni després tan dolents".


La creu de la temporada del Reus B Cambrils han estat les lesions, ja que en cap partit de lliga els místers han pogut comptar amb la plantilla completa; si a les primeres setmanes del campionat els lesionats eren dos o tres jugadors, la cosa es va anar agreujant i fins al final del campionat els lesionats han estat entre cinc, sis o fins i tot set jugadors. A destacar Dome i Padilla, 20 i 19 setmanes lesionats respectivament, així com Miravent, Ernest Forgas i Gonzalo, també lesionats amb 17, 16 i 12 setmanes. De 26 jugadors de la plantilla, tan sols nou no han sofert cap lesió al llarg de la temporada.


Altres hàndicaps de l'equip han estat, com deia Beto Company, "els resultats més que no pas el joc. Hem tingut problemes sobretot per treure amb èxit els partits de casa, en part per les males condicions del terreny de joc". L’herba artificial del camp de futbol de Cambrils té una antiguitat de deu anys i en aquests moments s'està canviant per una de nova i més moderna. També comentava Company que "ser un filial també implica una complicació afegida: cada setmana hi ha diversos jugadors entrenant amb el primer equip, el que fa que ens costi una mica més preparar els partits. Però aquesta és la nostra fita, pujar jugadors al primer equip i preparar-los per jugar a l'elit, tal com ha passat amb el porter Sillero, que al febrer va passar a formar part del Reus de Segona Divisió".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada