dijous, 31 de maig del 2018

Fem balanç, capítol 7: Cerdanyola

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret. Comencem, òbviament, pels equips que ja han conclòs temporada i deixem per al final els que es troben immersos en el play-off o a l'espera de la resolució dels descensos no compensats.

Al capítol 7 repassem el curs del Cerdanyolaque ha assolit una permanència ben treballada i de final tranquil, per mantenir-se una temporada més a Tercera, consolidant-se cinc anys després de la irrupció a la categoria. Els vallesans acabaven la lliga dotzens, amb 48 punts. Escriu sobre la temporada del Cerdanyola el Marco Chiazza, que ha seguit l'equip com a narrador per al programa Sarda Esports, de Cerdanyola Ràdio.

L'onze del Cerdanyola a la primera jornada de lliga // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Banda sonora (novetat aquest any)
A cada 'Fem balanç', l'autor proposarà una cançó per resumir el curs de l'equip. Podria ser un exercici curiós llegir l'article amb la música de fons.

La cançó de Marco Chiazza per resumir l'any del Cerdanyola és:

'El gran salt', de Manel
"Simbolitza el gran salt que ha fet l'equip: de la primera volta discreta a una gran segona volta; i els salts de Dani Martí, pitxitxi tot i jugar de defensa la majoria de la temporada"




El Cerdanyola del gran salt
Un article de Marco Chiazza @MarcoChiazza

La temporada 2016/2017 va ser una de les temporades més patides des que el Cerdanyola és a la Tercera Divisió. L'única certesa que tenia el club quan va acabar era que Toni Carrillo es quedava i, més important encara, que ho feia amb una idea clara de cap a on havia d'anar l'equip i amb quins jugadors. Fins a nou futbolistes van abandonar l'entitat, homes importants com el pitxitxi Elhadji, el líder Pitu o el capità Jota. Per contra, van arribar defenses com Alberto García, migcampistes com Rubén Giménez i Pau López, i jugadors ofensius com Víctor Aliaga, Jonathan Toledo i Carles Montoro. Mantenir la categoria patint molt menys que la temporada anterior i, si podia ser, desplegant un millor joc, era l'objectiu amb què Carrillo encarava la temporada 2017/2018.

La temporada no va començar gens bé per al Cerdanyola: poca solidesa defensiva, dificultats per trobar el gol i fitxatges que no donaven el rendiment esperat. Però després de tres derrotes consecutives, dues de molt doloroses davant el Reus B Cambrils i l'Hospitalet, i quatre partits sense guanyar, van arribar tres victòries seguides amb actuacions estel·lars dels nous fitxatges: Toledo, Aliaga i Montoro. Quan semblava que l'equip es començava a enlairar, va patir una desasotrosa ratxa en què va sumar només una victòria en onze partits, i que va evidenciar les carències del nou conjunt.

Demba, Edgar Domingo, Didi i Pujol, tots ells fitxatges d'estiu, van abandonar el club incapaços de ser a l'alçada de les exigències de Carrillo, en una primera volta per oblidar. I, precisament, serien els fitxatges que els substituïrien els protagonistes de la gran segona volta que faria el Cerdanyola. Albert López, fitxat del Manresa, els retorns de Pitu i d'Àlex Torres, les incorporacions de Coke i Joel, i el retorn del talent de Jonathan Toledo després de complir vuit partits de sanció; van donar un altre aire a l'equip. Les vuit victòries que es van aconseguir a la segona volta, el doble que a la primera, li van permetre viure allunyat del descens durant la resta de la temporada. Tot i que l'equip, que va veure com la referència ofensiva Roque es lesionava per sis mesos, va seguir evidenciant els problemes per fer gols, els verds van completar una de les millors voltes des que són a Tercera Divisió.

Víctor Aliaga, un dels jugadors destacats aquest curs // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Superar amb comoditat el Gavà, el Santboià i el Reus B Cambrils, trencar la increïble ratxa del Santfeliuenc a Les Grasses, i plantar cara als camps dels gegants l'Hospitalet, Espanyol B i Terrassa, han estat algunes de les fites dels del Vallès aquests últims mesos. Alternar el 4-2-3-1 i el 4-4-2 a la perfecció, mantenir vuit o nou jugadors a cada onze titular durant la majoria dels partits, suplir les carències golejadores amb un incommensurable Dani Martí, que ha estat el pitxitxi de l'equip, i fer bona la solidesa defensiva que sempre ha caracteritzat els verds, són algunes de les coses que més ha valorat l'afició en aquesta part final de la temporada. A diferència de la temporada passada, el Cerdanyola va encarar els últims partits amb la tranquil·litat de tenir enllestida la permanència.

Acabar dotzens amb 48 punts no és la millor notícia del Cerdanyola, que en temporades anteriors va aconseguir millors dades, però mantenir el gruix de l'equip que ha protagonitzat aquesta increïble segona volta és el que dona tranquil·litat a l'entitat de cara a la temporada que ve. El regular i àgil Del Río a la porteria, l'intel·ligent i tàctic capità Juli, el format a les categories inferiors del Barça, Pitu, el jove i descarat Colomina, el gat vell Alberto García, l'home de la temporada Dani Martí, el present i el futur del club Víctor Aliaga, l'indiscutible Rubén Giménez, el jove Óscar Peña i el completíssim lateral Àlex Torres, ja han renovat per una temporada més. A més, el club ha tancat les incorporacions del davanter Carlos Cano, que ve a corregir el poc encert golejador d'aquest any, i del migcampista Uri Escabrós, que tindrà la difícil missió de substituir Pau López.

El Cerdanyola afronta la temporada 2018/2019 amb la plantilla que ha protagonitzat la brillant segona volta gairebé assegurada, amb Toni Carrillo renovat per desena temporada, i amb una samarreta més verda que mai. El verd de l'esperança que té l'afició de mantenir el gran salt que ha fet l'equip aquest 2018.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada