dilluns, 26 de setembre del 2011

Idees de la 6a jornada

Sis jornades i les dinàmiques comencen a definir-se. Evidentment, queden moltes setmanes (32!) per anar variant els protagonistes, adquirint ratxes positives o negatives, però el que hem vist fins ara ja identifica un grup d'equips que han començat molt forts. En sis jornades només hi ha hagut dos líders, Espanyol B i Terrassa. Per sota, el Vilanova comença a tenir urgències.

  • Gols i liderat. El Terrassa és el màxim golejador de la categoria -16 gols- té el màxim golejador a les seves files -Carlos Martínez, amb set- i s'enfila al liderat després d'un convincent triomf contra el Castelldefels. Molist, Carlos, Joshua i David López, entre els més destacats d'un nou triomf de l'equip més sòlid en aquestes primeres jornades.

  • Invictes però segons. L'Espanyol B segueix invicte (4 victòries i 2 empats) però cedia el liderat en solitari després d'un empat en un partit marcat per les errades a les porteries que propiciaven els dos gols del cuel. Cristian Alfonso sumava el quart gol del curs, però trencava la dada que recordava Bernat Monzó fa sis dies. Ara, amb 22 precedents, es pot afirmar que si Cristian Alfonso marca, el seu equip NO perd (21 victòries i 1 empat).

  • La força de casa. Europa, Olot i Gavà (a més del líder Terrassa) mantenen el ple a casa després de tres partits disputats. En el cas d'Olot i Gavà, suposen el 90% dels punts que han sumat en total. La força dels tres conjunts davant el seu públic els dispara a la taula. Pel Gavà, a més, suposa una reconciliació amb un bon inici després de la derrota a Cornellà.

  • Ratxa al Penedès. Segueix imparable el Vilafranca. Quatre victòries consecutives, bon balanç golejador (8-2) i quarta plaça per als homes de Puchi, que ahir requerien de l'aparició, a la segona part, de Dani Delgado per derrotar l'Amposta. El Vilafranca ha agafat velocitat de creuer després de les dues ensopegades inicials.

  • Dani Planagumà, 3a part. Dissabte donava tres punts contra el Vilanova; dimecres anotava els dos gols a la Pobla de Mafumet; i ahir en feia dos i en donava un en la victòria del Manlleu contra la Gramenet. La setmana gran de Planagumà acaba amb 5 gols en 8 dies, i amb una aportació (més que) decisiva per a que el Manlleu hagi sumat 9 de 9 aquesta setmana.
    Dani Planagumà / Foto: El 9 TV
  •  Santi Triguero. Un altre nom propi de la jornada és el d'un vilanoví que enfonsava el Vilanova. Santi Triguero és història viva del futbol català. El màxim golejador de la història del Club de Futbol Vilanova va decantar el partit per al Gavà amb dues internades per l'esquerra que propiciaven els gols de Pere i Uri. Aquest any encara no ha marcat, però ja decideix partits. L'any passat Triguero no es va estrenar fins el 17 d'octubre (1-0 contra el Balaguer), però els seus gols van acabar resultant decisius.   
 
  • Diumenge de resurreccions. Després de caure al Nou Sardenya, el Prat s'enduia els tres punts de Balaguer. A aquestes alçades del campionat tres punts poden significar un gran impuls a la taula. Sinó, que ho preguntin als del Baix Llobregat, que s'han situat novens. Un lloc per sobre hi ha la Pobla de Mafumet, que guanyava a Sant Boi i es refeia de la incontestable victòria del Manlleu en terreny tarragoní.

  • Balaguer ja no és inexpugnable. Els lleidatans perdien ahir el primer partit a casa, contra el Prat. A més, els dos gols de l'ex de la Grama Ferran Vila són els primers que reben els de la Noguera al seu camp. Amb sis punts (tots ells sumats a casa) el Balaguer s'apropa a la part baixa de la taula.

  • Amposta i Vic, nuls a domicili. Els dos conjunts (amb el Balaguer) no han sumat cap punt fora de casa. Aquest és un dels principals motius que els situa en places de descens. El Vic té, a més, l'agreujant del gol. Ahir Albert Soler feia el segon gol dels vigatans en sis partits, insuficient per arrencar cap punt d'Olot.

  • El Vilanova, sense triomfs. Els vilanovins segueixen sent l'únic equip sense guanyar fins ara. Ahir aconseguien, per primer cop, situar-se per davant al marcador. El gol de Sergi Pérez va donar 47 minuts de triomf als d'Alcolea, que ara han de rebre un dels quatre equips situats en playoff, l'Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada