dilluns, 2 de gener del 2012

Així comencen l'any els 20 equips

Aquesta seria una entrada d'Actualitat més si no fos per què és la primera de 2012.

  1. Amposta - Any nou, president nou? Aquests dies s'està produint un canvi a la presidència del CF Amposta. Jordi Pérez, fins ara tresorer del club, s'ha compromès a pagar de la seva butxaca les nòmines endarrerides dels jugadors. A canvi, la presidència i el compromís dels jugadors de no abandonar el club (a excepció de Miguel, veure línia número 4, UE Cornellà). Ho podeu seguir amb el vídeo de l'entrevista a Pérez, emès al programa 'Més Esport' de la televisió local Canal TE, que trobareu aquí.
  2. Balaguer - Esperant vells coneguts. El club de la Noguera no ha fet reforços al mercat d'hivern... per ara. Segons informa el periodista balaguerí Àlvar Llobet, l'entitat està negociant la incorporació d'algun vell conegut de l'afició per reforçar el bloc de Jordi Cortés. D'una banda, les converses amb Genís Soldevila (al club fins l'estiu passat, ara a l'Sporting Maonès) no han prosperat, i el jugador s'apropa al Lleida. De l'altra, les negociacions amb un altre vell conegut avancen a bon ritme.
  3. Castelldefels - Buscant triomf en l'estrena i esperant "reforços". Els mariners no guanyen el partit que obre l'any des de 2008, i diumenge volen trencar aquesta peculiar mala ratxa a Castelldefels. De les dades del duel inaugural de l'any en parlen en aquesta notícia del web del club. El mateix portal també es fa ressò de la recuperació de Javi Rodríguez, lesionat fa gaireñbe dos mesos i que ja comença a córrer, com s'explica aquí. Escudero tornarà a tenir una de les seves peces clau en l'inici de la competició.
  4. Cornellà - Arriben Miguel i Capó. Als del Baix Llobregat els falta fer el pas, ho dèiem ahir, i d'arguments no els en faltaran. El nou any ha portat amb ell dues noves cares. Dos futbolistes molt contrastats intentaran apropar els de Jordi Roger al play-off. Es tracta del golejador Miguel Reverté, fins ara a l'Amposta (8 gols aquest curs, veure llista golejadors) i el defensa Raúl Capó, que s'ha desvinculat de l'Sporting Maonès, de Segona B. El club ho explica en una notícia al seu web.
  5. Espanyol B - Zou, amb la doble. El filial blanc-i-blau tindrà un dels partits de més nivell de l'arrencada de l'any (contra el Prat a casa) amb una notícia de caràcter diplomàtic. El defensa marroquí Zou (de qui vam explicar fa unes setmanes que participaria als Jocs de Londres) va jurar la constitució espanyola i, per tant, tindrà a partir d'ara la doble nacionalitat. Ho explicava el club en aquesta nota. El duel contra el Prat de diumenge pot ser l'estrena d'Eduard Fortet com a blanc-i-blau.
  6. Europa - Triple cita a casa. 2011 no va acabar de la millor manera per als graciencs. Acumulen un sol triomf en deu partits, però l'inici del nou any els porta una possibilitat de remuntar el vol: l'Europa disputarà els propers nou punts a casa. Diumenge contra el Vilafranca, dijous (12) tancarà el partit suspès al descans contra el Masnou (0-0) i diumenge següent (15) rebrà l'Amposta. Un 9 de 9 catapultaria, anímicament i esportiva, els de Dólera. En parla aquesta notícia del web del club i de la trajectòria escapulada en feien una notícia els companys de BTV Esports en aquesta notícia
  7. Gavà - Dubtes econonòmics per al nou any. El comiat de 3 jugadors per motius econòmics, segons la versió del club, reobren els dubtes del CF Gavà per al nou any, sobretot en aquest aspecte monetari. Les marxes de Triguero, Vall i Patri seran substituïdes per la presència amb regularitat de tres juvenils. El club ha aprofitat les festes per homenatjar un històric de l'entitat blaugrana, l'extècnic Toni Llebaria (notícia del blog de Havok).
  8. Gramenet - El tercer tècnic del curs. Dilluns es confirmava l'arribada a Can Peixauet de Toni Romero, tercer tècnic colomenc per a aquesta temporada. Ho avançava el periodista colomenc Javi Chica amb aquest tuit. Després, a lajornada.cat, Marcos Moreno explicava l'arribada en aquesta notícia. 2012, doncs, s'inicia amb nou entrenador i el desig comú de sortir de les places de descens. El web Hattrick Futbol explica també la notícia, amb la curisoitat que el fill el tècnic és Dani Romero, futbolista del Santboià.
  9. Manlleu - Un derbi econòmic. El 2012 s'obre amb duel osonenc a la categoria. Un partit declarat jornada econòmica per l'AEC Malleu, que anuncia al seu web les tarifes per al partit. Les entrades oscil·len entre els 6 i els 10 euros. L'expectació que genera un derbi osonenc després d'onze anys ha creat, fins i tot, una etiqueta a twitter, #4de10informa, en què la gent proposa un resultat per al partit. Els últims dos derbis (temporada 99/00) van acabar amb victòria vistant, una per a cada equip, informa Raimon Roma.
  10. Masnou - Hora de les matemàtiques. Al conjunt maresmenc, com a l'Europa, li queden encara 6 punts per disputar en aquesta primera volta. En el cas dels de Claudio Festa, un fet matemàtic interessant, ja que, de sumar-los (contra Vilanova i als 45 minuts del Nou Sardenya) se situarien, com a molt, a 2 punts de la salvació. Toca sumar sí o sí.
  11. Muntanyesa - Torna Joan Roig. Amb el nou any el club de Nou Barris recupera una de les peces clau que va tenir el curs pasat, Joan Roig. El migcampista torna al Muntanyesa després d'haver marxat a l'estranger. Ara torna per motius personals, i s'integra ja als entrenaments del club. BTV Esports va assistir al seu primer entrenament i va parlar amb Roig i amb el tècnic Miki Carrillo. Ho podeu veure aquí.
  12. Olot - Buscant el play-off. El web del club recull una entrevista de Ràdio Olot al capità del conjunt de Nitus Santos, Abel Solé. En ella, el migcampista es mostra confiat de les possibilitats d'entrar a la zona de play-off, així com exposa com a principal aspecte a millorar sumar més triomfs a domicili. Podeu llegir un resum de l'entrevista i escoltar-la en aquesta notícia de la web del club.
  13. Pobla Mafumet - Elogis unànimes. Dijous (dia 4) el diari El 9 Esportiu publicava una doble pàgina sensacional, escrita per Rubèn Miró, Albert Robledillo i J. Sebastian (aquest és l'article, si sou subscriptors el llegireu sencer) en què els 20 tècnics de la categoria responien una enquesta sobre el futbol de primera línia mediàtica i la categoria en general. Hi ha unanimitat a assenyalar la Pobla com el millor equip del grup cinquè (8 vots de 20 possibles), així com el que té un millor estil de joc (10 vots favorables). El treball periodístic de les dues pàgines (20 i 21 del diari) és exquisit.
  14. Prat - Dolça tranquil·litat. Ni altes ni baixes (via José David Muñoz). Diu el tòpic que quan una cosa funciona millor no tocar-la. El conjunt d'Agustín Vacas ha viscut unes vacances tranquiles. Ha rebut lloances de tot tipus, i ara posarà a prova el liderat al camp del totpoderós Espanyol B. També ha estat premiat aquests dies el porter i capità Toni Texeira, escollit pels seguidors de lajornada.cat com el millor jugador català de Tercera.
  15. Rubí - Centenari. 2012 no pot tenir cap altre concepte relacionat. La Unió Esportiva Rubí celebra enguany el primer segle de vida. El club ja anuncia al web que ben aviat es donaran a conèixer els actes de celebració. A més, també s'acosten hoemantges. El dia 22, aprofitant la visita de l'Europa a Can Rosés, el Rubí homenatjarà el seu capità, Pol, que es retira. El club ho explica aquí.
  16. Santboià - Marxen Raúl Pradas i José Javier. El nou any s'estrena amb dues baixes a Sant Boi. Segons la versió del club, els motius de la rescisió són econòmics i esportius. Ho recull Sergi Quitian en aquesta notícia de lajornada.cat. En principi el club no farà cap fitxatge per cobrir-ne les marxes, si bé va temptejar la possibilitat d'incorporar Santi Triguero quan el davanter encara no havia decidit el seu retorn a Vilanova.
  17. Terrassa - Sense Erencia, amb Terrón. Al final del 2011 es va confirmar la marxa de Dani Erencia al Girona (notícia d'Albert Morillas a egar.cat), però el conjunt vallesà no es reforçarà per ara. S'incorpora a la disciplina Terrón. La seva participació a la línia defensiva, així com la recuperació de jugadors lesionats, conviden l'entitat a no fer fitxatges per a un any que inicien al coliderat.
  18. Vic - Ganes de derbi. Va en paral·lel al novè punt (més amunt). Manlleu i Vic viuen amb emoció el retorn del derbi osonenc a tercera onze anys després. Aquesta setmana la televisió local de la comarca, El 9 TV, està dedicant una sèrie de reportatges al partit. Avui n'han emès un sobre les aficions d'ambdòs conjunts i demà difondran les opinions dels seus dirigents. Hi ha ganes de mostrar la rivalitat esportiva diumenge al Municipal. Quan en tingui enllaços, els penjaré.
  19. Vilafranca - Revelació. Al tretzè punt (més amunt) parlàvem de la macroenquesta d'El 9 Esportiu elogiant la Pobla Mafumet, però també situa en un pedestal altres equips com el Prat, l'Olot, el Rubí o, sobretot, el Vilafranca. El degà penedenc és el més votat a la categoria d'equip revelació (la meitat dels vots dels 20 tècnics).
  20. Vilanova - Retorns d'alçada. L'arribada de Santi Triguero (en parlàvem divendres passat) a Vilanova per cinquena etapa ve acompanyada dels altres dos jugadors fins ara al CF Gavà que van ser acomiadats el 6 de desembre Patri i Aleix Vall. Dilluns (dia 2) van ser presentats amb el Vilanova. Vall també torna a l'Alumnes Obrers. Tots tres parlen en aquesta notícia de Canal Blau, en què exposen els motius del fitxatge. Santi Triguero es proporsa aquesta cinquena etapa al club de la seva ciutat com un repte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada