dilluns, 23 de gener del 2012

Idees de la 21a jornada

21 jornades i un nou canvi de líder. Només n'hi ha hagut quatre en tota aquesta temporada, i ara el Prat recupera la primera plaça, dues jornades després.

Canvis a liderat, al play-off, a l'ànim dels aspirants i a la part baixa. Jornada per comentar, i que resumeio en els següents deu idees:

  • Canvi al capdavant. El Prat torna al liderat després del triomf contra el Santboià i la derrota del Terrassa a Amposta. Els pratencs retornaven al camí del triomf amb la primera victòria del 2012, a casa, i s'asseguren la tercera jornada al liderat (després de la 17a i la 18a) i ser al play-off després de la propera jornada. Un mèrit que també s'ha guanyat el Terrassa. Els vallesans són ja l'únic equip que és al play-off des de la primera jornada i la setmana que ve s'hi mantindrà. Els de Miquel Olmo queien per primer cop des del 13 de novembre, i no perdien a domicili des de fa avui tres mesos. En tres setmanes arriba el Terrassa-Prat...

  • La caiguda del favorit. L'Espanyol B surt del play-off per primer cop enguany. De fet, els homes de Raúl Longhi no havien baixat encara de la tercera plaça i ara són cinquens. A Cornellà, segona derrota consecutiva (tercera en els últims sis partits). L'equip ha sumat 5 punts dels últims 18 possibles. Són el segon pitjor equip de la categoria en aquest parcial (l'Europa n'ha sumat 4 de 18, sense comptar el partit endarrerit, que corresponia a la 14a jornada). Segons explicava Jorge Vázquez a twitter, ahir a la Via Fèrria es va veure un filial blanc-i-blau molt feble al mig del camp, notant la sensible baixa de Cristian Gómez, habitual ja a les convocatòries del primer equip. A més, Vázquez assenyalava a twitter la mala imatge general de l'equip.

Celebració del gol de Baruc // Álex Gallardo
  • L'hora del Manlleu. Per primer cop aquesta temporada, els osonencs entren a play-off. Ho feien després d'empatar als Canyars, i aprofitant, primer, la derrota de l'Espanyol B, i després, l'empat del Vilafranca. Els de Francesc Cargol tornen entre els quatre primers més d'un any després. L'últim cop que els osonencs van ser-hi, la 18a jornada del curs passat (segons). Ara no valdrà a badar, ja que només un punt per sota hi ha Vilafranca i Espanyol B.

  • El Cornellà se segueix reivindicant. Triomf contra l'Espanyol B i nou pas cap els primers. El Cornellà segueix complint amb el pla traçat i recupera posicions, i retalla distàncies. Set punts dels últims nou possibles donen als de Jordi Roger un nou aire, a quatre punts de les places de play-off. Després d'haver noquejat la Pobla Mafumet fa dues setmanes, ahir derrotaven l'Espanyol B, davant el qual han guanyat, a més, el goal average particular.

Toni va ser el botxí dels graciencs // CEEuropa.cat
  • Frenada a l'Europa, empenta per al Rubí. Després d'haver recuperat els triomfs a casa, l'Europa visitava un Rubí que havia acumulat tres derrotes consecutives. El triomf dels vallesans, que retornaven a l'excel·lent línia mostrada a casa amb una victòria reconstituent per a uns, i desesperançadora per als altres. L'Europa frena les aspiracions d'anar recuperant posicions, té el play-off 9 punts per sobre.

  • Jornada d'empats. La meitat de partits s'han resolt amb igualada, afavorint a uns i frenant d'altres. Per exemple, Vic i Gavà segueixen mantenint una excel·lent dinàmica amb el nou any; el Muntanyesa, rei de l'empat, suma i suma; l'Olot no aconsegueix el cop que iniciï l'escalada; i al Masnou i la Pobla Mafumet el zero a zero els aporta poc per a les respectives aportacions.

  • Un Vic invicte. Els vigatans no han perdut encara aquest 2012. Així, els osonencs han passat de ser candidats al descens tenint-lo just per sota a aconseguir un coixí de tres punts. Res definitiu, evidentment, però l'equip fa una altra cara i a casa encaixa poquíssims gols (tampoc en marca gaires).

El doblet de Triguero va ser decisiu // Miquel Vall
  • Tocats pel duel directe. La Grama perdia el goal average contra el Vilanova i queia al descens. Era un duel que deixaria tocat l'equip derrotat (després del 0-0 de l'anada) i els colomencs queden perjudicats per la victòria vilanovina. L'equip té marge de reacció, però ja sap que si vol salvar-se, haurà de sumar més punts que un Vilanova que, amb la victòria, rep una gran injecció de moral.

  • Fort a casa. L'Amposta encadena tres victòries seguides a casa i ja no és cuer. 10 punts dels últims 18 disputats han servit per abandonar la cua, però sobretot, per veure a prop la salvació. L'equip que més jornades acumula al descens (16 de 21) té el cel a només tres punts, i exhibeix una bona imatge a casa, on han caigut consecutivament Espanyol B, Santboià i Terrassa. Ara jugaran a les terres de l'Ebre tres dels propers cinc partits.

  • El cuer suma. El Masnou segueix sumant, i la salvació, tot i ser el cuer, no és lluny. Si exceptuem el duel endarrerit amb l'Europa (l'1-0 del 12 de gener), els masnovins acumulen quatre partits sense perdre. Si bé el balanç (1-3-0) no dóna per disparar-se, sí que reflecteix la disputa dels equips de la part baixa, sense que hi hagi cap de candidat car després de 21 jornades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada