dilluns, 4 de juny del 2012

Idees de la jornada (anada 2a ronda play-off + ascensos a Tercera)

Idees de dues competicions diferents, la promoció a Segona B i la Primera Catalana, amb equips que podrien competir junts el curs que ve. Cap de setmana intens per a nous equips de la categoria en què se centra aquest blog i passos endavant dels tres equips immersos en el play-off.

Aquestes són les meves Idees de la jornada:

  • Bona renda. La victòria (2-0) de la Pobla contra el campió aragonès dóna un gran coixí (no definitiu, evidentment) als de Kiko Ramírez per a la tornada a Aragó. El bon treball col·lectiu allarga la bona ratxa d'un equip que encara no ha perdut cap partit en un play-off d'ascens a Segona B. L'any passat en va guanyar un (recordem que va caure eliminat als despatxos) i enguany suma dues victòries i un empat.

  • Ben vius. Seria un error donar el Manlleu per mort. Ho té complicat? Potser sí, però amb un sol gol es classificaria. I els osonencs en saben, de marcar gols, i en aquest play-off estan treballant bé sota pressió, perquè la seva norma número u és que no tenen pressió, que la fase d'ascens és un premi a un molt bon any. Binissalem és un escenari complicat, però també ho era Las Palmas, i a les Canàries els de Francesc Cargol es van sobreposar, fins i tot, a un gol en contra (i en pròpia porteria) a l'inici. A les seves mans estarà l'accés a l'últim esglaó.

  • Sant Jorge. Va arribar al tram final de temporada, va marcar dos gols a l'última jornada, al Sagnier, i ahir anotava una diana vital. Primer, perquè trencava la moral de l'Extremadura, que feia gairebé set mesos que no encaixava un gol a casa. I després, perquè amb el 2 a 1 final els blanc-i-blaus s'asseguren accedir a l'última ronda amb un triomf per 1 a 0, diumenge que ve a Sant Adrià. Els de Raúl Longhi es van sobreposar al doble cop inicial, el 2 a 0 amb què es va arribar al descans.

  • Benvingut, Vilassar! Una excel·lent segona volta ha donat la segona plaça del grup 1 de Primera Catalana a la UE Vilassar de Mar, que torna a Tercera Divisió set anys després. Es mantindrà, doncs, un equip maresmenc a Tercera, després del descens del Masnou.

  • Benvingut, Júpiter! Un autèntic històric torna a tercera. El CE Júpiter aconseguia ahir un ascens que retorna els grisgrana a la categoria, de la qual van descendir per últim cop el 2002. La Tercera del curs vinent tindrà tres equips barcelonins (amb Muntanyesa i Europa, sense comptar filials), quelcom que no passava des de 2002, quan hi eren Sant Andreu, Europa i Júpiter.

  • A Palamós i al Vista Alegre esperen. Els tercers de Primera Catalana esperaran ascensos a Segona B per accedir a Tercera. Així, amb un ascens més seria el Palamós qui tornés a Tercera un any després del traumàtic descens a Vilafranca; amb dos ascensos se li uniria a la nòmina d'equips promocionats el conjunt de Castelldefels, un Vista Allegre que s'ha quedat a les portes.

Durant el dia d'avui publicaré vídeo-resums dels partits citats, i una entrada al vespre que encara no puc desvelar, però que tindrà contingut "històric"...

1 comentari:

  1. el partido espanyol b - extremadura lo dara esport 3 el domingo a las 12 del mediodia

    ResponElimina