dilluns, 7 de març del 2016

Resultats J29

Els perseguidors no afluixen i els equips en descens vencen i ajusten les coses


Empat sense gols entre l'Ascó i el líder Prat // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J29:

DISSABTE, 5 DE MARÇ

Morell 1-0 Palamós (Jordi Matamala -pp-)

DIUMENGE, 6 DE MARÇ

Masnou 2-1 Júpiter (Roger Matamala -2- / Mickael Julian 'Mika')
Gavà 4-1 Santfeliuenc (David Jiménez, Boris Garrós -2- i Fortià Munts 'Forti' / David Toro -p-)
Vilafranca 2-1 Terrassa (Dani Medina i Santi Triguero / Adri Gimeno)
Ascó 0-0 Prat
Muntanyesa 3-0 Peralada (Fernando Velillas, Dani Sánchez i Juanlu Estévez -p-)
Sant Andreu 3-0 Manlleu (David Payán, Felipe Gonçalves i Kevin Gissi)
Figueres 4-0 Granollers (Ritxi Mercader, Eric Vilanova, Pedro del Campo i Moha Chabboura)
Sabadell B 0-2 Rubí (David Romo i Pau López)
Cerdanyola 1-2 Europa (Javi Sánchez / Àlex Poves -2-)

CLASSIFICACIÓ

Així està la classificació després de la J29 (amb 2 partits pendents de la J28):




Gols: 27
Resultats: 7 victòries locals, 1 empat i 2 victòries visitant
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca) , 17 // Veure llistat complet




L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Tres triomfs a dalt... Tres dels quatre primers vencien en aquesta J29. I es tracta dels tres perseguidors del líder Prat, que empatava a Ascó. El Vilafranca manté el segon lloc, 8 punts per sota del primer; el Gavà manté el camí triomfant i és tercer; i la Monta vencia de nou a casa i ocupa la quarta plaça... amb un partit menys.

  • ...i tres triomfs a baix. Els tres equips que ocupen les places de descens han guanyat en aquesta J29. El Morell i el Rubí, que compten amb el partit pendent que els enfrontarà el 24 de març, s'han situat a 3 i 2 punts de la permanència, respectivament, i el cuer Masnou s'ha situat ara a 8 punts de la superfície.

  • De rècord. Amb l'empat a Ascó el Prat allarga la ratxa a 24 partits seguits sense perdre, nova fita al grup català de Tercera. Els potablava ocupen la primera plaça per 21a jornada seguida i tenen ara 8 punts de coixí sobre el segon... el seu proper rival, el Vilafranca.

  • Aspirants. Són a quatre punts de la quarta plaça l'Europa (amb un partit menys) i el Sabadell B, que queia a Castellar del Vallès contra el Rubí. El setè i el vuitè (Sant Andreu i Júpiter) són ja a 10 punts de la zona de play-off.

  • Setmana de 9 punts. Només un equip, el Gavà, ha aconseguit sumar els 9 punts... de la setmana de 9 punts (els tres partits en vuit dies). El segueixen el Vilafranca i l'Ascó, amb 7 punts en aquesta setmana.

  • Estrenes diferents. Dues banquetes patien modificacions just abans de la J29. Al Masnou marxava Miguel López. Amb Juan Ignacio Ibarra a la banqueta els maresmencs vencien després de 10 partits sense vèncer; en canvi, al Terrassa, en què marxava José Luis Duque, no li anaven tan bé les coses. Els vallesans, amb Toni Rodríguez, tècnic del Terrassa 1906, a la banqueta de forma interina, queien a Vilafranca (2-1) i allarguen a 11 les jornades sense vèncer.

  • 27 gols. Jornada de producció alta de gols, amb quatre equips que marcaven més de dos gols. Set equips es quedaven sense marcar i dominaven clarament els gols locals, 20 a 7.

  • Perfil local. Jornada clarament marcada pels triomfs dels equips de casa, un total de set! Només hi havia un empat (a Ascó) i dues victòries visitants, les de l'Europa i el Rubí.

Partit a partit
  • Ben vius. El Morell superava el Palamós amb gol al tram final (1-0), ha sumat 7 punts dels últims 9 i presenta clara candidatura a la salvació. Els tarragonins són ara a tres punts del Terrassa, equip llindar... amb un partit menys.

  • 7 de 12 amb Angoy. Des de l'arribada del nou tècnic, una derrota inicial... i dos triomfs i un empat després. A més, els morellencs encadenen 275 minuts (tres partits sencers) sense encaixar.
El Morell tombava el Palamós // Francesc Fàbregas Gaya - ElTravesser.cat

  • Gol en pròpia. El triomf del Morell es decidia al minut 74... amb una jugada desgraciada per als interessos del Palamós, el gol en pròpia porteria de Jordi Matamala. Curiosament, set dies abans Matamala també havia marcat un autogol... en la derrota del Palamós a Gavà (3-0).

  • 1 de 12. El Palamós, que a casa encadena dues victòries, ja enllaça quatre partits sense vèncer a domicili, amb tres derrotes seguides. Els palamosins tenen 4 punts de coixí sobre el descens.

  • Ressorgit. El Masnou superava el Júpiter (2-1) i obtenia la primera victòria del 2016 i de la segona volta. Els maresmencs continuen cuers, ara amb la permanència 8 punts per sobre. Els grisgrana, vuitens, són en zona còmoda: a 10 punts del quart i 13 per sobre del descens.

  • Tres noms. Els de tres futbolistes del Masnou resumeixen la reacció: el bon paper de Marc Priego, especialment en un inici de partit en què el Júpiter s'apropava a la porteria masnovina; el de Pol Ballesteros, que en dues jugades de banda donava els gols mig fets al golejador del dia...
El Masnou tornava al camí dels triomfs // ClubDeportiuMasnou.com

  • Roger Matamala. El cardedeuenc aprofitava les dues assistències de Ballesteros per fer els dos gols del Masnou. Suma ja 10 gols el davanter, sis amb el Masnou (n'havia marcat quatre amb el Palamós a principi de curs). A l'Avui coneixem, secció de l'En joc ràdio, explicava que havia jugat el partit amb molèsties físiques:
  • Mika. El gol de cap de Mickael Julian 'Mika', quan el Júpiter jugava amb un home menys, ajustava les coses, però el signe del partit no canviava.

  • 10 jornades després. La victòria arriba després d'un cicle de 10 partits sense victòria del Masnou, amb dos empats i vuit derrotes. 

  • 4 de 15. És la tercera derrota als últims quatre partits del Júpiter, que ha sumat 4 punts dels últims 15 possibles.

  • Mambo. El Gavà allarga la ratxa de victòries (i gols) i ja encadena set triomfs per mantenir-se tercer... a un sol punt de la segona plaça. En aquesta J29 superaven el Santfeliuenc (4-1).
El Santfe queia a la Bòbila contra un Gavà enratxat // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Balanç de gols. En aquestes set victòries, balanç anotador molt revelador: 22 gols a favor, 7 en contra. Ja són el tercer equip més anotador del grup.

  • Boris Garrós. No atura la ratxa el davanter barceloní. Amb el doblet d'aquesta J29 suma 9 gols en 7 partits. De fet, no n'ha marcat encara un de sol: tres doblets i un hat-trick. Els dos d'aquesta J29, de falta i de vaselina... els podeu veure, amb el vídeo-tuit d'Esports en xarxa gràcies a les imatges de Gavà TV:
  • Protagonista. Boris Garrós era entrevistat a l'En joc ràdio de La Xarxa:

  • David Toro. El Santfeliuenc retallava distàncies just a l'inici de la segona part, amb gol de Toro de penal. El davanter de Sant Boi de Llobregat suma ja 11 gols. 
Toro celebra el seu onzè gol del curs // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Es queda a la Bòbila. El segon gol de Boris i l'aparició al tram final del jove Fortià Munts 'Forti', amb un gran gol, tancaven la victòria gavanenca.

  • 10 seguits. El Gavà encadena 10 partits sense perdre a la Bòbila, amb 5 victòries i 5 empats. De fet, només han cedit una derrota a casa aquest curs (2-3 contra el Júpiter, J9) i són el quart millor local de la categoria (darrere de Prat, Monta i Sant Andreu).
Molt bon moment del Gavà a la lliga... i a casa // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • 4 de 15. Segona derrota seguida per al Santfeliuenc, que ha sumat 4 punts dels últims 15 possibles. Els blanc-i-blaus són, però, 4 punts per sobre de la zona de descens.

  • Remuntada. El Vilafranca conserva la segona plaça després d'un triomf treballat contra el Terrassa (2-1), que s'avançava al Penedès.

  • 0-1. La diana d'Adrián Gimeno semblava donar un gir al balanç recent del Terrassa... però finalment el conjunt vallesà acabava cedint la cinquena derrota seguida.

  • 2 de 33. El Terrassa és, de fet, el pitjor equip de la lliga a la segona volta, amb tan sols 2 punts sumats de 30 possibles. Si mirem les dades del 2016 (que inclou un partit més), els egarencs han cedit 9 derrotes en 11 partits. Tenen el descens només dos punts per sota... amb els dos equips que el segueixen amb un partit menys.
Dani Medina (6), clau al Vilafranca // Lluís Montaner

  • Dani Medina. El migcentre, que viu un any de plenitud golejadora, empatava el partit per al Vilafranca. Suma aquest curs 7 gols.
Celebracions després del 2-1 de Triguero // Lluís Montaner

  • Santi Triguero. I als últims minuts la victòria vilafranquina arribava amb diana del davanter vilanoví, que torna a ser màxim golejador del grup en solitari, amb 17 dianes fins ara.

  • 16 de 18. Ha fregat el ple a la "setmana de 9 punts" el Vilafranca, que manté uns grans registres recents, amb 5 victòries als últims 6 partits, i només han cedit una derrota en 11 jornades. Els penedesencs són segons, a 8 punts del líder Prat... a qui visiten diumenge vinent.
Pinya del Vilafranca per celebrar el gol del triomf // Lluís Montaner

  • Sense gols. Empataven (0-0) Ascó i Prat, una igualada que manté les dinàmiques positives (de diferent intensitat) dels dos equips.

  • 7 de 9. Els asconencs han completat una bona setmana de nou punts, amb set punts sumats i cap gol encaixat. Els de Miguel Rubio ja han agafat 8 punts de distància sobre el descens i encadenen 359 minuts sense rebre un gol.

  • 24 jornades. El Prat suma de nou i ja estableix el rècord en 24 partits seguits invicte (14 victòries i 10 empats), cinc mesos i mig sense perdre en lliga. Els potablava són l'equip menys golejat del grup (21 GC).
El líder Prat empatava al camp d'un Ascó que s'ha fet sòlid en defensa // Iris Solà - FC Ascó

  • Porteria a zero. És el sisè partit dels últims set en què el Prat acaba el duel sense encaixar. L'única excepció, el 3-3 al camp de la Monta a la J27.

  • Final de ratxa. Arribava el Peralada al camp de la Monta després de cinc victòries consecutives... i veia frenada la dinàmica en un nou triomf a la Bombonera del conjunt barceloní (3-0), quart amb un partit menys.

  • Fernando Velillas. Golàs del davanter, en l'1-0 de la Monta, que fa que arribi ja als 10 gols en aquesta lliga. 

  • Amb nou. Es va queixar l'equip empordanès (en dos tuits, aquest i aquest) de l'actuació arbitral. El Peralada es va quedar amb deu amb l'expulsió d'Albert Moñino, van rebre el 2-0 de Dani Sánchez en inferioritat... i van veure com el porter Dani Lobato també era expulsat en l'acció del penal del 3-0. De fet, Juanlu Estévez, de la Monta, anotava la pena màxima amb un jugador de camp, Sergio García, de porter.

  • Distància. Tot i la derrota, el Peralada té ara 6 punts de coixí sobre el descens, amb un partit més que els dos equips que obren la zona de perill.

  • 10 de 12. Bon moment de la Monta, que és quarta però que compta amb un partit menys que els tres equips que el superen a la taula (de fet té el Vilafranca, segon, tres punts per sobre).

  • Factor Bombonera. La Monta és el segon millor local de la categoria: 10 victòries en 14 partits, una sola derrota... i encadena 12 partits sense perdre a casa: 9 victòries i 3 empats.

  • Enganxats? El Sant Andreu superava el Manlleu (3-0) i respira optimisme, si bé la zona de play-off és encara 10 punts per sobre. 

  • David Payán. Un gol de falta del lateral del Sant Andreu, exjugador del Manlleu, obria el triomf andreuenc. Felipe Gonçalves i Kevin Gissi (14è gol del curs) completaven el triomf.
Així es gestava el gol de Payán (1-0) // Rai Roma - AECManlleu.com

  • Mal moment. El Manlleu, que destacava pel bon bagatge a domicili, cedeix una nova derrota: n'acumula 6 en les últimes 7 jornades i queda pràcticament equidistant dels dos pols de la taula: 11 punts sobre el descens, a 12 del quart.
El Sant Andreu obtenia un triomf recomfortant al Narcís Sala // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Un 3-0 tapa un altra 3-0. El Sant Andreu es refeia amb el triomf de la derrota entre setmana al camp del Peralada, també per 3-0. Els andreuencs, amb 14 punts dels últims 21, són setens i apuren les últimes opcions matemàtiques de seguir somiant amb enganxar-se al grup d'aspirants.

  • Golejada. El Figueres tombava amb claredat el Granollers (4-0), encadena dues victòries i se situa a la meitat alta de la taula.
Triomf clar del Figueres contra el Granollers (4-0) // UEFigueres.cat

  • Als 36 segons! El primer gol del partit arribava poc després del mig minut de joc. Ritxi Mercader avançava el Figueres abans del minut u i posava el partit de cara per als empordanesos. Aquest és el gol, via vídeo-tuit d'Esports en xarxa:
  • Balança. El Figueres de les dues cares (guanya o perd, no cedeix un empat des de la J14) ha sumat 6 triomfs i 4 derrotes en els últims 10 partits.
Celebració d'Eric Vilanova al 2-0 // UEFigueres.cat

  • Éric Vilanova. El jove davanter anotava el 2-0 als primers compassos (4t gol del curs) i deixava la victòria més de cara per al Figueres, confirmada del tot amb les dianes del capità Pedro del Campo i de Moha Chabboura (també 4a diana de la temporada) ja a l'afegit. A l'En joc ràdio entrevistaven el capità figuerenc, Pedro del Campo, i també a Boris Garrós, del Gavà:
  • Mala dinàmica. El Granollers allarga el mal moment: encadena sis derrotes, ha sumat 1 punt dels últims 21 possibles i a la segona volta tan sols ha sumat 5 punts. El conjunt vallesà té el descens 6 punts per sota.

  • Senyals de vida. El Rubí guanyava a domicili... al camp del fins ara cinquè, el Sabadell B. Victòria que deixa els rubinencs a 3 punts del Terrassa, que marca la salvació... i tenen un partit menys.
El Rubí s'enduia els tres punts del Pepín Valls de Castellar // CESabadell.cat

  • Romo i Pau. La diana de David Romo (5a del curs) i la de Pau López (primera del curs) certificaven el triomf del Rubí, que no guanyava a domicili des de feia gairebé cinc mesos (al camp del Manlleu, 0-1, J8).

  • 5 de 24. Tot i el triomf entre setmana a Manlleu, el Sabadell B continua en crisi de resultats, amb la cinquena derrota als últims vuit partits. El filial arlequinat és sisè, ara a 4 punts del play-off.

  • A l'últim sospir. L'Europa s'imposava a Fontetes... amb aparició al temps afegit d'Alex Poves, que anotava el gol del triomf, que manté els escapulats en la lluita pel play-off: són cinquens, a tres punts del quart... amb un partit pendent que els enfrontarà... al quart ara mateix, a la Monta.
Alex Poves, clar protagonista del triomf a Fontetes // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Alex Poves. Un gol a cada part, i ja en suma 13 aquesta temporada. El doblet del davanter servia per a un triomf gracienc que allarga a 13 partits la ratxa de l'Europa sense perdre (9 victòries i 4 empats).

  • Gol de l'ex. El Cerdanyola havia empatat el partit al segon temps, amb diana de Javi Sánchez (5a del curs). El "gol de l'ex"... repetit 19 jornades després: al Nou Sardenya, Javito ja havia marcat dos gols per als vallesans.
Javi Sánchez (esq), autor del gol del Cerdanyola contra el seu exequip, l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Còmodes. Tot i les dues derrotes seguides, el Cerdanyola es manté en zona còmoda, 11 punts per sobre del perill i a 12 del quart classificat.

Repàs general
  • Moviments als Golejadors. Continua animada la part alta del compte de Golejadors. Santi Triguero (Vilafranca) torna a ser líder en solitari, amb 17 dianes. Es col·loca tercer Kevin Gissi (Sant Andreu), que arriba als 14. Alex Poves (Europa) en suma 13 i és quart. Ja són 15 els futbolistes que són amb dobles dígits. David Toro (Santfeliuenc) anotava l'11a diana del curs i Fernando Velillas (Monta) i Roger Matamala (Masnou) arribaven als 10. En tan sols set partits Boris Garrós (Gavà) ja ha assolit les 9 dianes. En aquesta J29 han estrenat el seu compte golejador cinc futbolistes.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els dos de Boris Garrós i el de Fortià Munts (Gavà), Fernando Velillas (Monta) i Moha Chabboura (Figueres). [No hem vist imatges del Vilafranca-Terrassa ni del Sabadell B-Rubí]

  • 733 gols. Les 27 dianes d'aquesta J29 han apujat una mica més la mitjana, situada ara als 2'55 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, amb dos partits pendents, 42 gols més (un +6'08% de variació) dels que s'havien marcat a les 29 primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (34 de 42, 80'95%) | Millor visitant: Vilafranca (28 de 42, 66'67%)

  • Victòries locals 43% | Empats 26% | Victòries visitants 31%

  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); es mantenen les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i disminueixen lleugerament els empats (27% al final del curs passat).

  • Màxim golejador: Vilafranca (54) | Menys golejat: Prat (21)

  • Menys golejador: Morell (22) | Més golejat: Terrassa (52)

  • Camp on es veuen més gols. S'hi manté el Municipal de Vilafranca, en què s'han vist 51 gols en 15 partits disputats, 3'40 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. Tot i sumar tres punts marcant tres gols, es manté al davant de la ràtio la Monta. Amb 36 gols els de Nou Barris han sumat 51 punts. Són 1'42 punts per gol marcat de mitjana.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada