dijous, 21 d’abril del 2016

Rivals de 'play-off': 30 equips ja tenen bitllet

Quan queden quatre jornades (menys d'un mes) de competició als 18 grups de Tercera Divisió, seguim fent una ullada als possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens el Prat i els altres tres escollits de la nostra lliga. Un total de 30 equips (de 15 grups diferents) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens. Els repassem, grup a grup.

La Peña Deportiva (amb pòquer de Winde) ja és a play-off // Paco Natera - futbolpitiuso.es

Ja tenim un campió de grup (el San Sebastián de los Reyes madrileny), un grup (el cantàbric) en què ja s'han decidit els quatre equips de play-off (falarà ordenar-los) i tan sols queden tres lligues sense cap equip en bitllet: són als grups d'Andalusia oriental (9), el murcià (13) i el navarrès (15). Amb tot, ja s'han repartit gairebé la meitat de bitllets per a la promoció d'ascens. Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix:


Font: tercera.cat

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
Boiro i Cerceda (rival del Llagostera el 2011) confirmaven aquest cap de setmana passat plaça a la promoció d'ascens. El Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013), que s'ha col·locat ara tercer, i el Choco, quart, ho tenen tot de cara per ser al play-off: el cinquè, el Villalbés, és 6 punts per sota.

El Boiro ja és a play-off // CD Boiro

GRUP 2 (Astúries)
El Caudal (rival del Sabadell el 2007), el Langreo i l'Avilés continuen amb bitllet, amb els primers ben a prop de confirmar campionat. La gran incògnita al grup asturià és la quarta plaça, que ha canviat d'amo. Ara hi ha el Tuilla (rival de la Pobla el curs passat), però el Colunga, el Marino de Luanco, l'Oviedo B i el Condal encara tenen opcions de ser-hi.

GRUP 3 (Cantàbria)

El grup cantàbric ja ha decidit quins seran els quatre equips que seran a la promoció d'ascens. Ara faltarà "ordenar-los". És líder ara el Laredo (rival de la Pobla el 2012), que obtenia bitllet aquest cap de setmana, igual que la Gimnástica de Torrelavega (rival del Santboià el 2008), que s'ha col·locat segona. El Racing B, que ja tenia bitllet, ha passat de líder a tercer. I s'ha sumat a les confirmacions el Cayón, quart sis punts per sota del líder.

GRUP 4 (Euskadi)
El Zamudio, líder del grup, ja ha confirmar plaça al play-off, i té ara 5 punts sobre el segon, un Bermeo que es podria sumar a les confirmacions aquest cap de setmana. El Lagun Onak, tercer, també ho té tot de cara per ser-hi. Més oberta està la lluita per la quarta plaça: hi ha el Balmaseda, amb els mateixos punts que el Vitoria, i quatre més que el Beasain i el Pasaia quan en queden 12 per disputar-se.

El Zamudio, primer equip basc a les fases // SDZamudio.com

GRUP 6 (País valencià)
El líder Atlètic Saguntí, ja confirmat per al play-off, té el títol de lliga a tocar: 10 punts de marge (quan en queden 12 en joc) sobre l'Elx Il·licità (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013), ara segon. Ha cedit un lloc, ara és tercer, l'Ontinyent, que també s'apropa al play-off. A la quarta plaça, un front obert, continua sent-hi el Castelló de Kiko Ramírez, amb tres punts de coixí sobre el Vila-real C, cinquè.

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)

El San Sebastián de los Reyes, amb el bitllet al play-off ja assolit, és el primer campió de Tercera i ja espera rival a la ronda de campions del 22 i 29 de maig. Les altres tres places estan molt més obertes: el Navalcarnero, segon classificat, té un punt més que l'Atlètic de Madrid B, tercer, i el Pozuelo de Alarcón, quart... però és que fora de la zona noble equips com el San Fernando o l'Alcalá encara mantenen opcions de somni.


El Sanse ja és campió del grup madrileny // UD-Sanse.com

GRUP 8 (Castella i Lleó)
El Zamora és a quatre punts (quan queden quatre partits) de proclamar-se campió al grup castellano-lleonès. També té ja bitllet per al play-off d'ascens a Segona B la Gimnástica Segoviana, segon classificat, i s'hi podria sumar aquest diumenge el Palència. La quarta plaça continua sent per al Villaralbo, que té ara tres punts més que La Bañeza i 5 més que La Virgen del Camino.

GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)

Es manté ajustadíssim el grup: els cinc primers classificats estan separats... per cinc punts! L'Atlético Mancha Real i l'Atlético Malagueño (filial del Malàga) continuen colíders, amb quatre punts de marge sobre El Ejido 2012, que ha entrat amb força a la zona noble. És quart ara El Palo... però amb els mateixos punts que el Loja.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)
El Còrdova B, líder a l'altre grup andalús, que ja tenia plaça al play-off d'ascens, ha vist com dos equips més s'han apuntat també a la posttemporada: són l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012) i l'Alcalá, que haurien de lluitar ara per la segona plaça (el Còrdova té 7 punts més que el Sanluqueño). Continua quart el San Fernando (rival de la Pobla fa un any), que ja té 8 punts de coixí sobre el Gerena (un altre rival de la Pobla el curs passat) i per tant podria ser de play-off aquest cap de setmana.

El Sanluqueño torna al play-off // andaluciainformacion.es

GRUP 11 (Balears)
Després que el líder Mallorca B confirmés plaça al play-off, dos conjunts balears més s'hi han sumat aquesta setmana: la Peña Deportiva eivissenca i el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014), tots dos situats quatre punts per sota del filial mallorquinista. Les tres primeres places seran cosa dels tres: el quart, el Constància, és 10 punts per sota. Els inquers tenen 3 punts més que el Mercadal i 5 més que el Poblense i el Montuïri.

Quart play-off seguit per al Formentera // futbolbalear.es

GRUP 12 (Canàries)
El Villa de Santa Brígida s'ha col·locat líder i ha certificat matemàticament plaça al play-off d'ascens. Té un punt més que el Las Palmas Atlético (rival del Manlleu el 2012) i dos més que el Lanzarote, dos conjunts que podrien obtenir bitllet aquest cap de setmana. A la quarta plaça continua el Tenisca, que té ara 6 punts més que el San Fernando i 8 més que el Tenerife B, Las Zocas i El Cotillo.

GRUP 13 (Múrcia)
El Lorca Deportiva és a un punt de confirmar plaça a la promoció, i té ara 3 punts més que l'Águilas. A la lluita per les altres dues places de la zona noble, quatre aspirants: El Palmar s'ha col·locat ara tercer, i el Mar Menor, quart. Dos punts per sota hi ha el Yeclano Deportivo (eliminava la Pobla el 2012), que aquesta setmana ha sortit de la zona novle. La Unión, 6 punts per sota de les places preferents, té les opcions més remotes.

GRUP 14 (Extremadura)
El Badajoz, segon classificat, s'ha sumat al líder Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) com a equip de play-off. Els d'Almendralejo mantenen 3 punts de marge sobre els blanc-i-negres. El Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat), tercer, i l'Arroyo, quart, podrien confirmar plaça aquest cap de setmana mateix.

El Badajoz serà també a la promoció // CDBadajoz.com

GRUP 15 (Navarra)
L'Osasuna B, líder, és a un triomf d'assegurar el play-off; és segon, 3 punts per sota, l'Atlético Cirbonero i tercera la Mutilvera (rival de l'Europa el 2014), a 6 del líder. La quarta plaça canvia de mans: és ara per al Cortes... que té els mateixos punts que el San Juan, cinquè. 

GRUP 16 (La Rioja)
Al grup de La Rioja continuem amb tres confirmacions i amb la lluita pel campionat entre SD Logroñés i Calahorra, dos punts per sota. L'Haro Deportivo, que és a 5 punts del líder, no pot descartar res. La quarta confirmació arribarà aviat: el Náxara té 12 punts sobre el cinquè (el Varea), quan en queden 12 en joc... però el Varea té el goal average a favor. Qualsevol punt que sumi el Náxara o que perdi el Varea confirmarà la promoció per als primers.

GRUP 17 (Aragó)
Dos equips aragonesos ja són de play-off... i ara lluitaran pel títol. Són l'Andorra, líder, i el Deportivo Aragón, filial del Saragossa, separats a la taula per un sol punt. Més obertes estan les altres dues places. El Teruel, tercer, i el Tarazona, quart, tenen avantatge. Però l'Ejea (rival de la Pobla el 2012), cinquè, continua a tres punts de la zona noble.

L'Andorra, líder aragonès, ja té bitllet // Andorracf.com

GRUP 18 (Castella-la Manxa)
El Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013) ja és de play-off, i ho té tot de cara per ser campió. Els de Conca tenen 6 punts més que l'Almagro i l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010), els dos propers conjunts que poden confirmar bitllet aquest cap de setmana. L'Almansa es manté quart, però té el Quintanar del Rey, cinquè, tan sols 2 punts per sota.

I nosaltres, quan?
Al grup català de Tercera (el cinquè, ja sabeu) tenim des d'aquest passat un diumenge un equip de play-off, el Prat. Els potablava, a més, podrien ser campions ja aquest proper diumenge. Les altres tres places, a les quals aspiren quatre equips (Europa, Gavà, Monta i Vilafranca) no es confirmaran, mínim, fins a la J36, l'1 de maig.

El Sabadell B ha deixat d'optar al play-off després que el primer equip (a Segona B) s'hagi quedat sense opcions de ser al play-off d'ascens a Segona. Si els de José Solivelles acabessin el curs entre els quatre primers aniria al play-off com a quart classificat el cinquè.



El Prat es convertia diumenge passat en equip de play-off // Paco Carrasco - AEPrat.com

Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzaran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig se celebrarà primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments a doble partit que donaran els 9 primers ascensos, entre els campions de grup) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada