dijous, 28 d’abril del 2016

Rivals de 'play-off': 41 equips amb bitllet i 4 campions

Quan queden tres setmanes de competició als 18 grups de Tercera Divisió, seguim fent una ullada als possibles rivals que es trobaran al play-off d'ascens el Prat i els altres tres escollits de la nostra lliga. Un total de 41 equips (de 15 grups diferents) ja han confirmat plaça a la promoció d'ascens, i ja tenim quatre campions (el Prat, un d'ells). Els repassem, grup a grup.

Arroyo i Jerez (verd-i-negre), equips extremenys en play-off // Josete - elperiodicoextremadura.com

Onze equips aconseguien bitllet el cap de setmana passat i tres més guanyaven la lliga. Es tracta del Prat, campió català; i de l'Atlètic Saguntí valencià i el Zamora castellà. Acompanyaran el San Sebastián de los Reyes madrileny (campió fa dues setmanes) a la ronda de campions del play-off. Quatre grups ja tenen els quatre bitllets assignats (falta ordenar els equips) i tan sols queden dues lligues sense cap equip amb bitllet: són als grups d'Andalusia oriental (9) i el navarrès (15). Amb tot, ja s'han repartit més de la meitat de bitllets per a la promoció d'ascens. Aquest és el quadre amb els quatre primers classificats de cada grup ara mateix:


En vermell: amb bitllet | En blanc sobre fons negre: posició final aconseguida // tercera.cat

Com que ja tenim definida una plaça al grup català de Tercera, repassem possibles rivals.


Possibles rivals del Prat a la ronda de campions (factor camp a sortejar):
  • Atlètic Saguntí
  • San Sebastián de los Reyes
  • Zamora

Analitzem tot seguit la situació grup a grup.


GRUP 1 (Galícia)
Queden dues places per confirmar l'accés al play-off. Amb Boiro i Cerceda (rival del Llagostera el 2011) ja amb bitllet i lluitant frec a frec pel títol (empatats a 68 punts), tenen a prop l'accés a la promoció el Deportivo B (o Fabril, rival del Cornellà al play-off de 2013) i el Choco, quart. Queden 9 punts en joc i el Villalbés, cinquè, i el Barcó, sisè, són 6 punts per sota de la zona noble.

GRUP 2 (Astúries)
El Caudal (rival del Sabadell el 2007), el Langreo i l'Avilés continuen amb bitllet, i els primers són a un triomf de ser campions: el Caudal té 6 punts més que el Langreo. La lluita per la quarta plaça és molt intensa: hi ha hagut canvi de propietari de la plaça. Ara hi tenim el Marino de Luanco, que té un punt més que el Tuilla (rival de la Pobla el curs passat). El Colunga i l'Oviedo B són a 3 punts o menys de la zona noble.

GRUP 3 (Cantàbria)

Continua el grup cantàbric amb els quatre equips decidits... però sense repartir places: El Laredo (rival de la Pobla el 2012), líder, té un sol punt sobre la Gimnástica de Torrelavega (rival del Santboià el 2008), i només dos més que el Racing B. El Cayón, quart, apunta a quedar-se amb la plaça: és 6 punts per sota de la tercera plaça.

GRUP 4 (Euskadi)

El Zamudio, líder del grup ja amb bitllet, manté 5 punts sobre el segon, un Bermeo que es podria sumar a les confirmacions aquest cap de setmana. El Lagun Onak, tercer, i el Balmaseda, quart, estan separats per tres punts... però és que aquests últims, quarts, tenen els mateixos que el Vitoria, cinquè amb aspiracions d'acabar entrant.

GRUP 6 (País valencià)
L'Atlètic Saguntí s'ha proclamat campió del grup quan queden tres jornades per al final. Les altres places es mantenen: l'Elx Il·licità (que tombava l'Olot a la ronda de campions de 2013) és segon, tan sols un punt per sobre de l'Ontinyent. Els dos equips són a un triomf de ser de play-off. A la quarta plaça, un front obert, continua sent-hi el Castelló de Kiko Ramírez, amb tres punts de coixí sobre el Vila-real C, cinquè.

L'Atlètic Saguntí celebrava diumenge el campionat // Atlético Saguntino

GRUP 7 (Comunitat de Madrid)
El San Sebastián de los Reyes continua guanyant i sumant punts al capdavant, ja amb el bitllet i el títol assolit. S'apropen al play-off el Navalcarnero, segon, i el Pozuelo de Alarcón, ara tercer. El quart, l'Atlètic de Madrid B, té ara dos punts més que el San Fernando i tres més que la Unión Adarve.

GRUP 8 (Castella i Lleó)
El Zamora ja és campió de grup quan queden tres partits. Ha aconseguit bitllet i s'ha col·locat a la segona plaça el Palència, superant una Gimnástica Segoviana que també serà a les fases. L'últim bitllet per repartir se'l disputen el quart classificat, el Villaralbo, amb La Bañeza (cinquè un punt per sota) i La Virgen del Camino (sisè tres punts per sota).

El Palència ja és de play-off // Antonio Quintero - elnortedecastilla.es

GRUP 9 (Andalusia Oriental i Melilla)
Es manté ajustadíssim el grup: els cinc continuen separats... per cinc punts! L'Atlético Mancha Real i l'Atlético Malagueño (filial del Malàga) continuen colíders (77 punts), amb quatre punts de marge sobre El Ejido 2012 i cinc més que El Palo, quart. Aquests últims, però, tenen els mateixos punts que el Loja.

GRUP 10 (Andalusia Occidental i Ceuta)
El Còrdova B s'apropa al campionat, amb 4 punts més que l'Atlético Sanluqueño (rival del Prat el 2012) i 7 més que l'Alcalá. Els tres primers ja tenen bitllet de play-off, i Sanluqueño i Alcalá lluitaran ara pel segon lloc. Continua quart el San Fernando (rival de la Pobla fa un any), que és a un sol punt de confirmar plaça per a la promoció.

GRUP 11 (Balears)
Continuen els tres primers amb bitllet, amb el líder Mallorca B a prop del campionat: els vermellencs tenen 4 punts més que la Peña Deportiva eivissenca, que defensa la segona plaça amb 2 punts més que el Formentera (eliminava la Monta al play-off de 2014). L'altra gran lluita (a part del campionat i la segona plaça) serà el quart lloc. S'hi ha col·locat ara el Mercadal menorquí... però amb els mateixos punts (58) que el Constància, ara cinquè, dos més que el Poblense i el Montuïri i només tres per sobre del Binissalem, que manté opcions.

GRUP 12 (Canàries)
Ja són tres els equips canaris amb bitllet per al play-off. Al líder Villa de Santa Brígida s'hi han afegit aquest cap de setmana el Las Palmas Atlético (rival del Manlleu el 2012) i el Lanzarote. El filial groc és a tres punts del líder. A la quarta plaça continua el Tenisca, que ho té tot de cara per ser a les fases d'ascens: té 6 punts més que Las Zocas i El Cotillo, cinquè i sisè respectivament.

GRUP 13 (Múrcia)
De cop dos equips murcians ja tenen bitllet per a la promoció: són el líder Lorca Deportiva i l'Águilas, segon a tres punts dels de Llorca. Més oberta està la lluita pel tercer lloc (i pels dos bitllets que queden per assignar). El Mar Menor i El Palmar són en zona noble, els dos amb 60 punts... només dos per sobre del Yeclano Deportivo i 4 sobre La Unión.

El Lorca Deportiva també disputarà el play-off // lorcadeportiva.es

GRUP 14 (Extremadura)
Els quatre bitllets per al play-off ja s'han assignat al grup extremeny, que continua tenint el líder Extremadura UD (eliminava l'Espanyol B al play-off de 2012) amb tot de cara per ser campió. Els d'Almendralejo tenen 5 punts de marge sobre el Badajoz (ja classificat) i el Jerez (botxí de l'Europa al play-off del curs passat), que s'hi ha sumat aquesta setmana. Tres punts per sota del segon i del tercer hi ha l'Arroyo, que també ha confirmat ja plaça.

GRUP 15 (Navarra)
El grup navarrès continua sense cap confirmació... però amb els dos primers, Osasuna B i Atlético Cirbonero, a un triomf de confirmar el play-off. Els dos equips, separats per un punt, es disputaran el campionat. Tres equips opten a les altres dues places, amb la tercera plaça com a premi principal. L'ocupa ara la Mutilvera (rival de l'Europa el 2014), un punt per sobre del Cortes... que té els mateixos punts que el San Juan, cinquè. 

GRUP 16 (La Rioja)
El grup de La Rioja ja compta amb la quarta confirmació, i té ara el gran al·licient de la lluita pel campionat i pel tercer lloc. El líder SD Logroñés manté el Calahorra, segon, dos punts per sota. L'Haro Deportivo, tercer, té el Náxara, últim passatger confirmat per al play-off, tan sols tres punts per sobre.

El Náxara s'enduia l'últim bitllet del grup de La Rioja // Sergio Martínez - larioja.com

GRUP 17 (Aragó)
Els dos equips aragonesos confirmats viuen ara una intensa lluita pel campionat: l'Andorra, líder, té un sol punt sobre el Deportivo Aragón, filial del Saragossa. Falten per confirmar dues places més. Ho té de cara el Teruel, tercer, amb quatre punts sobre el cinquè. A la quarta plaça continua el Tarazona. L'Ejea (rival de la Pobla el 2012), cinquè, continua a tres punts de la zona noble.

GRUP 18 (Castella-la Manxa)
El Conquense (que eliminava el Manlleu el 2013), líder, ja era de play-off, i té aquesta setmana dos acompanyants més a les fases d'ascens, l'Almagro i l'Azuqueca (rival de l'Hospi el 2010). I compte perquè tots dos equips són a tan sols 3 punts del líder, obrint el campionat quan queden tres jornades. L'Almansa es manté quart, ara amb el Quintanar del Rey, cinquè, 4 punts per sota.

I nosaltres, quan?
El Prat ja és campió // Paco Carrasco - AEPrat.com

Amb el Prat ja campió des d'aquest diumenge, al grup català de Tercera hi ha una doble incògnita: quins tres equips l'acompanyaran? I com es repartiran les tres posicions a assignar? Les tres places tenen quatre aspirants (Europa, Gavà, Monta i Vilafranca), i aquest cap de setmana dos ja poden confirmar bitllet. Són l'Europa i el Gavà. Per ser de play-off, als graciencs els cal guanyar diumenge (contra el Júpiter) i que el Vilafranca no hagi guanyat al migdia al Narcís Sala; als gavanencs també els cal guanyar (a Rubí) i que el Vilafranca hagi perdut al camp del Sant Andreu. Si no es donen els condicionants, caldrà esperar a la penúltima o última jornada per a les certificacions de play-off. A la penúltima, de fet, tenim un duel directe, el Vilafranca-Monta, que serà emès en directe a les televisions locals, al Futbol en joc de La Xarxa (diumenge 8 de maig a les 12'30h).


El Sabadell B va deixar d'optar al play-off després que el primer equip (a Segona B) es quedés sense opcions de ser al play-off d'ascens a Segona. Si els de José Solivelles acabessin el curs entre els quatre primers aniria al play-off com a quart classificat el cinquè.


Calendari

Les lligues als 18 grups de Tercera finalitzaran el cap de setmana del 14 i 15 de maig. 

El dilluns, 16 de maig se celebrarà primer sorteig a la seu de la RFEF, que definirà la ronda de campions (9 enfrontaments a doble partit que donaran els 9 primers ascensos, entre els campions de grup) i la primera eliminatòria entre els 54 equips que finalitzaran segons, tercers i quarts. Aquest primer assalt es disputarà els caps de setmana del 21-22 i 28-29 de maig. 


El 29 de maig, per tant, tindrem 9 equips ascendits a Segona B i 36 equips que aniran a la segona eliminatòria (els 27 vencedors de la primera + els 9 campions derrotats a la ronda de campions, que cauen repescats). El 30 de maig se sortejarà la segona eliminatòria, que es disputarà el 4-5 i 11-12 de juny.


Serà el 13 de juny quan els 18 equips supervivents coneixeran els nou duels decisius de la tercera eliminatòria. Aquesta, que es disputarà el 18-19 i 25-26 de juny, servirà per conèixer els altres 9 equips ascendits a Segona B.


1 comentari: