dilluns, 21 de novembre del 2011

De Lagos a Olot. La història de Matthew Edile

El diumenge, 6 de novembre vam retransmetre amb el company Jordi Pallarés, de la redacció d'esports de l'XTVL, l'Espanyol B-Olot, partit que es va emetre a l'XS Esports d'aquell dia.

Durant la fase de documentació per al partit, vaig estar en contacte amb el departament de comunicació de la UE Olot. Entre les moltes (ho admeto, potser fins i tot massa) preguntes que vaig fer, des de tàctiques, posicions, fins a procedències o curiositats de la plantilla i el club, em va cridar l'atenció veure, al web del club, un dels noms dels seus jugadors: Matthew Edile.

No és gaire habitual veure un nom estranger als clubs de Tercera. La meva pregunta al correu que els feia arribar era clara, la reprodueixo textualment:

Matthew Edle... d'on és? té història curiosa? Vull dir, pel nom sembla estranger, i veig que fins ara ha jugat poc (2 partits). És central?

L'Alba Agustí, cap de premsa del club, ràpidament em va destacar la curiositat de la història d'Edile.

Edile, a l'Espanyol B-Olot  /  Foto: UE Olot
És nigerià, nascut a Lagos. Té 20 anys (farà 21 el 6 de desembre). I va ser campió del Món sub-17 amb la seva selecció, derrotant la selecció espanyola a la final. Un combinat en què hi havia David de Gea o Bojan Krkic. Edile, a més, va anotar el primer gol del combinat africà a la tanda de penals, que els va valdre el títol.

I no només això, al partit contra l'Espanyol B Edile marcava un golàs, que vam recollir als millors gols de la setmana (del 7 de novembre, veure aquí)


Vam posar-nos en contacte amb el club, i amb totes les facilitats (per part de l'Olot i del Santboià), el company de la redaccó d'esports de l'XTVL Pep Carbonell va poder cobrir el Santboià-Olot d'ahir i va entrevistar el defensa nigerià. Aquesta és la notícia que li hem dedicat a l'Esports en xarxa d'avui. El company Pep Carbonell es va encarregar de gravar les imatges i fer l'entrevista. Jo he redactat la notícia i n'he fet l'edició final.

Us presentem Matthew Edile:


Notícia emesa a l'Esports en Xarxa del 21 de novembre i penjada a lamalla.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada