dijous, 3 de novembre del 2011

Actualitat a Tercera (03/11/2011)

Les novetats a les plantilles segueixen encapçalant l'actualitat a Tercera. Aquestes són algunes de les notícies que han circulat aquests dies sobre els 20 equips de la categoria que ens ocupa.

  • Canvis a la porteria. Joan Cañadas, fins fa poc al Santboià (i ex d'Europa i Vilanova) abandona l'entitat del Baix Llobregat per motius laborals. El seu substitut serà Manel Martínez, com informava el compte de twitter del Santboià i com deixava intuir fa uns dies Havok CF Gavà. El club anunciava ahir les baixes de Josué i Joan Molina. Manel ha participat aquest curs en dos partits amb el Gavà, contra el Cornellà i l'Espanyol B.

Manel, a l'Espanyol B-Gavà / Foto: CF Gavà


  • Els internacionals de Tercera. Els propers compromisos de la selecció de Guinea Equatorial, que iniciarà la fase de classificació per al Mundial de 2014, impliquen de prop alguns jugadors de la categoria. Rubén Epitié, del Rubí, ha estat convocat per al partit contra Madagascar. Podrà jugar diumenge, però serà baixa per a la següent setmana. Ho explica Jordi Mestres en un article a lajornada.cat. Entre altres jugadors convocats o susceptibles d'anar a properes convocatòries, diversos representants del futbol català. Més enllà del capità, Juvenal Edjogo-Owono (Sabadell), va convocat el seu germà, Alberto Edjogo-Owono (Vista Alegre) i pot anar-hi aviat Bioko (Gavà).

  • Raúl Longhi, home de club. L'entrenador de l'Espanyol B explica en unes declaracions recollides en aquest article de Futbol Catalunya que la prioritat de l'equip és aportar jugadors per al primer equip. De fet, l'entrenador blanc-i-blau creu que ell ja té el seu propi filial, el juvenil A, del qual pugen jugadors quan alguns del B se sotmeten a les ordres de Pochettino. Preguntat per la filosofia de joc del líder, Longhi destaca que l'Espanyol B "surt a jugar a bon futbol i a guanyar els partits i seguirem així".

  • Un Olot solidari. La UE Olot signava la setmana passada un conveni de col·laboració amb Càritas Garrotxa. El logotip de la confederació d'entitats d'acció caritativa apareix a la samarreta de l'equip, i el club prestarà ajuda a Càritas a les campanyes de Nadal i Corpus. A més, des de Càritas s'apel·larà a l'esperit formatiu, i es faran xerrades als nens que participin al campus de la UE Olot. Una setmana després de l'acord amb Nike, el web de l'Olot recollia la notícia.

  • Aquest diumenge, Tercera televisada. El programa 'XS Esports' de l'XTVL, que s'emet dissabtes i diumenges de 15 a 17 hores, comptarà aquest diumenge amb retransmissió de futbol de Tercera. El meu company de la redacció d'esports Jordi Pallarés i jo mateix retransmetrem des de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià de Besòs l'Espanyol B-Olot. Podreu seguir-lo en directe aquí (quan s'emeti us donarà la opció) o bé veure'l en alguna d'aquestes televisions locals. Aquests dies m'estic dedicant a recopilar dades dels dos equips per a la narració del partit. Dues ràpides: 
  • Confiança. Albert Serra (Olot) és l'únic jugador de les dues plantilles que ha disputat el 100% dels minuts (1.080) d'aquestes 12 jornades
  • Vital. Sergi Darder és l'únic jugador de l'Espanyol B que ha disputat els 12 partits (10 com a titular).

2 comentaris:

  1. Els internacionals de Tercera. i Baruc (Manlleu).

    ResponElimina
  2. Cert! Però hi ha anat convocat un cop i no va poder jugar per lesió, oi? Vull dir, per ara no és susceptible d'anar-hi. Però ho tindré en compte, moltes gràcies!

    ResponElimina