dijous, 24 de novembre del 2011

Actualitat a Tercera (24/11/2011)

Canvis a la porteria, celebracions centenàries, problemes per lesions, dificultats econòmiques, noves plataformes digitals dels clubs i una altra competició paral·lela centren l'entrada d'aquesta setmana.

Álex Ródenas // La Prèvia FCV
  • Ródenas per Tato. El Vilafranca comunicava diumenge, sorprenentment, la baixa del porter Tato Burgada, per "decisió tècnica". La informació, recollida en aquesta entrada d'El blog de la prèvia del FCV. La baixa de Burgada arribava l'endemà d'haver disputat l'últim partit amb els penedesencs, l'Espanyol B-Vilafranca (3-0) que seguíem en aquest blog. L'endemà el club anunciava el recanvi a la porteria. Es tracta d'Álex Ródenas. Sorgit del planter del CF Reus Deportiu, arriba procedent del Salou, i ja va jugar a Vilafranca la temporada 2008/2009. En teniu més informació, novament, a El blog de la prèvia FCV, no cal que digui que referència obligada si seguiu la Tercera per blog o per twitter.




Segovia, ahir a Olot // Foto: UE Olot
  • Segovia, del Gironès a la Garrotxa. El porter José Manuel Segovia, que aquesta setmana abandonava el Llagostera, signava per l'Olot. El jugador hi arriba cedit del Vila-real CF. Teniu la notícia al web de la UE Olot. L'arribada de Segovia precipita la marxa d'Albert Reig (així ho expliquen en aquest article al Diari de Girona), que va jugar els cinc primers partits de la temporada (450 minuts / 9 gols encaixats), fins que Aleix Prunés es va convertir en el porter haitual (630 minuts / 6 gols encaixats).






Detall de la samarreta d'enguany // Foto: UE Rubí
  • Preparant el primer segle. La Unió Esportiva Rubí comença a fer els preparatius per celebrar, l'any vinent, el centenari de l'entitat. Al seu web han publicat una notícia en què demanen la col·laboració de tots aquells que hagin jugat o coneguin exjugadors del club rubinenc. La direcció de conacte és premsa@uerubi.cat. El redactor que segueix la UE Rubí per a lajornada.cat, Jordi Mestres, ampliava la informació explicant que l'entitat vallesana també espera, amb els jugadors amb els quals estableixi contacte, recopilar material històric del club. L'article de Mestres, font bàsica a twitter si voleu saber el dia a dia del Rubí, el podeu llegir aquí.


  • Sota mínims. Ho estan explicant els mitjans terrassencs (Els companys del 95 punt 2 esports o els periodistes egarencs Albert Prieto i Albert Morillas) des de fa un parell de setmanes. Les lesions estan deixant amb pocs efectius Miquel Olmo per a les alineacions de cada diumenge. Avui (dijous) Javi Chica, periodista d'El 9, ha anunciat que demà el diari esportiu en català hi dedicarà un article. Olmo disposa de 13 jugadors de la primera plantilla per al Masnou-Terrassa i d'aquests, segons explicava Chica a twitter, dos són porters. Paral·lelament, el bon moment de Xavi Molist motivava aquest bon article d'Àngel Garreta a l'edició digital del diari ARA, i al diari Ègar Albert Morillas explica que aviat arribaran nous fitxatges, enumerant possibles candidats. El primer podria ser Rafa Besalduch, si bé, com expliquen el mateix Morillas i el Diari de Terrassa, podria no debutar fins al gener per motius laborals.

  • Cita a Mallorca. El Santboià, únic equip de Tercera a la Copa Federació (després que eliminés la Pobla Mafumet a l'anterior ronda) disputa aquest vespre (19'30h), l'anada dels setzens de final de la competició a Binissalem, equip mallorquí que ara mateix és segon al grup 11 de Tercera. Entre els 32 equips que segueixen vius a la competició hi ha dos catalans més, el Lleida i el Badalona, de Segona B, que ahir van disputar el primer assalt, amb 0-2 per als badalonins (vídeo amb imatges de Lleida TV aquí).

  • Ja hi són els vint. Diumenge, abans del duel contra el Rubí, la Pobla Mafumet va presentar el futbol base i el seu nou web. Amb l'arribada de l'espai, els vint clubs de tercera ja tenen web pròpia i oficial. Si a l'última entrega de les notícies d'actualitat parlàvem dels deu anys de CEEuropa.cat, avui aprofitem per donar la benvinguda al web de la Pobla de Mafumet.

  • Segueixen els problemes a Can Peixauet. El moment esportiu que travessa la Grama no és gens esperançador i als despatxos sembla que tampoc es viu una bona època. L'exjugador de la Grama Dani Barragán, porter de l'equip fins a finals del curs passat, va denunciar al seu compte de twitter la situació per la qual està passant. Barragán criticava durament els qui dirigeixen el club. El jugador, com altres companys seus de l'etapa colomenca, està pendent de cobrament. La situació que el porter va exposar a twitter s'explica en aquest article de Manuel Segura a FutbolCatalunya. El tweet que iniciava la queixa és aquest:

Font: @1dabarragan1



Recordeu que per a aclariments, correccions, dubtes o propostes de temes susceptibles de ser recollits al blog teniu una direcció de correu, rogersanchez@tercera.cat, per a comunicar-nos. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada