dijous, 5 d’abril del 2012

Actualitat a Tercera (05/04/2012)

És dijous i, com sempre que puc, recullo un seguit de notícies de Tercera. Aquesta setmana, amb la Copa de Regions UEFA com a protagonista, però també passant per Rubí, el Prat i Vilanova. Aquestes són les notícies que hi recullo:

Juga la Selecció
Aquest divendres, a més del Balaguer-Gramenet suspès el 21 de març, entra en escena la selecció catalana amateur, que disputa a Astúries les semifinals de la fase espanyola de la Copa de Regions UEFA. Els homes de Toni Almendros buscaran contra Castella i Lleó, a l'Estadi Universitari d'Oviedo, l'accés a la final per segon cop des de la creació del torneig. Si arriben a la final, s'enfrontarien al guanyador de la semifinal entre Múrcia i Astúries, que es disputarà a Mareo, la mítica escola de futbol de l'Sporting, diumenge a les 12 hores. La lesió de Fradera, diumenge passat al Nou Sardenya, ha fet entrar a la convocatòria el porter del Terrassa, Diego Gómez. Podeu veure la llista de convocats i els horaris aquí. Els mitjans que difonen el futbol català han donat ressò aquests dies a la competició. Així, us proposo quatre aproximacions a la competició:

  • Els companys de lajornada.cat, Carles Garcia i Jordi Mestres, es van acostar dimecres al CAR de Sant Cugat i van parlar amb tots els convocats i el mateix seleccionador, Toni Almendros. En un article de lectura molt àgil ens els presenten, per a que ens parlin de trajectòries, de la Copa de Regions, i també de Tercera. Ho podeu llegir en aquest enllaç.
  • També a lajornada.cat, dimecres el periodista Sergi Quitian explicava en un article molt complet la raó de ser de la selecció catalana amateur i de la Copa de Regions UEFA. Ho podeu llegir en aquest enllaç.
  • Els companys d'El Prat Esports entrevistaven ahir, dimecres, el porter i capità pratenc, Toni Texeira, que explicava les sensacions que té davant la cita d'Astúries. Podeu escoltar la conversa del porter, el menys golejat ara per ara a Tercera (amb els dos gols de l'Amposta, Sergio López té ara una mitjana superior, amb un partit més) amb la conductora de l'espai, Míriam Roures, aquí:
  • A BTV Esports emetien ahir una notícia en què s'explica, en 48 segons, què és la Copa de les Regions UEFA.

    Final a un cicle exitós
    El secretari tècnic de la Unió Esportiva Rubí, Iván Fernández, comunicava ahir que deixarà el càrrec i la posició de vocal de la junta directiva a l'acabament de l'actual temporada. Fernández tanca una etapa que destaca de quatre anys a la secretaria tècnica. Hi va arribar el 2008 amb l'equip a Preferent, i després de dos ascensos, aquesta temporada el conjunt vallesà ha mirat a la part alta destacant per un futbol molt atractiu. El fins ara secretari tècnic considera que el cicle a Rubí s'ha acabat i es proposa buscar "nous cicles" després del treball fet durant aquestes quatre temporades a l'entitat rubinenca.

    L'afició del líder
    Mosaic al Prat-Masnou // Foto: Juan Martínez
    La gran temporada que està completant l'AE Prat, líder a sis jornades de la conclusió amb deu punts de marge sobre el segon, ha vingut acompanyada d'una creixent comunió amb el públic del Sagnier. Diumenge, contra el Masnou, la nova Penya AE Prat El Peixet rebia el líder amb un mosaic (veure foto). De les sensacions que desperta a l'equip aquest suport fidel dels seguidors en parla aquesta notícia de Fermín Suárez i Míriam Roures per a El Prat TV, que inclou les declaracions del tècnic del conjunt potablava, Agustín Vacas, i del president de l'entitat, Luis Quiñonero:


    Confiança en Alcolea
    Dilluns el Club de Futbol Vilanova convocava una roda de premsa en què el president de l'entitat, Teo Traveria, i el capità de la primera plantilla, Carles Valldosera, donaven suport a l'actual entrenador, Àngel Alcolea, després dels mals resultats que han situat l'equip al llindar del descens. Ens ho expliquen en aquesta notícia els companys de Canal Blau. Un vídeo recollit a Garraf Esports:

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada