dilluns, 23 d’abril del 2012

Idees de la 35a jornada




La jornada va deixar molts titulars, els exposava ahir al resum de la jornada, i avui he volgut fer les deu idees clàssiques de l'endemà de la jornada amb deu paraules (o conceptes, també hi ha un cognom) que resumeixen la 35a cita del curs.

Aprofito la primera entrada del 23 d'abril per desitjar un feliç Sant Jordi a tots els seguidors de tercera.cat!

Aquestes són les meves idees de la 35a jornada:

  • Campió. El Prat es proclamava a Vilanova campió del grup V de Tercera, succeint el Llagostera (campió fa un any, i que va acabar amb els mateixos punts, 73, que tenen ara els pratencs). La temporada dels d'Agustín Vacas ha estat pletòrica: de menys a més a casa, i mantenint un espectacular balanç a domicili (42 punts sumats, amb 13 victòries en 18 partits), el bloc ha rendit molt bé en les fases clau de la temporada, destacant, per sobre de tot, un treball defensiu molt complet (Toni Texeira és el porter menys golejat de la categoria, amb 0'63 gols per partit), i unes referències atacants dins d'un ampli ventall (Matamala, Ignacio Rosillo, Ferran Vila i Pedro García, per citar els atacants, sumen 32 gols, havent marcat, mínim, 5 gols cadascú) que han funcionat quan l'equip els ha requerit. Ara, tres setmanes per seguir competint a un altre ritme (no més baix, sinó diferent) i preparar el play-off que, el 20 i el 27 de maig, enfrontarà els pratencs amb un altre campió de Tercera.


  • Segon. El triomf contra l'Amposta deixa l'Espanyol B encarat per assolir la segona plaça matemàticament el cap de setmana que ve. Cinc punts de marge sobre els perseguidors donen als de Raúl Longhi un coixí per assegurar la segona plaça, que els faria passar per tres rondes d'ascens, però jugant d'inici contra un quart classificat.


  • Tercer. El Manlleu aconseguia, amb el triomf contra el Vilafranca, la millor posició dels osonencs aquesta temporada. Els de Francesc Cargol, en un molt bon moment de forma agafen la posició preferent en la frenètica lluita final per les dues places que més ballen d'accés a play-off.


  • Opcions. Amb els manlleuencs, quatre equips més, en menor o major mesura, tenen opcions de colar-se entre els quatre primers. La Pobla Mafumet, tot i la derrota amb el Vic, s'ha mostrat sòlid aquest curs, i persegueix entrar a les fases d'ascens per segon any consecutiu, malgrat que el possible descens del Nàstic a Segona B (és a 14 punts de la salvació, a Segona, quan se n'han de disputar 24) podria aturar les opcions grana; el Terrassa, amb el triomf al Masnou, es manté a un punt de la tercera plaça; i els triomfs de Santboià i Cornellà els mantenen amb opcions (a 4 i 5 punts, respectivament) d'acabar al quadre d'honor de la temporada.

  • Retorns. La jornada ha servit a tres golejadors per a què trenquessin ratxes sense marcar. El davanter del Terrassa, Xavi Molist, anotava un doblet després de 4 mesos sense gol. Al Cornellà, Miguel Reverté marcava després de 4 mesos, en la seva estrena golejadora amb el nou equip (amb l'Amposta havia marcat 8 gols); i Ferran Vila anotava pel Prat després de 6 mesos sense fer-ho.


  • Tranquils. Vilafranca, Gavà, Rubí i Castelldefels han fet els deures (alguns matemàticament, a altres els queda un formalisme) i s'han garantit la continuïtat a Tercera amb calma, amb tres jornades per endavant, per gaudir de la feina ben feta i plantejar un nou any. Tots quatre mereixen elogis, per haver assolit l'objectiu que es plantejaven a principis de temporada, sense sobresalts, i amb diverses actuacions de molt mèrit.


  • Dólera. La derrota contra el Balaguer significava la dimissió de Pedro Dólera com a tècnic de l'Europa. L'entrenador, que arribava a Gràcia el 2009, procedent del Marianao Poblet, deixa l'entitat amb l'equip a tres punts del descens. Tot apunta que Jesús Mariano Angoy, actual entrenador del Juvenil escapulat, ocuparà la banqueta gracienca fins a final de curs, amb l'objectiu evident de salvar l'equip del descens a Catalana.

  • Perill. Els dos clubs barcelonins (a part de l'Espanyol B) perillen, amb el descens a tres punts (Europa) i a dos punts (Muntanyesa). Se situa a un sol punt, recent sortit del descens la Grama, que mantindrà el frec a frec amb el principal damnificat de la lluita pel descens aquest cap de setmana, el Vilanova. Quatre equips cerquen evitar una plaça.


  • Límit. La desfeta contra el Prat ha deixat el Vilanova contra les cordes, de retorn a les places de descens. Els d'Àngel Alcolea, amb un punt menys que la Grama, han de buscar ara sumar els 9 punts restants i esperar que els colomencs en sumin, com a màxim, 7, o esperar ensopegades de Muntanyesa o Europa. la situació és límit.


  • Descendit. Dijous comentava el descens del Masnou i ahir arribava el de l'Amposta. La derrota a Sant Adrià i el fet que la Grama sumés un punt retorna els ebrencs a Primera Catalana quatre anys després. Molts ànims a equip, cos tècnic, seguidors i mitjans que segueixen l'actualitat del CF Amposta, i molta sort per a la propera temporada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada