dimarts, 17 d’abril del 2012

Prèvia de la jornada (33a, 2a part)

Futbol entre setmana. La Tercera incrementa el ritme i la intensitat del tram decisiu amb 30 hores de futbol, de Cornellà a Manlleu i Santa Coloma, en què els 18 equips (i els 2 que ja van jugar fa dues setmanes) buscaran apropar-se a les metes fixades.

Dijous a la nit podríem tenir un classificat pels play-offs. Dijous... o dimecres. Dijous a la nit podríem tenir un equip descendit a Primera Catalana. Dijous... o dimecres. I dijous a la nit sabrem si el quart manté la plaça o la cedeix a un dels equips que més han sovintejat la zona noble. Els aspirants que ensopegaven el cap de setmana volen reenganxar-se, el millor equip de la segona volta encara no ha dit l'última paraula, un duel barceloní jutjarà el futur immediat a dalt... i a baix, i la lluita per la salvació esquitxa diversos camps i pot fer recórrer a la calculadora.

Els equips compten a partir del 15. Els punts que queden (per a 18 equips) per acabar el curs. Dimecres i dijous, un pas més del tram més emocionant i decisiu del curs.

Gaudim-lo!

Així podria acabar la jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la quinzena jornada dels pratencs al capdavant, dotzena de consecutiva. Els d'Agustín Vacas poden classificar-se matemàticament pel play-off, si el Terrassa nop guanya dimecres o, en cas de victòria egarenca, si els potablava superen el Castelldefels dijous.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat, Pobla Mafumet i Espanyol B tenen plaça assegurada. Els pratencs poden ser els primers a assegurar el play-off, i els dos filials mantenen un marge de 4 i 5 punts sobre el cinquè, tenint en compte que la Pobla ja ha disputat el partit d'aquesta jornada.
  • L'Espanyol B, té el play-off gairebé assegurat. Per caure de la zona noble hauria de perdre a Vilafranca de 4 gols de diferència.
  • Manlleu, Terrassa i Vilafranca es disputen la quarta plaça. Per als penedesencs és altament complicat entrar a play-off, ja que depenen del goal average general. Per ser a play-off, els de Puchi haurien de guanyar a Can Peixauet, que el Manlleu perdés contra l'Olot, que el Terrassa no guanyés a Gavà i recuperar 20 gols de diferència entre el triomf penedesenc i la derrota manlleuenca. Pràcticament impossible. El Terrassa entrarà entre els quatre primers si fa un resultat millor que el del Manlleu. I viceversa pels manlleuencs, mantindran plaça de play-off sempre que no facin quelcom pitjor que el Terrassa (perdre si el Terrassa ha puntuat o empatar si el Terrassa ha guanyat).
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs sortiran del descens si el Vilanova no guanya el Rubí i la Grama millora el signe que hagin obtingut els vilanovins. És a dir, que la Grama puntuiï si el Vilanova ha perdut o que guanyi si els del Garraf han empatat.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vic, Europa, Vilanova i Gramenet. Els quatre poden acabar la jornada ocupant la divuitena plaça, però per als dos primers, dependria de desempats que podrien implicar més d'un equip. Vilanova i Grama, empatats a punts amb els vilanovins per sobre (pel goal average) i marcant la salvació, són els candidats principals. Si el Vilanova guanya, no caurà en descens. Si no ho fa, la Grama li pot arrabassar la plaça si millora el signe del partit dels vilanovins.
  • Amposta i Masnou hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació cinc punts per sobre, però amb un partit més, mentre que els maresmencs són a onze punts de la permanència, i podrien baixar si no guanyen contra l'Europa i Vilanova o Grama ho fan.

Aquests són el primer resultat i els horaris de la 33a jornada:

DIMECRES, 4 D'ABRIL
Pobla Mafumet 3-2 Amposta (Victor Bertomeu -2- i Yann Songo'o / Becerra i Gustavo -p-)

DIMECRES, 18 D'ABRIL 
16h Cornellà-Vic
18h Masnou-Europa
19h Espanyol B-Muntanyesa 
19h Santboià-Balaguer 
19h Gavà-Terrassa 
20'15h Vilanova-Rubí

DIJOUS, 19 D'ABRIL
20h Castelldefels-Prat 
20'30h Manlleu-Olot
20'30h Gramenet-Vilafranca 


(La prèvia és dels nou partits per disputar, com veieu als horaris el Pobla-Amposta ja es va disputar)
El partit de la jornada, per trascendència, podria ser el Gavà-Terrassa. Per què? Doncs perquè podria donar-nos, indirectament, el primer equip classificat per als play-off. O perquè posarà a prova, un cop més, la fortalesa d'un vestidor contrastat, el dels vallesans, que vol refer-se d'haver caigut de les places privilegiades a cinc jornades del final. Si els egarencs no guanyen donarien el pas a la fase d'ascens, matemàtic, al Prat. El Gavà, salvat després del triomf a Balaguer, arriba al partit amb menys pressió que els homes de Miquel Olmo, que no guanyen a domicili des de fa 4 mesos. Acumulen sis sortides sense guanyar.

Si els vallesans guanyen a la Bòbila el Prat té un 'pla B' per confirmar el play-off. Passa per guanyar a Castelldefels. Els mariners, situats a la zona còmoda de la taula, no posaran les coses fàcils als d'Agustín Vacas. El millor visitant de la categoria (11 victòries) contra un equip sòlid a casa, qua acumula quatre mesos sense perdre als Canyars.

Buscarà retornar a la segona plaça, ara ocupada per la Pobla després del partit avançat del dia 4, l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau buscarà sumar 3 punts a casa contra un equip molt necessitat, el Muntanyesa. El derbi barceloní ens presenta dos equips amb aspiracions ben diferents, però que passen per buscar el triomf. Els de Miki Carrillo acumulen tres mesos sense guanyar fora, amb 2 punts sumats dels últims 15 possibles a domicili. Pel filial podrien jugar tots els homes que alternen el B i el primer equip.

El Manlleu disputarà un derbi de Bracons amb la voluntat de guanyar per assegurar la continuïtat a la zona de play-off. Els de Francesc Cargol saltaran al camp sabent què ha fet el Terrassa dimecres, i si els vallesans han puntuat, es veuran obligats a igualar o millorar el balanç dels de Miquel Olmo. L'Olot arribarà a Osona amb la voluntat de refer-se de la derrota de diumenge contra el Santboià, per recuperar la bona dinàmica amb Àlex Terma i signar, definitivament, la permanència.

Dos aspirants que sumen 50 punts volen reenganxar-se a la lluita per l'ascens, que ara tenen només 4 punts per sobre.

El Cornellà obrirà la jornada a l'hora de la sobretaula de dimecres (16h). Els de Jordi Roger reben un Vic que ha de sumar si no vol veure com la línia de la salvació l'ofega o, en el pitjor dels casos, es veu condemnat a un perillós empat a punts múltiple. Abans de la derrota al Prat, el Cornellà acumulava sis jornades sense perdre. És clar que tots dos conjunts necessiten un triomf per aclarir el futur a curt termini.

L'excel·lent segona volta del Santboià l'ha situat, ara per ara, a quatre punts del Manlleu, equip que marca la quarta plaça. Els de Miguel López, que només han perdut un partit dels últims dotze disputats, reben el Balaguer, que després de caure a casa contra el Gavà encara no té la permanència al sac (és 6 punts per sobre del 18è). El Santboià ha sumat 13 dels últims 15 punts en joc, i el Balaguer acumula tres partits sense guanyar.

La part baixa segueix cremant. Tant, que fins a quatre equips (amb moltes caramboles, això sí) poden acompanyar Amposta i Masnou a la zona de descens dijous a la nit. És complicat, però el citat Vic o l'Europa corren risc en aquesta jornada intersetmanal. Els escapulats, però, podrien ser protagonistes, indirectes, del primer descens confirmat de la temporada. El Masnou rep els de Pedro Dólera amb la necessitat de guanyar. Si no ho fa, una victòria de Vilanova o Grama, o un empat colomenc enviaria els maresmencs a Primera Catalana. El duel entre masnovins i graciencs és un autèntic xoc de dinàmiques: els locals no guanyen a casa des de fa set mesos i mig, i els visitants no celebren un triomf a domicili des de fa sis mesos i mig. Massa coses en joc com per signar un empat, oi?

El Vilanova tancarà la jornada de dimecres amb un partit vital, a casa, contra el Rubí. El conjunt vallesà, amb la permanència assegurada, serà jutge, aquesta setmana, del descens. Si els d'Àngel Alcolea (que, segons explica avui Canal Blau, no seguirà el curs que ve) no guanyen, s'exposaran a què la Grama els intercanvïi l'última plaça de descens l'endemà.

Els colomencs reben un equip que es juga les possibilitats de mantenir-se a prop del play-off. El Vilafranca arriba a Can Peixauet esperant retrobar-se amb la victòria després de la derrota a casa contra l'Espanyol B, mentre que la Grama arriba al duel amb molt bon ànim, després del vital triomf de diumenge a Amposta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada