dilluns, 1 de febrer del 2016

Resultats J23

El Prat arriba als 50 punts i eixampla distàncies amb els perseguidors i l'Europa s'acosta al play-off


Àlex Poves, autor d'un doblet en la golejada gracienca a Peralada // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT

Aquests són els resultats de la J23:


DISSABTE, 30 DE GENER

Morell 0-1 Figueres (Moha Chabboura)

DIUMENGE, 31 DE GENER

Vilafranca 3-4 Gavà (Santi Triguero, Sergi Gestí i Marcos García / Boris Garrós -2- i Manu Raíllo -2-
Ascó 2-0 Masnou (Albert Virgili i Andreu Guiu)
Muntanyesa 1-0 Júpiter (Fernando Velillas)
Sant Andreu 2-0 Santfeliuenc (Manu Viale i Albert Yagüe)
Rubí 1-0 Terrassa (Adrià Grau)
Manlleu 0-2 Prat (Javi Lara i Gerard Rovira)
Sabadell B 1-1 Granollers (Alex Español / Alex Gil)
Cerdanyola 2-1 Palamós (Dani Valderas i Èric Blasco / Aleix Feixas)
Peralada 0-5 Europa (Àlex Poves -2-, Nils Puchades, Abel Rita i Ramon Rovira)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J23




Gols: 26
Resultats: 5 victòries locals, 1 empat i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Manel Martínez (Sabadell B) i Santi Triguero (Vilafranca), 13 // Veure llistat complet



L'anàlisi dels dilluns
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents



  • Forat. És el titular clar que ens deixa la J23 a la part alta: el líder Prat dóna un cop d'autoritat amb el triomf a Manlleu i amb l'empat del Sabadell B obre una distància de 7 punts sobre el segon classificat... i de 14 sobre el cinquè, que fins aquest diumenge eren els manlleuencs (ara ho és l'Europa).

  • En forma. Continua al tercer lloc, però amb velocitat de creuer i un excel·lent moment en els registres defensius la Monta, que es col·loca a dos punts de la segona plaça. Els barcelonins acumulen vuit partits sense perdre... amb un sol gol encaixat en els últims 747 minuts de joc.

  • Marcador cridaner. El Vilafranca es veia sorprès a casa per un batallador Gavà, que en un partit de set gols s'enduia la victòria (3-4). Els penedesencs continuen quarts... però a la J24, el cap de setmana vinent, s'obren opcions per competir pel quart lloc.

  • Candidats. Dissabte vinent la jornada s'obrirà amb quatre equips amb opcions de ser quarts... i dos enfrontant-se entre ells, Europa i Manlleu. Els dos conjunts, de fet, són just per sota de la zona noble, a dos punts del Vilafranca, quart classificat. El Gavà, setè, podria entrar en play-off si guanya contra el Figueres, a l'Europa-Manlleu hi ha un empat i el Vilafranca perd al Masnou.

  • Es complica. Els tres equips en descens perdien sense marcar cap gol. El Morell queia a l'afegit contra el Figueres (0-1), el Peralada era golejat a casa per l'Europa (0-5) i el Masnou perdia a Ascó amb un gol a cada part (2-0). Es mantenen tancant la taula... però la diferència amb la salvació s'eixampla.

  • Triomf de l'equip llindar. La victòria del Rubí contra el Terrassa (1-0) fa que els rubinencs, que continuen marcant la permanència, allunyin el llindar de la salvació als 24 punts. El Morell queda ara a 4 punts de sortir del descens, el Peralada a 5 i el Masnou, a 6.

  • Un empat. Jornada de cara o creu, de victòries locals o visitants... tret d'un partit, el Sabadell B-Granollers, únic empat d'aquesta J23 (1-1). La resta, 5 victòries locals i 4 triomfs visitants.

  • 26 gols. Producció anotadora lleugerament per sobre de la mitjana, amb una jornada de diumenge tarda un punt més productiva (10 gols en 3 partits). Set equips es quedaven sense marcar i hi havia un lleuger predomini dels gols visitants, 12 a 14.

  • Debut i gol. Ho repassarem al Partit a partit, però cal destacar l'actuació individual de Boris Garrós. Era fitxat pel Gavà dijous passat... i en la seva estrena a Vilafranca, doblet per contribuir a un important triomf dels gavanencs.

  • 200. També ho repassarem més avall, però Santi Triguero anotava contra el Gavà un gol especial, la diana número 200 del davanter vilanoví a Tercera Divisió.

Partit a partit



  • A l'afegit. En una jugada molt enrevessada, al minut 93, el Figueres aconseguia el gol de la victòria al camp del Morell (0-1). Retornen els figuerencs al camí victoriós i s'estableixen a la zona còmoda... abans d'un partit que pot marcar el seu futur recent, la visita a Gavà. Per ara són a set punts del quart.
El Figueres s'imposava al Morell a l'afegit // UEFigueres.cat

  • 9 de 12. Després de la derrota a Vilatenim contra el Vilafranca (1-2), els empordanesos mantenen la bona línia traçada en aquesta segona volta, amb tres triomfs als últims quatre partits. 

  • Moha Chabboura. Tercer gol del davanter del Figueres, que va arribar procedent del Girona B amb la temporada ja iniciada. Curiosament, és el primer que marca en un triomf dels empordanesos. Abans havia anotat a Rubí (derrota 2-1) i contra el Sabadell B (1-3 a Vilatenim). Ara, gol guanyador.
Sergi Moreno (de blau), del Morell, s'enfrontava a un dels seus exequips // UEFigueres.cat

  • 3 de 24. El Morell allarga la mala ratxa a vuit partits seguits sense vèncer, amb tres empats i cinc derrotes en aquesta dinàmica. Els tarragonins, a més, sumen 306 minuts de joc sense marcar.

  • Set gols. El Vilafranca-Gavà entra al club de partits amb més gols de la temporada, un total de 7, que ja s'havien vist en dos partits més (Santfeliuenc 4-3 Palamós i Peralada 6-1 Terrassa), i només superats pels 9 que es veien al Júpiter-Europa (4-5). Al final, triomf gavanenc, 3-4.

  • Boris Garrós. El davanter barceloní fitxava la setmana passada pel Gavà, deixava l'Hospitalet, on no comptava amb minuts de joc... i en 12 minuts de joc ja anotava el primer gol com a gavanenc. L'actuació de Boris esdevenia decisiva al minut 90, quan marcava el 3-4 que donava els tres punts als gavanencs.

  • Manu Raíllo. L'altre gran protagonista de la victòria gavanenca era el davanter andalús, autor dels altres dos gols dels blaugrana, i que ja ha arribat als 9 gols en aquesta lliga.
200 gols de Santi Triguero a Tercera // Lluís Montaner

  • Santi Triguero Blanch. El davanter vilanoví, amb l'1-0 al minut 5, aconseguia el gol 200 de la seva carrera a Tercera Divisió. És el màxim golejador en actiu de la categoria, i és a tan sols set dianes de les 300 en la seva carrera en partits oficials. En Lluís Montaner elaborava aquest infogràfic repassant les 200 dianes:
Infogràfic de Lluís Montaner

  • Alternatives. El Gavà capgirava el gol inicial dels penedesencs, el Vilafranca empatava dos cops més el duel (2-2 de Gestí, 3-3 de Marcos García), però Boris decidia a l'últim instant.

  • Quart. Tot i la derrota el Vilafranca manté plaça de play-off tot i que té ara tres equips amb opcions de treure-li la plaça a la propera J24. El 3-4 és la primera derrota dels vilafranquins en aquest 2016, en què fins ara havien sumat 12 punts de 12 possibles.
Sergi Gestí (7) havia anotat l'empat a dos // Lluís Montaner

  • Punt d'inflexió? El Gavà venia de sumar un sol triomf a les últimes 11 jornades i d'acumular cinc partits sense vèncer. El triomf el col·loca de nou a la lluita per tornar en places de play-off, d'on va sortir per últim cop a la J20 (va acabar la primera volta com a quart classificat).

  • Aire. El triomf de l'Ascó contra el Masnou (2-0) dóna aire als de Miguel Rubio, que vencien després de 6 jornades sense vèncer (3 punts de 18). Els verds són ara 7 punts per sobre del descens... i 11 per sota del quart classificat. L'Ascó només havia guanyat un partit dels últims 13.
Albert Virgili, gol i assistència per a l'Ascó contra el Masnou // Iris Solà - FC Ascó

  • Albert Virgili superstar. L'experimentat davanter era clau en el triomf asconenc, si més no en el desequilibri: anotava amb mestria el primer gol del partit (suma ja 8 gols aquest curs) i al tram final assistia Andreu Guiu per al 2 a 0. Guiu suma dos gols en cinc partits amb els verds. Guiu era entrevistat a l'En joc ràdio de La Xarxa:
  • 1 de 15. La d'Ascó és la quarta derrota en els últims cinc partits per al Masnou, que continua cuer de la categoria, ara a 6 punts de la permanència. Els maresmencs han sumat 5 punts dels últims 24 possibles. 

  • Sis després. L'Ascó encadenava sis partits sense vèncer a casa (4 empats i 2 derrotes).

  • Velillas decideix. Un gol del ràpid atacant de la Monta decidia ben aviat (minut 3) el partit contra el Júpiter (1-0). El "decidia" és una llicència, ja que el partit era ben obert fins al xiulet final, i es tancava amb triomf local. És el 7è gol de Velillas aquest curs.

  • El moment de la Monta. Els de Nou Barris encadenen 8 partits sense perdre, en els quals han sumat 18 punts de 24 possibles. A casa, a més, ja han sumat 8 victòries en 11 partits... amb una sola derrota. Per ara, quatre triomfs consecutius a la Bombonera.
La Bombonera de Nou Barris continua sent fortí // BTV Esports

  • Menys golejat. Després de la J23, la Monta entra al grup d'equips menys golejat del grup: 18 dianes encaixades, les mateixes que el Prat i el Sabadell B. El moment defensiu dels barcelonins és excel·lent: només han encaixat un gol als últims 747 minuts de joc (un gol en contra a les últimes vuit jornades, el que encaixaven a Gavà).

  • Segona fora. El Júpiter encadena dues derrotes a domicili (a Castellar i a Nou Barris), però es manté prou a prop de la zona alta, 4 punts per sota del quart classificat.

  • Zona còmoda per al Sant Andreu. Triomf quadribarrat contra el Santfeliuenc (2-0) en un partit que es decidia a la segona part. Els andreuencs són a la plaça equidistant, 9 punts sota el quart i amb 9 punts de marge sobre el descens. El triomf arriba després de quatre partits sense victòria (3 punts dels últims 12).

  • Coixí. Tot i la derrota el Santfeliuenc manté el coixí de 5 punts sobre el descens. Els blanc-i-blaus encadenen quatre sortides sense victòria, amb dos empats i dues derrotes.
D'aquesta manera entrava el golàs de Manu Viale // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Manu Viale. Com en el partit contra el Cerdanyola (J15, 0-1), el central marcava un golàs de falta per obrir el marcador. El podeu veure a la crònica de BTV Esports del partit. És el tercer gol de Viale aquest curs.

  • Tercer de Yagüe. També suma 3 gols el davanter Albert Yagüe, tots tres a les últimes sis jornades. 

  • Pas endavant. El Rubí tombava el Terrassa (1-0) i amplia a 4 els punts de distància sobre el descens. 
El Rubí s'enduia el duel vallesà contra el Terrassa // TerrassaFC.com

  • Sis partits després. Els rubinencs havien encadenat sis partits sense guanyar (2 punts de 18 possibles) però recuperaven el camí del triomf amb gol guanyador d'Adrià Grau.
Víctor Merchán (de negre), un dels destacats del Terrassa // TerrassaFC.com

  • 5 de 7. La de Rubí és la cinquena derrota del Terrassa als últims set partits. Els egarencs són ara dotzens, a la mateixa distància del descens que del play-off, 9 punts.
Manel Sala (dreta) no aconseguia batre la porteria pratenca // Rai Roma - AECManlleu.com

  • El cop. El Prat s'imposava al camp del Manlleu (0-2) i dóna un cop (no definitiu, però sí prou decisiu) en el camí per ser, primer, al play-off d'ascens i, més enllà, per apropar-se al campionat. Els pratencs tenen ara 7 punts més que el segon i 14 més que el cinquè.

  • Segona part. Després d'un primer temps sense gols, amb lleuger domini pratenc, Javi Lara, en un servei de córner, avançava els de Pedro Dólera, amb la "col·laboració" d'Aitor Lario i del manlleuenc Arnal. 
El Prat s'enduia tres punts de Manlleu // Rai Roma - AECManlleu.com

  • Opcions locals. El Manlleu buscava llavors l'empat, Manel Sala posava a prova Toni Texeira...

  • Sentència. ...però amb els locals bolcats a la porteria potablava, un contraatac molt ben creat per Ignacio Rosillo el culminava, amb molta classe, Gerard Rovira, per assegurar el triomf del líder. El gol via Esports en xarxa, imatges d'El 9 TV.


  • Quatre després. Derrota del Manlleu després de quatre partits sense caure (havia sumat 10 punts dels últims 12). Els manlleuencs es mantenen just per sota del play-off, a dos punts del quart.

  • A casa. La gran dinàmica fora de casa (els osonencs són el millor visitant del grup) contrasta amb més dificultats per vèncer al Municipal manlleuenc, 3 victòries i 6 derrotes en 11 partits jugats com a local.

  • 18 partits. El Prat amplia la ratxa sense caure a 18 partits (camí dels quatre mesos i mig), i és, amb l'Europa, l'equip amb millor ratxa recent: 20 punts sumats dels últims 24 possibles.

  • Empat... i gràcies? El Sabadell B s'avançava contra el Granollers... però veia com els granollerins igualaven el duel... i disposaven d'un penal al minut 86, que no convertien. Al final, repartiment de punts (1-1).

  • Adrià Aliaga. El porter del Sabadell B en aquesta J23 aturava un penal a Didi Rodríguez, clau per evitar la segona derrota seguida del filial arlequinat.

  • S'apropen. El Sabadell B es manté segon, ara a 7 punts del líder Prat... però té el tercer, la Monta, tan sols 2 punts per sota.

  • Alex Español. Va ser fitxat pel Sabadell B amb la temporada ja iniciada... i ja ha marcat 3 gols als últims 4 partits dels vallesans.

  • Punt de mèrit. Bon punt per al Granollers, que si bé ha sumat un triomf a les últimes sis jornades es manté en zona mitjana-alta, a 4 punts del play-off.

  • Remuntada. El Cerdanyola manté la bona línia, encadena tres victòries i superava el Palamós amb remuntada inclosa (2-1).
El Cerdanyola capgirava el gol inicial del Palamós // Cerdanyola FC

  • Aleix Feixas. El davanter avançava els palamosins a Fontetes. És el sisè gol de Feixas, el segon que marca amb el Palamós.

  • Igualtat al descans. A la primera part es veia un altre gol, el de Dani Valderas, l'empat del Cerdanyola. Feia vuit mesos que el migcampista no marcava, des de l'última jornada de lliga del curs passat, amb l'Europa.
Tercer triomf seguit per al Cerdanyola // Cerdanyola FC

  • Éric Blasco. En una molt bona jugada col·lectiva (la podeu veure al vídeoresum del Cerdanyola FC) el davanter gracienc aconseguia al minut 60 el gol del triomf per als vallesans. Cinquè gol del curs per a Blasco, que marcava per segon partit seguit.

  • Llindar. El Palamós suma 24 punts, com el Rubí, l'equip que marca la permanència, si bé els palamosins tenen un partit pendent (els 5 minuts finals del Sant Andreu-Palamós, pel moment amb 1-1). Els empordanesos encadenen quatre partits (finalitzats) sense victòria.

  • "Ja som aquí". Sembla la declaració d'intencions de l'Europa, que suma i continua en una escalada que l'ha deixat a les portes del play-off (és 5è, a dos punts del quart). Golejada inapel·lable dels graciencs a Peralada (0-5).
0 a 5 de l'Europa a Peralada que deixa els graciencs cinquens // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Al ritme de Poves i Rita. Els dos davanters europeistes continuen en sintonia. Solen marcar "junts". Alex Poves anotava un doblet al primer temps... i Abel Rita, de penal, feia el 0-4. Els dos davanters sumen 9 gols cadascun, i són el segon tàndem més anotador del grup (18 gols), només superats pels pratencs Sascha i Rosillo (19, 10+9).

  • S'estrenen Rovira i Nils. Els altres dos golejadors de l'Europa en el triomf a Peralada obrien el seu compte de gols aquest curs. Són Ramon Rovira, que feia més de 16 mesos que no marcava (des de la J3 del curs passat, Europa 4-0 Castelldefels) i Nils Puchades (últim gol en lliga el 3 de maig de l'any passat, al 3-0 contra el Manlleu).
Nils s'estrenava com a golejador en aquesta lliga // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Dinàmica. Suma vuit jornades seguides sumant l'Europa, amb 20 punts dels últims 24 possibles. 

  • Mal moment... i oportunitat. El Peralada continua penúltim, ara a 5 punts de la permanència, amb una sola victòria a les últimes 11 jornades (balanç d'1-6-4 en aquest període). L'oportunitat per als empordanesos passa per la propera jornada: visiten l'equip que tenen just per sobre, el Morell. Un triomf els col·locaria antepenúltims.


Repàs general


  • Moviments als Golejadors. S'ha acabat el lideratge en solitari del llistat de màxims anotadors. Santi Triguero (Vilafranca) aconseguia contra el Gavà la seva 13a diana, i iguala Manel Martínez (Sabadell B, que ara ha promocionat al primer equip). Tres futbolistes han arribat als 9 gols en aquesta J23. Són Manuel Raíllo (Gavà), Alex Poves i Abel Rita (Europa). Albert Virgili (Ascó) ja en suma 8, i Fernando Velillas (Monta) ja ha arribat als 7. En aquesta J23 han obert el seu compte golejador 5 futbolistes, Gerard Rovira (Prat), Nils Puchades i Ramon Rovira (Europa), Dani Valderas (Cerdanyola) i Boris Garrós (Gavà) amb un doblet.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Gerard Rovira (Prat), Albert Virgili (Ascó), Manu Viale (Sant Andreu) i Éric Blasco (Cerdanyola). [No hem vist imatges del Vilafranca-Gavà ni del Sabadell B-Granollers]

  • 580 gols. Les 26 dianes d'aquesta J23 han apujat una mica més la mitjana, situada als 2'53 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són, comptant el Sant Andreu-Palamós pendent, vint gols més (un +3'56% de variació) dels que s'havien marcat a les vint-i-tres primeres jornades del curs passat.

  • Millor local: Prat (27 de 33, 81'82%) | Millor visitant: Manlleu (25 de 36, 69'44%)

  • Victòries locals 42% | Empats 28% | Victòries visitants 30%

  • Respecte el curs passat, els triomfs visitants es mantenen igual (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); baixen, un punt percentual, els triomfs locals (43% el curs passat) i pugen un punt els empats (27% a final del curs passat).

  • Màxim golejador: Prat (44) | Menys golejat: Prat, Sabadell B i Monta (18)

  • Menys golejador: Masnou (19) | Més golejat: Terrassa (42)

  • Camp on es veuen més gols. Els set gols que es veien al Vilafranca-Gavà (3-4) col·loquen el Municipal penedesenc com el camp on s'han vist més gols aquest curs. En total s'han vist 46 gols en 13 partits disputats, 3'54 gols per partit de mitjana.

  • Rendibilitat. Canvi en aquesta ràtio. La Monta se situa al capdavant. Amb 28 gols, poc més d'un per partit de mitjana, els de Nou Barris han sumat 41 punts. Són 1'46 punts per gol marcat de mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada