diumenge, 7 de juliol del 2013

[11 IDEAL] Dani Barragán (Manlleu), per Raimon Roma


Comencem a descobrir els onze noms que formen l'onze ideal del grup català de Tercera 2012/2013. Una alineació sorgida de les 112 votacions recollides durant el mes de juny, mitjançant Twitter i el correu de tercera.cat.

Cada dia, un jugador de l'onze, descobert per un informador del futbol català que el coneix bé, i que ens explica alguns dels seus mèrits per acabar estant entre els escollits.

Enhorabona i felicitats als onze!
Enhorabona, Dani Barragán!

El porter del Manlleu ha estat el jugador amb més aparicions a les propostes d'onzes ideals, en un 40'18% dels vots. /// Ha estat el  a la taula d'MVP, amb un 8'11% d'aparicions.


ONZE IDEAL // CAPÍTOL 6


Dani Barragán, ser o no ser
Un article de Raimon Roma / @rairoma
edició de Roger Sánchez
Fotografia inicial d'Àngel Garreta - REMImages.com



Daniel Barragán Carrascosa. 31 anys. Castellar del Vallès.

Cada cap de setmana, dins el post-partit en les retransmissions de l'AEC Manlleu per Ràdio Manlleu, donem 1, 2 i 3 punts al millor jugador manlleuenc del partit. No és casualitat que en molts partits, els 3 punts vagin a parar a Dani Barragán.

I dic que no és casualitat, perquè és tota una realitat. Barragán ha esdevingut un dels herois de l'AEC Manlleu aquesta temporada, salvant l'equip en nombroses ocasions. Ha salvat punts, ocasions dels rivals, gols cantats, ha aturat penals... Ho ha donat tot, i l'equip n'ha recollit fruits a final de temporada.

Molts potser us preguntareu el perquè del títol, el perquè del Ser o no ser. Molt senzill, i més parlant de Barragán. Podem localitzar, però, un error en el títol, el no ser. Bàsicament perquè sempre hi és, sempre està present a la porteria del Manlleu. Parades miraculoses, com per exemple, molts tenim present una doble aturada en el derbi al Municipal contra el Vic o, sense anar més lluny, una increïble aturada al camp del Conquense. De fet, no tenim a mà la quantitat de punts que Barragán ha salvat per al Manlleu, però ara mateix ens atrevim a posar en dubte si el Manlleu hagués aconseguit realitzar el play-off per segon any consecutiu, lògicament sense treure mèrit a la resta de la plantilla.

Un play-off que també ha estat un dels grans premis per a Dani Barragán, que en la seva segona etapa al Manlleu, es va perdre el de la temporada passada per culpa d'una lesió a la mà, i que aquesta temporada sí que l'ha pogut disputar.

Tot un premi per un dels MVP de la temporada de l'AEC Manlleu, un dels grans artífex de l'èxit. No només ho diem nosaltres, els periodistes, sinó que els seus mateixos companys hi coincideixen. Temporada excepcional d'una persona excepcional, líder al vestidor i amic dels seus companys.

Molts cops durant la temporada he pensat què els pot passar pel cap als grans killers de la Tercera Divisió quan es troben en una situació d'u contra u davant Dani Barragán. Doncs per poder resoldre el meu enigma, què millor que preguntar-ho. Ho he preguntat a un total de 8 golejadors de diferents equips de la Tercera Divisió:

“Qüestió: 1vs1 davant Barragán. Què faries? Quina és la millor opció per intentar fer-li gol? Gràcies ;)”

Aquestes han estat les seves respostes:

Sascha Andreu (Muntanyesa, 0 gols a Barragán aquest curs)
Esperar el màxim, a veure si ell es decanta abans. Llavors, decidir. Gran porter!

Jonatan Pujibert, 'Puchi' (Vilafranca, 0 gols a Barragán aquest curs)
Intentaria regatejar-lo, ja que és molt bo en aquesta acció. Si decideixo definir, tindria moltes possibilitats de fallar perquè tapa molt bé.

Boris Garrós (Cornellà, ara al Sant Andreu, 0 gols a Barragán aquest curs)
Sempre 'picadeta' sigui el porter que sigui!

Fran Carbia (Pobla Mafumet, 1 gol a Barragán aquest curs)
Intentar regatejar-lo i marxar per velocitat. Molt bon porter!

Oriol 'Uri' Santos (Olot, 1 gol a Barragán aquest curs)
Segurament amagar un parell de cops el xut per fixar-lo i així evitar que entrin en joc els seus reflexos...

Elhadji Bandeh (Júpiter, 1 gol a Barragán aquest curs)
Tinc tres opcions: col·locar seria el més normal, regatejar-lo o rebentar la pilota i que passi el que passi.

Carlos Martínez (Olot, 0 gols a Barragán aquest curs)
Complicat! Vam compartir vestidor a la Grama i és dels que aguanta i tapa molt la porteria! Hauria de trobar-me en la situació!

Javi Sánchez (Rubí, ara a l'Europa, 1 gol a Barragán aquest curs)
A mi em va parar un penal a Manlleu, encara que després vaig poder marcar de cap! Tancar els ulls, xutar fort, i que tinguis sort!

Vuit dels màxims golejadors de la categoria, uns autèntics matadors de l’àrea, que han sumat entre tots un total de 121 gols en tota la temporada, dels quals només 4 els ha encaixat Barragán. Segurament, amb els números i amb el simple fet de plantar-se davant Barragán, ells també són conscients que estan davant del millor porter de la categoria.

D'altra banda, també he volgut preguntar a quatre jugadors puntals del Manlleu qui era Barragán dins i fora del camp per als seus companys, així com també al grup d'aficionats més fidels al club, els Àngels Caiguts. He intentat que m'ho contestessin amb una sola paraula, però de fet, definir aDaniel Barragán amb una sola paraula és pràcticament impossible. Aquesta és la pregunta que se'ls va fer:

"Hola nois, amb UNA paraula, em podeu definir en Barragán, ja sigui en àmbit esportiu o en l'àmbit personal? Gràcies!”

I aquestes en van ser les respostes:

Sergio Ginés: Grandesa!
Gerard Puigoriol, 'Putxi': Líder!
Baruc Nsué: IMPRESSIONANT dins del camp, però més fora!
Ivan Guzmán (ara jugador del Sant Andreu): Un espectacle!
Àngels Caiguts, grup d'animació del Manlleu: Llest, segur, líder, exigent, crack, un porter que fa sumar punts, MVP! Llàstima que és merengue... Però ningú és perfecte! ;)

Aprofitem per dir que tenim la sort que la temporada vinent seguirem gaudint (els manlleuencs) i patint (segurament la gran majoria dels equips de Tercera) del millor porter de la categoria a la porteria de l’AEC Manlleu.

Tornarà a ser una de les peces clau de l'equip? Tornarà a ser protagonista en gran part de les victòries del Manlleu? Tornarà a donar-nos les claus de les portes de l'èxit? La resposta, el temps ens la dirà.

Només podem confirmar que Daniel Barragán Carrascosa hi serà. I tant com hi serà. "Ser o no ser: aquesta és la qüestió”. I jo penso: per favor! Com ens podem formular aquesta pregunta, si en Barragán SEMPRE hi és.

Gràcies, Dani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada