dilluns, 8 de juliol del 2013

Fem balanç, capítol 15: L'any del Figueres

Com ja vam fer a la conclusió del curs passat, obrim la sèrie Fem balanç. 20 articulistes que segueixen l'actualitat dels 20 equips de Tercera analitzen l'any viscut a la categoria.

Quinzè capítol de la sèrie per a la UE Figueres. 5è classificat, l'any del retorn a Tercera, última parada de l'ascensió des de la refundació del club, deixava els altempordanesos fregant el play-off d'ascens a Segona B. En una aposta encertada, l'últim any d'Arnau Sala a la banqueta comptava amb l'encert de mantenir peces clau a Primera Catalana, i amb el reforç d'una plantilla que se sobreposava a la marxa, el mes de gener, del golejador Marc Mas. El final de temporada deixa els figuerencs com a equip a tenir en compte el proper curs.

Repassa l'any del Figueres el Lluís Ribera. Periodista del setmanari L'Empordà, és una de les veus més destacades en el seguiment del futbol dels equips de l'Alt Empordà. Ha seguit el Figueres, especialment a Vilatenim, en un curs en què l'estadi figuerenc ha estat l'únic que no ha vist celebrar-hi cap triomf visitant.



FEM BALANÇ - CAPÍTOL 15


La rebel·lió del nouvingut
article de Lluís Ribera / @llribera
edició de Roger Sánchez

Un de les revelacions de la temporada a Tercera Divisió ha estat el Figueres, que es presentava a la categoria procedent de Primera Catalana i després d'encadenar cinc ascensos consecutius –des de Tercera Regional– en haver-se de refundar l'estiu del 2007 per tot l'afer Miapuesta. Amb un bloc consolidat de la temporada anterior, i amb els reforços puntuals d'homes joves i experimentats al grup com Guillem Cornellà (Santboià), Marc Mas (Llagostera) o Lluís Micaló i Lluís Crous (Manlleu), l'equip dirigit per Arnau Sala i Xavi Punsí ha acabat la lliga en cinquena posició, fregant les places de promoció d'ascens.


Foto: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

L'excel·lent paper com a local –tota la temporada imbatut i allargant una ratxa sense perdre a l'Estadi de Vilatenim des del novembre del 2011– va contrastar amb el trist balanç de la primera volta a fora de casa, una llosa massa gran que li ha acabat impedint situar-se entre els quatre privilegiats. Malgrat quedar-se sense el màxim golejador el mes de gener –Mas va fitxar pel Sant Andreu–, els unionistes també es van sobreposar a l'anunciada marxa d'Arnau Sala el mes de febrer. L'extècnic ajudant del Girona i Recreativo de Huelva no continuarà a la Unió el proper curs i el seu lloc l'agafarà el fins ara segon entrenador, Xavi Punsí. La victòria a casa davant el líder Olot i els empats contra els altres tres equips que acabaven promocionant (Cornellà, Europa i Manlleu) han deixar un bon gust a la boca al Figueres, que pel proper curs tornarà a buscar el premi del play-off.

Marc Mas (centre), el golejador que va marxar al Sant Andreu // UEFigueres.cat

I és que pujar a Tercera Divisió i colar-se l'any següent a la fase d'ascens a Segona Divisió B no és una tasca gens fàcil per als equips catalans, tal com  demostra l'estadística: només 2 dels últims 42 equips que han debutat a Tercera procedents de Primera Catalana han aconseguir fer el play-off, el Muntanyesa (2010-2011) i el Vilanova (2002-2003), però sense èxit final. La resta, tot i que molts ho havien intentat, s'hi van quedar a les portes i van necessitar un mínim de dues temporades per quedar entre els quatre primers. Així és com s'ho planteja l'equip altempordanès per al proper exercici.

Mentre uns defensen que de cap manera s'ha d'assolir una Segona B ruïnosa a curt termini, d'altres ho veuen com una oportunitat d'haver-se alçat realment. Si equips modestos com el Santboià, el Llagostera o el Prat  han estat capaços d'assolir l'ascens, el Figueres no voldria ser menys. “Si aquest any hem quedat cinquens, l'objectiu per al proper és fer la promoció”, apuntava el president Jose Antonio Revilla en el dia de la presentació de Xavi Punsí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada