dimarts, 2 de juliol del 2013

[11 IDEAL] Javi Sánchez (Rubí), per Jordi Mestres

<<< Presentació Onze ideal Tercera 12/13

Comencem a descobrir els onze noms que formen l'onze ideal del grup català de Tercera 2012/2013. Una alineació sorgida de les 112 votacions recollides durant el mes de juny, mitjançant Twitter i el correu de tercera.cat.

Cada dia, un jugador de l'onze, descobert per un informador del futbol català que el coneix bé, i que ens explica alguns dels seus mèrits per acabar estant entre els escollits.

Enhorabona i felicitats als onze!

Enhorabona, Javi Sánchez!

El davanter aquest curs al Rubí ha estat el  jugador més proposat per a l'onze ideal, amb el 29'46% d'aparicions. /// jugador més proposat a l'MVP, amb el 5'41% d'aparicions.

ONZE IDEAL // CAPÍTOL 1

Javi Sánchez, el fusell noble
Un article de Jordi Mestres / @JordiMestres7
edició de Roger Sánchez
Fotografia d'Àngel Garreta - REMImages.com




Els darrers 365 dies difícilment s'esborraran del cap de Javi Sánchez. Ni en somnis el davanter de Badalona hagués pogut imaginar un any tan rodó com el que acaba de viure. Però s'ha fet realitat, i no per casualitat. Ha estat un fet gràcies al treball, al callar quan no jugava i no cobrava i a treure el màxim profit de les seves oportunitats.

El cop de cap a última hora contra la Pobla Mafumet va obrir una porta que no s'ha tornat a tancar en tota la temporada.

Una porta que ha conduït a un llarg passadís de nou mesos, que no necessàriament s'havia de seguir fins al final. Ell ho ha fet. Ha prioritzat completar una bona temporada a Tercera a guanyar diners o jugar en un equip superior. I no només això, sinó que ha acceptat el rol de capità en el seu primer any a Can Rosés i l'ha exercit a dins i fora del camp. A dins portant el braçalet, marcant 22 gols i tirant d'un equip massa afectat pels problemes extraesportius. A fora representant el vestidor –juntament amb Daniel Ortega– en les complicades gestions per cobrar els salaris al dia.

Aquests sacrificis finalment han tingut recompensa, tant a nivell individual com col·lectiu. D'una banda Javi Sánchez s'ha revaloritzat i ha marcat pràcticament el doble de gols de les dues darreres temporades. En segon terme haver aguantat cinc mesos sense percebre ni un euro s'ha vist compensat amb tres mensualitats de cop, pagades a final de temporada. Bé està el que bé acaba i segurament en uns anys Javi Sánchez recordarà la vessant positiva – que no ha estat poca – del seu any a Rubí que no pas els maldecaps viscuts.

I més tenint en compte que tot el que he explicat, tant les coses que tothom coneix com de les que no se'n parla tant, li ha servit per rebre l'oportunitat de la seva vida: la trucada de l'Europa. Un club gran, amb aspiracions a promoció que ha confiat en Javi Sánchez per a substituir a un altre ex del Castelldefels com Òscar Muñoz. Al mateix temps, una oferta que respecta el seu horari laboral a l'escola Mare de Déu de l'Assumpció de Badalona i li permet compaginar passió i professió.

Per si no n'hi hagués prou, aquest any rodó per a Javi Sánchez ha tingut el millor colofó de tots. Fa dues setmanes el ‘fusell’ va ser pare d'un nen que té com a nom Tiago. Si li posa la mateixa noblesa que té com a futbolista a educar el seu fill de ben segur que serà un bon pare. I és que tot i no tenir pietat de cara a la porteria rival en Javi destaca, per sobre de tot, per ser un d'aquells futbolistes que fa vestidor. Molta sort en la teva nova aventura a l'Europa i, per la meva part, dir-te de tot cor: Felicitats Javi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada