dimarts, 20 de desembre del 2011

Actualitat a Tercera (20/12/2011)

Avui notícies d'actualitat dividides en tres grans blogs. L'actualitat (pura i dura), les previsions per al 2012 al nostre futbol i a la nostra Tercera i dues entrevistes que no es podien passar per alt. Fitxatges, celebracions històriques i uns Jocs Olímpics amb participació de membres de Tercera, entre les notícies que recollim en aquest repàs.

BLOC ACTUALITAT
  • Erencia al Girona? El defensa del Terrassa, de 19 anys, amb molt bona rematada de cap i bona relació amb el gol (4 dianes enguany, que han donat 4 punts a l'equip), sona com a possible reforç del Girona FC, de Segona Divisió, per al mercat d'hivern. Així ho informa l'edició d'avui d'El 9 Esportiu. El rotatiu parla d'una possible oferta per a tres anys. Segons sembla, el director esportiu del club gironí es va fixar en Erencia a la fase de Copa de Regions UEFA disputada el 10 i 11 de desembre a la Vila-joiosa. El 9 explica que club i jugador ja s'han posat d'acord, però falta l'entesa entre les dues entitats.

  • Alegria al Prat. El Prat tanca el 2011 líder després de ser a la primera posició les dues últimes temporades. Ahir (dilluns) el president de l'entitat, Luis Quiñonero, va passar pel programa El Prat Esports, d'El Prat Ràdio. En una entrevista amb els companys d'esports de la cadena, amb José David Muñoz, cap d'esports, i Javi Balastegui al capdavant, Quiñonero va repassar el bon moment esportiu de l'entitat. El terme play-off no és cap tabú. La paraula ascens, tampoc. Ho podeu escoltar aquí:


  • Problemes econòmics a Amposta. N'informa Rubèn Miró a l'edició d'avui d'El 9 Esportiu. El CF Amposta té dificultats per abonar les nòmines als seus futbolistes, per la falta de patrocinis. L'entitat no pot garantir els pagaments a la plantilla a partir del gener. Si no es troba una solució en breu, explica l'article, els jugadors iniciaran negociacions amb altres clubs. Podria ser el cas del màxim golejador de l'equip, Miguel Reverté, que, segons explica Miró, té una oferta del Kitchee de Hong Kong (amb presència de catalans, un cas similar al de l'Auckland City del que ja vam parlar en aquest blog).

  • Thievy Bifouma. El davanter del RCD Espanyol és el primer jugador que ha participat a la Tercera Divisió enguany que s'ha estrenat com a golejador a Primera Divisió. És una dada òbvia, però única. El francès, que suma dos gos amb l'Espanyol B (veure llistat golejadors) marcava a Gijón, dissabte, el seu primer gol amb el primer equip. La fita de marcar a Tercera i Primera el mateix any només pot ser realitzada, aquest curs, per jugadors de l'Espanyol o bé per algú que fitxi per un Primera provenint de Tercera, complicat si es té en compte el salt de tres divisions. De l'Espanyol B ja han debutat a Primera Divisió enguany quatre jugadors més a més de Thievy: Cristian Gómez, Christian Alfonso, Canal i Bakary.



BLOC 2012
  • Arriba l'any del Rubí. 2012 serà l'any del centenari de la Unió Esportiva Rubí. A partir del mes de gener, el club celebrarà l'efemèride enmig d'un excel·lent moment esportiu. D'ambdues notícies positives en parlava el president del club vallesà, Josep Alcalà, en una entrevista de Jordi Mestres per a FutbolCatalunya. La podeu llegir aquí. Les prioritats per Alcalà són consolidar el projecte de Tercera i mantenir un bon vincle amb la ciutat.

  • Any nou, jugadors nous. Alguns ja han debutat les últimes setmanes. És el cas de Fontanils (amb la Grama, fins ara al Manlleu); altres ja han fitxat, però s'incorporaran després del Nadal, com Eduard Fortet. El davanter, fins ara al Manlleu, va disputar diumenge a Rubí els seus últims minuts amb els osonencs, i s'incorporarà a l'Espanyol B quan el filial blanc-i-blau torni de vacances (ho faran el dia 27, segons explica el club al seu web); i d'altres buscaran nous projectes, com els jugadors de qui s'han conegut les baixes últimament, com Santanera (Vic) o els tres exjugadrs del Gavà, que han d'acabar de tancar el comiat de l'entitat gavanenca. 
 
  • Zou serà als Jocs. El central del RCD Espanyol, Zou, disputarà, si no hi ha contratemps pel mig, els Jocs Olímpics de Londres amb la selecció del Marroc. El combinat africà aconseguia la classificació a principis d'aquest mes com es recull en aquesta notícia del web de l'Espanyol.


BLOC ENTREVISTES
Dues entrevistes altament recomanables:
  • El present, Óscar Sierra. Excel·lent conversa amb el defensa de l'AE Prat i la selecció catalana amateur. Marcos Moreno, que cobreix l'actualitat de la Gramenet per a lajornada.cat, és l'autor de l'entrevista. Podeu llegir-la aquí.

  • El passat gloriós, Monty. També a lajornada.cat, Sergi Quitian parlava amb Xavier Monteys, 'Monty', història viva del nostre futbol i que ara medita deixar el futbol. De passat, però també de present i dels detalls que fan gran aquest futbol menys difós, se'n parla en una entrevista que podeu llegir aquí.
 

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada