dijous, 22 de desembre del 2011

Oda al futbol barceloní, nou article al web del Martinenc

La setmana passada es publicava el meu quart article d'opinió al web del FC Martinenc.

La modificació de la Primera Catalana ens ha deixat un grup 2 en què competeixen quatre equips barcelonins que, a més, estan mostrant molt bon nivell després de 14 jornades disputades.

Contrastant amb l'any passat, en què la Gimnástica Iberiana va ser sisena, però el Sants va patir per salvar la categoria, i el Poble Sec la va perdre, aquest 2011/2012 ens mostra un Júpiter i un Sants que s'enfrontaven aquest cap de setmana buscant la segona plaça (premi ara a mans dels de la Verneda); un Martinenc acomodat a la zona mitjana després d'ascendir de Primera Territorial; i una Gimnástica Iberiana que tanca el 2011 fora del descens després de golejar un dels favorits, el Tàrrega.

Barcelona no té un equip a Segona des de 1975; i a Segona B, cap que no sigui el Sant Andreu des de 1995, quan va descendir l'Europa a Tercera. Qui sap si ara es reactiva el futbol barceloní.

Aquí podeu llegir l'article, Oda al futbol barceloní.


Articles anteriors:

  • El difícil art de l'equilibri, publicat el 13 d'octubre, una reflexió sobre els canvis produïts a les categories inferiors a Tercera i la complicació que suposarà ja que ubica en una sola categoria equips que fa un any competien en quatre nivells diferents.

  • Els intangibles, publicat el 26 d'octubre, en què volia parlar de l'essència del futbol català (del futbol modest, en definitiva), d'aquell plus que fa sumar partits, més enllà del talent i la tècnica dels seus jugadors.

  • Moderna proximitat, publicat el 30 de novembre, o com les noves tecnologies globalitzen però, alhora, ens permeten apropar a un segment del nostre futbol amb menys facilitat d'accés fa uns anys. Seguim recorrent a informadors locals que usen eines globals. Tot a l'abast del futbol català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada