divendres, 16 de desembre del 2011

Prèvia de la jornada (18a)

Després d'una jornada d'aturada, el campionat a Tercera es reprèn... per després parar dos caps de setmana més, per l'aturada nadalenca. La competició finalitza aquest 2011 i deixarà els equips a 90 minuts (135 per a Masnou i Europa) de tancar la primera volta. El 8 de gener arribarem a la segona meta volant.

El menú de partits es reparteix entre dissabte i diumenge. Per la part alta, només una certesa: els dos primers, Prat i Terrassa, tenen garantida la plaça a paly-off quan acabi la jornada.

Aquests són els horaris de la 18a jornada: 

DISSABTE, 17 DE DESEMBRE
16h Vic-Espanyol B
19h Amposta-Santboià

DIUMENGE, 18 DE DESEMBRE
12h Masnou-Balaguer
12h Muntanyesa-Europa
12h Rubí-Manlleu
12h Prat-Gramenet
12h Castelldefels-Pobla Mafumet
12h Cornellà-Vilanova
16h Vilafranca-Gavà
16'30h Olot-Terrassa

Per mi, hi ha dos grans partits (sempre parlo a priori, evidentment) aquest cap de setmana.

L'Olot-Terrassa conté ingredients per a tots els gustos. Els de la Garrotxa tornen a jugar a casa després d'haver sumat el primer triomf a domicili (el 0 a 1 del Nou Sardenya el 4 de desembre). Els olotins, que han sumat 19 punts de 24 possibles a casa, tenen les places de play-off sis punts per sobre i, des de la vuitena plaça, esperen apropar-s'hi. El seu rival té assegurada la plaça entre els quatre primers. És colíder (segon), amb quatre punts de marge sobre el cinquè, i ha superat tot tipus d'adversitats. Amb l'Espanyol B, ha estat les 17 jornades a les places preferents.

A Rubí, el bon joc (i resultats) del conjunt local xocaran de ple amb la voluntat del Manlleu d'entrar, finalment, a la zona noble. Els osonencs són cinquens, i l'únic equip de fora el play-off que s'hi pot colar aquesta setmana, robant la plaça a Espanyol B o Pobla Mafumet. Serà un partit especial per a Eduard Fortet. El davanter manlleuenc (20 anys, 8 gols aquest curs) disputarà els seus últims minuts amb el Manlleu. Entre dimecres i dijous s'anunciava la seva contractació per l'Espanyol B. Ho avançava El 9 Esportiu, hi insistia Ràdio Manlleu i ahir ho publicava l'RCD Espanyol en aquesta notícia al seu web.

Per què el Manlleu entri a play-off ha de guanyar i que passi alguna de les següents opcions:
a) Espanyol B i/o Pobla perdin el seu partit
b) Si la Pobla guanya i l'Espanyol B empata, el Manlleu ha de guanyar de 9 gols de diferència (altament improbable)
c) Si l'Espanyol B guanya i la Pobla empata, el Manlleu ha de guanyar de 2 gols de diferència.

El líder Prat estrenarà aquesta condició rebent la ressorgida Grama, que en el primer partit amb Lluís Planagumà a la banqueta s'imposava al Vic (2-0) i sortia de les places de descens. El Prat ha guanyat un dels últims sis punts a casa i no ha marcat en les dues últimes cites al Sagnier. Per part colomenca podria debotar David Fontanils, fitxat aquesta setmana després que abandonés el Manlleu fa setmanes (llegiu aquí la notícia de Marcos Moreno per lajornada.cat). El partit serà especial per a diversos jugadors del Prat amb passat a la Grama: Cazorla, Óscar Sierra, Víctor Durán o Pedro García.

Tercer i quart es jugaran mantenir-se en play-off a domicili.

L'Espanyol B obrirà la jornada a Vic, en un duel de contrastos. Un equip, el Vic, buscarà sumar punts a casa per mantenir-se lluny del descens. Els osonencs anunciaven aquesta setmana la baixa d'Albert Santanera. Els de Pere Vila són l'equip que menys gols encaixa a casa, 4 en 8 partits. El filial blanc-i-bla, amb un triomf als últims sis partits, espera sumar tres punts per mantenir-se, per divuitena jornada consecutiva entre els quatre primers.

A Castelldefels l'equip local espera mantenir un moment dolç de forma, joc i resultats rebent la Pobla Mafumet, l'equip menys golejat de Tercera. Els homes de Kiko Ramírez esperen refer-se de la derrota a casa contra el Prat amb un triomf contra un rival que s'ha situat còmodament a la zona mitja de la taula. El filial tarragoní només ha cedit una derrota a domicili, al camp de l'Espanyol B.

El Vilafranca reafirmarà les seves aspiracions per al nou terç de la competició rebent el Gavà. Serà el primer partit dels blaugrana després de les baixes a Triguero, Patri i Aleix Vall. Un triomf gavanenc igualaria els dos equips amb 28 punts. El degà penedesenc és, ara per ara, a quatre punts del play-off. Com explica El blog de la prèvia FCV en aquesta entrada el Gavà és un dels únics tres equips als quals no ha vençut el Vilafranca de Puchi.

Passarà l'últim tren (disculpes per recòrrer al tòpic) per al Cornellà si vol apropar-se, definitivament, a la part alta. Els del Baix Llobregat, després del triomf al Masnou, reben un equip molt necessitat. Després de tornar a caure a la zona de descens, el Vilanova busca un triomf per intentar apropar-se a Vic o Grama, equips que marquen, ara per ara, la salvació. El partit té records agònics per als del Garraf: a l'última jornada del curs passat, l'empat (2-2) els va evitar el descens, però deixava l'equip a l'espera de dos ascensos a Segona B que el mantinguessin a Tercera. Al final, Llagostera i Reus van col·laborar a la permanència vilanovina.

Els dos companys de zona de descens juguen a casa. El cuer Amposta rep el Santboià, que suma quatre jornades sense perdre i a poc a poc s'allunya de les places de perill. Els del Montsià juguen de nou a casa, on fa tres setmanes derrotaven el llavors invicte Espanyol B. Ara necessiten tres punts si volen veure la llum del final del túnel més a prop: la salvació és ara 6 punts per sobre.

El Masnou, que compta amb un partit menys, rebrà una acomodat Balaguer que, si bé és 9 punts per sobre del descens, només ha guanyat un dels últims sis partits. Les dades del Masnou a casa són matadores: no hi guanya des de la primera jornada, ja fa més de tres mesos (28 d'agost). Amb una victòria se situaria més a prop del dissetè, ara a sis punts.

La jornada inclourà un derbi barceloní. Nou Barris acollirà el Muntanyesa-Europa. Els dos equips es troben en una fase molt irregular. Els de Miki Carrillo són quinzens, quatre punts per sobre del descen i acumulen sis partits sense guanyar. Els graciencs, dotzens, i només han guanyat un partit dels últims nou. Els companys de BTV Esports n'han fet una simpàtica prèvia:


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada