dilluns, 19 de desembre del 2011

Idees de la 18a jornada

L'última jornada del 2011 ens deixa a les portes del final de la primera volta (el 8 de gener). S'apropa la segona meta volant i, poc a poc, es dibuixen els blocs que presenta la classificació. Malgrat que queda una immensitat per davant (60 punts en joc) s'endevina la tendència de la segona meitat del curs. Deixant espai per a aparicions fulgurants, els favorits ja han dit la seva, i per la part baixa els equips que pateixen tenen feina per fer.

Examinem primer els tres blocs que observo a la taula:


Els blocs:

  • Un sextet consolidat (31-37 punts). Els quatre equips en play-off (Prat, Terrassa, Espanyol B i Pobla Mafumet) s'hi mantenen per vuitena jornada consecutiva. Sumen punts per què per darrere apreten dos perseguidors. Un aspirant molt ben situat, el Manlleu, i un altre que, malgrat no ser a les travesses d'inici de temporada, s'hi manté a prop, el Vilafranca.
 
  • La zona tranquila (22-26 punts). Set equips formen part d'aquest grup, des d'un aspirant que no acaba de trobar el camí de la bona dinàmica, el Cornellà, fins a dos ascendits que han completat un gran inici, Rubí i Olot, passant per Gavà, Castelldefels i Balaguer, que han sumat bons partits que els han donat coixí, i una de les decepcions fins ara, l'Europa, amb un partit menys.

  • La zona perillosa (11-20 punts). Són en places de descens tres equips. Masnou i Amposta tanquen la taula, però els punts que marca el tercer d'ells (la Grama, amb 16) també els sumen Vic i Vilanova. El Santboià és només dos punts per sobre i el Muntanyesa, després d'endur-se el duel barceloní contra l'Europa, aconsegueix un coixí de quatre punts.

Aquestes són les idees de la divuitena jornada:


  • Felicitació. El Prat acaba l'any com el just líder de Tercera. S'ha exhibit a domicili i al Sagnier ha acabat sumant els punts suficients per ser a dalt de tot. L'ajuda, també, la diferència de gols, ja que quan s'iniciï la segona volta haurà de passar per l'Olímpic egarenc i donar la volta a l'1-2 favorable al Terrassa a l'anada. Els d'Agustín Vacas mereixen la més sincera enhorabona per les primers divuit jornades. El 2012 s'iniciarà (i alhora tancarà la primera volta) amb un dels millors partits, sobre el paper, de la categoria: Espanyol B-Prat. La primera gran prova de foc del nou any per als pratencs.
  • Més èpica. El Terrassa guanyava novament (tercera victòria consecutiva), i ho feia en terreny difícil (Olot) i sobreposant-se al gol inicial de Sergi Arimany. Els vallesans són colíders i s'han assegurat acabar la primera volta en play-off. Les vacances de Nadal serviran per descansar i per recuperar efectius per al nou any. L'aturada arriba, a més, amb dos davanters al capdavant de la llista de golejadors: Carlos (11) i Xavi Molist (12).
  • Els filials mantenen el tipus. Tercer i quart estan a l'expectativa. No són al coliderat, però tampoc són lluny. Espanyol B i Pobla Mafumet s'imposaven a domicili i tenen només dos punts menys que els dos primers. Els blanc-i-blaus rebran el Prat a la represa de la competició.

  • Enganxats a dalt. El Manlleu sumava un triomf de nota a Rubí, que el manté ben a prop de les places davanteres. Els osonencs esperen donar un pas definitiu cap al play-off (encara no hi han estat aquest curs) a les jornades que acabaran el curs. Dos duels d'alçada, i tots dos, a Manlleu. Primer, el duel osonenc contra el Vic.

  • El tren s'escapa. Recorríem a la prèvia de la jornada al tòpic de "l'últim tren" i, allargant-lo (disculpes de nou), al Cornellà se li va escapar de nou el tren. El triomf del Vilanova deixa els del Baix Llobregat ben lluny, a 9 punts, de les places preferents. Els de Jordi Roger cedien la segona derrota de la temporada a casa. Les ensopegades, i la multitud d'empats aconseguits fins ara, rebaixen les possibilitats de ser a dalt de tot.

  • Revelacions refredades. Les derrotes de Rubí i Olot no impedeixen que, com nouvinguts a la categoria (evito fer servir el terme "revelació"), hagin completat un bon inici d'any. Els vallesans queien per la mínima contra un dels aspirants, mentre que els garrotxins eren superats pel colíder. El tancament de la primera volta i les primers jornades de 2012 serviran per valorar si la permanència del Rubí (l'objectiu que proclamen des del club) o les opcions de l'Olot d'acabar entre els principals equips de la categoria arriben a bon port.

  • Victòria de nou. El Muntanyesa es retrobava amb el triomf a Nou Barris des de la primera jornada i ahir, quan més ho necessitava, s'imposava a un Europa que només ha guanyat un partit dels últims deu disputats. Els de Miki Carrillo tenen ara 4 punts de marge sobre el descens i esperen anar recuperant terreny per no acabar patint.

  • La força a domicili. Per segonasortida consecutiva, el Vilanova aconseguia un meritori resultat (ara victòria a Cornellà, fa dues jornades empat al Prat) que el fan sortir del descens. El golàs de Roberto Camacho empatava un duel que Carles Valldosera convertia en triomf vital per als del Garraf. Els vilanovins passaran les festes fora de les places perilloses però el 2012 no val a badar, ja que sumen els mateixos punts que la Grama, primer equip en descens.
 
  • Nou cuer. Si bé el Masnou encara té un partit (o "una segona part") pendent de disputa, els maresmencs són, ara per ara, el nou cuer de la categoria. La mala ratxa a casa (només un triomf, i el mes d'agost) passa factura als de Claudio Festa, que ahir empataven contra el Balaguer. L'Amposta, a més, sumava el segon triomf consecutiu a casa contra el Santboià, i suma tres punts que el situen a la penúltima plaça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada