dilluns, 27 de febrer del 2012

CF Amposta: Una lluita contra els contratemps

La porteria en què es va marcar el primer gol del curs
Aquí va començar tot. En aquesta porteria Roger Segalés, de l'Europa, anotava el primer gol de la temporada, fa exactament sis mesos. Va ser el primer punt d'un inici de curs convuls per al Club de Futbol Amposta.

Diumenge perdien contra el Masnou, però la situació de l'equip ha millorat molt respecte a aquell inici de temporada. La difícil situació econòmica del club o la baixa del principal referent atacant no han posat fi a les esperances dels de Jordi Fabregat d'assolir la salvació. Divendres vam passar pel Municipal ampostí per radiografiar el moment que viu la plantilla.

A la jornada 15 l'Amposta era un equip desencaixat. Sumava set punts, amb un sol triomf. L'equip anava a la deriva, però els jugadors no s'explicaven per què no guanyaven. Els procediments semblaven correctes, però a l'hora de la veritat, un contratemps o un altre impedia assolir els objectius.

La següent jornada arribava el fins llavors líder, el gran favorit, el dominador de la categoria, l'Espanyol B. La inesperada victòria iniciava un canvi de tendència anímica. L'artífex d'aquell triomf va ser un ampostí, Josep Becerra, que acumula cinc temporades a l'equip. El davanter ampostí recorda perfectament el gol, cirereta del pastís d'un duel èpic per als ebrencs: expulsió en contra, aparició de futbolistes del juvenil... i la glòria amb el treballat triomf final.


Des de llavors l'equip ha sumat 17 punts en 11 partits. Malgrat derrotes com la d'ahir, al bloc hi ha confiança. I el missatge és el de sempre, el mateix que Fabregat exposava el primer dia del curs, quan rebien l'Europa al Municipal.

Becerra ens explica els alts i baixos recolzat al pal de la porteria en què ha anotat el seu últim gol, el primer de l'equip contra el Vilafranca, el 19 de febrer (4-2). Becerra hi és i segueix marcant, però se n'ha anat un dels seus companys de tota la vida al futbol ampostí, el davanter Miguel Reverté, amb qui es porten, tan sols, 14 dies.

Al Nadal, la complicada situació del club (que va arribar a apropar-se a una conclusió fatídica) i una interessant oferta del Cornellà es va endur Miguel Reverté cap al Baix Llobregat. Marxava l'home gol dels ampostins, amb 8 dianes enguany. El davanter ha anotat 40 gols en 104 partits amb els ampostins (dades d'Enric Fuentes)

Amb les eleccions i l'arribada de Jordi Pérez a la presidència els jugadors cobraven la setmana passada la nòmina del mes de desembre. Un factor que, esperen, contribueixi a normalitzar la situació.

La salvació és ara a tres punts, tres més a prop que a la jornada 15. Però l'ambient és un altre i la il·lusió col·lectiva, intacta.


Reportatge gravat per Roger March i escrit i editat per Roger Sánchez, per a l'Esports en Xarxa de l'XTVL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada