dilluns, 13 de febrer del 2012

Idees de la 24a jornada

La part alta escurça distàncies, Els equips candidats al liderat la setmana que ve passen a ser tres, i el Manlleu s'avança als dos filials per només dos punts de diferència. Els aspirants que queden fora del sextet inicial (Cornellà, Europa i Olot) fan un pas enrere. Gavà i Rubí mantenen zona tranquil·la, es crea el club els 30, amb cinc equips que tenen sis punts de coixí sobre el descens. A la part baixa, cinc equips busquen eludir places de descens: el Masnou ho té complicat, l'Amposta veu frenat el seu intent de proesa i Vic, Grama i Vilanova busquen evitar ser el tercer home.

Qui diu que la lliga no té al·licients? Aquestes són les meves idees de la jornada:

  • Armistici. El Prat va poder donar l'estocada amb el 0 a 1 (un gol hagués donat liderat, 4 punts de marge i goal average) però el Terrassa va igualar el duel i va lluitar pel triomf (i el liderat) al tram final. L'empat manté les coses com estaven i apropa els perseguidors que han guanyat (Vilafranca i Manlleu). El partit és una bona mostra que els goal average tindran moltes coses a dir en aquesta segona volta.

  • El Prat, líder. Els pratencs inicien la sisena setmana al liderat. L'empat allarga els bons registres dels potablava a domicili. Segueixen ent el millor visitant de la categoria, amb 27 punts de 39 possibles, i mantenen l'etiqueta de gran favorit al play-off... i al campionat.

  • El Terrassa, ben viu. Els vallesans són segons per segona setmana consecutiva, però saben que un sol punt els separa del liderat. A més, qualsevol empat a punts amb el Prat afavorirà a partir d'ara els de Miquel Olmo. L'absència de Carlos Martínez i la lesió de José Manuel Romero (substituït per Gerard Trives) no van impedir que els egarencs no estiguessin actius en atac.

  • Segueixen en forma. El Vilafranca s'enduia un caòtic duel contra el cuer, i segueix tercer. A més, el degà pendesenc aprofitava l'empat entre els dos primers per retallar-los dos punts i situar-se a només tres del liderat. La feina feta pels de Puchi enguany és digna d'elogi, i per ara és complicat definir quin és l'objectiu per als vilafranquins d'aquí a final de curs.

  • Retorn de la millor manera. La victòria del Manlleu contra la Pobla Mafumet hauria de significar una injecció de moral descomunal per als osonencs, que tornaven així al play-off. La bona feina feta pels de Francesc Cargol es recompensa amb la tercera setmana entre els quatre primers. Ara ve el més complicat. A l'horitzó, el duel amb l'Espanyol B, el dia 26.

  • El mal moment dels filials. Aquesta jornada és la primera en què no hi ha cap filial en zona de play-off. Tant l'Espanyol B com la Pobla Mafumet no han guanyat aquest 2012. Tots dos han sumat 4 punts de 18 possibles, i han quedat fora dels quatre primers. Tot i això, els enfrontaments directes han permès que els capdavanters no 'allunyin. Fa falta millorar, però el quart és a només dos punts.

  • Allargant els elogis. El Rubí manté la bona línia més enllà de Can Rosés. La victòria dels vallesans a Olot els permet ser vuitens, en una situació més que tranquil·la per certificar ben aviat la permanència i aspirar a recollir encara més elogis dels rivals amb què es van trobant els d'Alberto Fernández.

  • El club dels 30. Una quarta part de Tercera suma 30 punts. Olot, Castelldefels, Santboià, Muntanyesa i Balaguer es troben en aquelles places en terra de ningú. Molt allunyades (11 punts) del quart, però tampoc gaire properes al descens (6 punts). Els diferents estats d'ànim del quintet (de l'optimisme a Sant Boi, amb tres victòries seguides, a la decepció olotina, dos mesos i mig sense guanyar) poden marcar el futur d'aquest particular club. Tal com està la zona baixa, un parell d'ensopegades poden complicar la vida a qualsevol.

  • Nou capítol al duel colomenc-vilanoví. El meritori empat de la Grama al camp de l'Espanyol B i la derrota del Vilanova a Sant Boi treuen els colomencs del descens. És la cinquena permuta entre els dos equips a la 18a plaça aquest curs. Els dos, amb el Vic, semblen condemnats a esquivar la tercera plaça del descens.

  • Un cuer amb poques opcions. La derrota del Masnou a Vilafranca complica, i molt, el futur dels de Claudio Festa a la categoria. Els maresmencs tenen la salvació a 9 punts. El Masnou ha guanyat un partit dels últims catorze disputats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada