dilluns, 20 de febrer del 2012

Idees de la 25a jornada

La jornada ha deixat derrotes dels principals candidats, el retorn del gran favorit entre els quatre primers i una part baixa molt agitada, amb quatre candidats a esquivar dues places de descens. Enmig, noms propis, dinàmiques positives i matagegants al Baix Llobregat i al Montsià.

Aquestes són les meves idees de la 25a jornada:

  • Vertigen. Evidentment que les quatre derrotes dels equips en play-off tindran explicacions esportives, prò, vist des de fora, que hagin caigut els quatre primers classificats dóna idea de l'equilibri que hi ha a la classificació i de la vlatilitat que tenen les places importants. Una volatilitat que no s'ha vist reflectida en grans canvis: els tres primers mantenen llocs de privilegi, però els perseguidors, mínimament, s'apropen.

  • 26 jornades. El Terrassa ha acabat igualant el registre del Llagostera el curs passat. Els de Miquel Olmo perdien als Canyars, però s'asseguren seguir en play-off la setmana vinent i, per tant, acumular 26 jornades consecutives entre els quatre primers, el mateix registre que van assolir els d'Oriol Alsina el curs passat (en aquell cas, van estar en play-off de la J13 a la J38.

  • El gran triomfador. L'Espanyol B es retrobava amb la victòria al millor moment possible. Els blanc-i-blaus eren l'únic equip dels dotze primers classificats (a l'inici de la jornada) que sumava els tres punts. Els de Raúl Longhi, amb un solitari gol de Moha al camp del cuer (el Masnou) aconseguien un triomf que va més enllà dels tres punts, que els rellancen a la taula. 21a jornada al play-off dels blanc-i-blaus, que mai enguany han baixat de la cinquena plaça.

  • El millor de l'any. Només han passat 51 dies d'aquest any, però per ara el Santboià és el millor equip de Tercera aquest 2012. 13 punts de 21 possibles, amb un balanç de 4-1-2. Els de Miguel López empataven ahir a la Pobla Mafumet, un punt de mèrit per a un equip que es va proposar el 2012 com a any per defugir la zona perillosa i, per ara, ho està aconseguint.

  • Una zona mitjana aturada. Cornellà, Europa i Olot, per mi els equips que tenen rguments (i voluntat en els seus objectius del mes d'agost) de ser al grup d'aspirants, segueixen aturats. Cert que uns han jugat entre ells i l'altre ha visitat una plaça difícil, Vic. Però sumant d'un en un, se'ls està fent molt complicat. Aquesta setmana han restat un punt al quart. El Cornellà és a sis punts; l'Europa, a nou; i l'Olot, que ha de solucionar primer el retrobament amb la victòria, té el quart onze punts per sobre.

  • Orgull mariner. El Castelldefels va iniciar l'any amb problemes per guanyar a domicili. Ho va solucionar amb escreix, superant pel camí el Prat al Sagnier. Després els problemes eren a casa. No hi guanyava des del 23 d'octubre. Ahir hi arribava un dels equips més potents de la categoria, i hi sucumbia. De fet, el Castelldefels és l'únic equip que ha derrotat aquest curs l'Espanyol B, el Prat i el Terrassa.

  • Més Ermengol. L'aportació d'Ermengol Graus al CF Balaguer és immensa. Ha marcat 9 gols, ha donat amb aquestes dianes 17 punts al seu equip i quan anota, l'equip sol treure bons resultats. El Balaguer ha guanyat 6 partits amb gols d'Ermengol, n'ha empatat un i només n'ha perdut un, contra el Muntanyesa. Quan els de la Noguera més encallats estaven, ha aparegut el seu home gol per, amb dues dianes, donar tres punts. De fet, el Balaguer torna a ser l'equip que millor rendibilitza els gols. Cada diana dóna 1'5 punts. Amb 22 gols, 33 punts. Els de Jordi Cortés són l'equip que menys gols marca de la categoria.

  • Complicacions lluny d'Osona. El Manlleu s'ha vist clarament encallat en les dues últimes sortides, en camps d'equips que lluiten per la salvació. A Vilanova (3-1) i a Santa Coloma (3-2) els de Francesc Cargol han acabat amb derrota, que els comporta, a hores d'ara, sortir de la zona de play-off. En les tres sortides d'aquest 2012, els osonencs han sumat només un punt (a Castelldefels).

  • Apujant el llistó. Aquest any la salvació estarà cara. Si a la lluita a tres de Vic, Grama i Vilanova ja hi havia arguments, ara és l'Amposta qui manté un excel·lent moment de forma a casa i s'acosta al lími de la salvació. Amb el Masnou a onze punts, sembla que aquests quatre equips es disputaran dues places. Aquesta setmana tots ells, menys el Vic, han guanyat. La part baixa està que bull.

  • Onze punts. Quatre partits. Jornada 29. Aquesta és, com a mínim, la data en què el Masnou podria sortir del descens, en un escenari idíl·lic. La situació dels maresmencs és complicadíssima. L'equip no aixeca cap. Quatre derrotes seguides, sis partits sense guanyar, 7 punts dels últims 45 possibles... I un estat d'ànim sota mínims converteixen en miracle qualsevol intent de permanència.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada