dilluns, 27 de febrer del 2012

Idees de la 26a jornada

Al duel entre els dos capdavanters s'hi suma un perseguidor que recupera forces. La quarta plaça té tres pretendents, la zona mitjana inclou revelacions, equips en bona dinàmica i conjunts que esperen ser més amunt, i per baix, canvis a la tercera plaça de descens i victòria del cuer en un duel directe.

Després d'una jornada moguda -37 gols-, aquestes són les meves idees de la jornada:

  • Torna la millor cara. El Prat es retrobava amb els triomfs a domicili en el millor moment. El 2 a 4 a Olot suposa aguantar el liderat per quarta setmana consecutiva i mantenir el pols amb el Terrassa. També significava el retorn golejador de Roger Matamala després de 14 jornades sense marcar. El triplet de gols del davanter va ser bàsic per sumar tres punts en un camp complicat.

  • Aguanten el ritme. Novament un triomf agònic (com l'1 a 0 contra el Masnou) manté el Terrassa en la lluita pel liderat i el consolida en places de play-off per 26a jornada consecutiva. El doblet de David López va ser la principal nota positiva d'un partit que va comptar amb èxit d'assistència: 1.800 espectadors van anar a l'Olímpic egarenc. El liderat és un punt per sobre.

  • Han tornat... per quedar-se? Després d'una llarga crisi de resultats, dos triomfs -tots dos a domicili- han tornat a situar l'Espanyol B a la tercera plaça, mantenint una distància gens despreciable (3 i 4 punts) per sota dels dos equips capdavanters. El triomf a Manlleu, apel·lant a les estrelles de l'equip, dóna més força als de Longhi, que tenen a favor la carta dels empats a punts. Han guanyat el goal average contra Manlleu i Pobla, i s'enfrontaran a Terrassa i Vilafranca amb clars avantatges de l'anada (4-0 i 3-0, respectivament).

  • Honor penedesenc. El Rubí va fer un partidàs a Vilafranca. Va situar-se 1 a 3... però va deixar viu els homes de Puchi que per honor, per empenta, per rauxa, van igualar el duel... i a punt van esar de guanyar-lo. El resultat: l'equip segueix en play-off, quart (hi seguiria també si hagués perdut), i es distancia un punt més de Pobla i Manlleu.

  • Inèdits. Dos equips que tenien per objectiu acabar el curs entre els sis primers mostren fluixos registres el 2012. La Pobla Mafumet (6è) i l'Olot (15è) són els únics equips que no han guanyat aquest any. Pels tarragonins no passa factura greument. L'equip no és al play-off, però el té quatre punts per sobre. Pels olotins, l'opció aser entre els quatre primers és més que remota (a 13 punts) i el descens se situa només quatre per sota. Cal reaccionar.

  • Les cares del 36. Tres equips empaten a 36 punts i mostren diverses versions de com avança la temporada. El Cornellà veu com les opcions d'entrar entre els quatre primers se li compliquen, després de veure com el Terrassa li remuntava el partit a l'Olímpic. l'equip és setè, però té el quart a vuit punts. Pel Gavà la temporada està sent excel·lent. Als contratemps econòmics i esportius l'equip està responent amb un excel·lent bagatge, sobretot a casa, i és ben a prop de certificar la salvació i pensar en nous reptes; i el Rubí, malgrat escapar-se-li el triomf a Vilafranca, segueix completant un any rodó. Recent ascendit de Catalana, tracta els rivals de tu a tu i és capaç de sumar en qualsevol camp. Ahir, però, tot i marcar 3 gols a domicili no aconseguia el triomf.

  • L'equip "de l'any". Quarta victòria consecutiva del Santboià, que allarga un excel·lent moment de forma situant-se desè i mantenint-se com el millor equip de Tercera de 2012. Un triplet de Jordi Martínez donava un triomf clau i treballat contra la Grama. L'equip ha passat de veure el descens de reüll a tenir-lo set punts per sota.

  • Sense marcar. L'Europa és l'únic equip que no marcava aquesta jornada. La derrota contra el Vilanova allarga la mala ratxa escapulada. 2 punts dels últims 12, 336 minuts sense marcar i els graciencs són a sis punts del descens. L'equip va ara a la Pobla Mafumet esperant trencar la mala ratxa a domicili: no guanyen lluny del Nou Sardenya des de fa una volta, el 2 d'octubre (J7, a camp del Vilanova).

  • Tres per un. A la lluita entre Vilanova, Grama i Vic per eludir el descens els del Garraf somriuen aquesta setmana. Són els únics dels tres que guanyaven ahir, i surten del descens després de ser-hi dues setmanes. La Grama, amb un punt més que el Vic, esquiva la zona perillosa, en què entren els osonencs després de 19 jornades sense ser-hi.

  • No es rendeixen. Al duel de la cua el Masnou aconseguia un triomf (i un goal average) important en el somni de tenir opcions per a la salvació. Els de Claudio Festa, que el gener ja van guanyar un rival directe com el Vilanova, sumaven tres punts d'or a Amposta, i ara tenen la salvació nou punts per sobre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada