dissabte, 18 de febrer del 2012

Prèvia de la jornada (25a)

Es compleixen pràcticament dos terços de competició (literalment es compliran durant el quart partit de la propera jornada) i amb la classificació prou dibuixada toca confirmar dinàmiques i anar configurant les lluites del tram final: liderat, play-off i descens. Per ara, diversos aspirants, uns amb les cames més fresques que altres, i cap equip sentenciat del tot. El cuer té la salvació lluny, però no impossible, i al capdavant hi ha un equip que no ha caigut encara dels quatre primers. Això, però, no mostra un camí de roses (o d'espines) pera cap dels 20 equips que, una setmana més, esperen mantenir esperances en les respectives guerres.

Vint-i-cinquena setmana de competició, en queden 13 per a 16 dels 20 equips, i algunes més per als 4 privilegiats.

Així pot quedar la classificació:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, si guanya o, si no ho fa, si suma igual o més que el Terrassa.
  • Terrassa, si guanya i el Prat no ho fa o si empata i el Prat perd contra el Balaguer.
  •  Vilafranca, molt remotament, si els dos primers perden, els penedesencs guanyen i retallen 12 gols en la diferència amb el Prat.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat, Terrassa i Vilafranca tenen plaça assegurada. 25a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Manlleu, Espanyol B i Pobla Mafumet. Els osonencs tenen dos punts de marge sobre els dos filials. En cas de victòria de qualsevol dels dos, al Manlleu li caldria guanyar també.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Vilanova, és a un sol punt, i amb el goal average a favora, de la Grama, equip que marca la salvació (25 punts).
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vic, Gramenet i Vilanova opten a acabar el cap de setmana a la divuitena plaça. Els osonencs tenen dos punts de marge sobre el Vilanova, i la Grama, un. Els tres juguen a casa.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els del Montsià són ara a quatre punts del descens i els maresmencs, a nou.

Aquests són els horaris de la vint-i-cinquena jornada:

DISSABTE, 18 DE FEBRER
16h Vic-Olot
18h Vilanova-Gavà


DIUMENGE, 19 DE FEBRER
11'45h Gramenet-Manlleu
12h Masnou-Espanyol B
12h Pobla Mafumet-Santboià
12h Cornellà-Europa
12h Castelldefels-Terrassa
12h Prat-Balaguer 
12h Rubí-Muntanyesa
18h Amposta-Vilafranca


El (teòric) partit de la jornada enfrontarà dos aspirants que tenen el somni del play-off. A la Via Fèrria es trobaran Cornellà (7è, 35 punts) i Europa (10è, 32 punts), dos equips als quals fa temps que s'espera entre els principals candidats. Els del Baix Llobregat són a 6 punts del quart, i els graciencs, a 9. Per tant, l'equip que surti victoriós debilitarà molt el derrotat.

Només un dels cinc primers classificats jugarà a casa. Es tracta del líder, el Prat, que rebrà un Balaguer que la setmana passada començava a apagar el foc dels nervis. El triomf contra el Vic donava distància respecte el descens (6 punts), i ara els de Jordi Cortés tenen el difícil paper de visitar el Sagnier. Els pratencs esperen confirmar el liderat amb una victòria, ja que el Terrassa és a només dos punts.

Els egarencs visiten els Canyars. El Castelldefels encadena quatre partits sense guanyar, forma part del club dels 30, equips que sumen aquesta xifra, i espera guanyar per no veure complicacions inesperades en un futur proper. Al davant, un Terrassa que després de perdre a Vic i empatar amb el Prat busca retrobar-se amb el triomf. Si no perden, els de Miquel Olmo igualaran la ratxa del Llagostera l'any passat. Els del Gironès van acumular 26 jornades consecutives en play-off. Libo és baixa per decisió tècnica.

Pot ser líder, però amb una carambola, el Vilafranca. Els penedesencs buscaran la victòria, primer, per allargar la ratxa de nou partits sense perdre que acumulen fins ara. Els de Puchi visiten terreny perillós, Amposta. El club del Montsià és penúltim, però acumula a casa quatre partits sense perdre (10 de 12 punts sumats). Després de tombar l'Espanyol B o el Terrassa, els de Jordi Fabregat (sancionat per a aquest partit) esperen ara derrotar l'equip revelació. Explica Lluís Montaner al seu blog sobre el FCV que l'Amposta és l'únic equip que no li han xiulat cap penal ni a favor ni en contra. El partit es disputa diumenge, ja que el club ebrenc celebrarà, en paral·lel, eleccions a la presidència.

Li costarà més mantenir la quarta plaça al Manlleu. Els osonencs visiten Can Peixauet. Al davant, una Grama molt necessitada, que la setmana passada sortia del descens, però que ha de sumar si vol seguir allunyant les places perilloses. En paral·lel a la trajectòria esportiva, al club colomenc es mouen iniciatives per dotar d'un aire nou l'entitat. Ho explica en aquest article a lajornada.cat el colomenc Marcos Moreno.

No se sap a qui li costarà més trobar el triomf, si al Masnou, cuer, amb nou punts de distància a la salvació i sense guanyar a casa des del 28 d'agost... o a l'Espanyol B, que encara no ha guanyat aquest 2012 i que segueix cinquè a l'espera de reingressar al grup de favorits. Pochettino ha convocat amb el primer equip Edgar Badia, Thievy, Cristian Gómez i Christian Alfonso, que podrien ser baixa diumenge. Després de la polèmica amb el tècnic Claudio Festa i l'arbitratge de diumenge passat a Vilafranca, els masnovins s'apropen a una situació límit... i de fet la setmana que ve s'enfrontaran a un altre equip en places descens, l'Amposta.

Obre la jornada també lluitant per eludir el descens, ara dos punts per sota, el Vic. Els de Pere Vila reben un equip que vol (i necessita) retrobar-se amb la victòria, l'Olot. Els garrotxins ja no comptaran amb Robert Fernández. El davanter d'Empuriabrava, que ha anotat 83 gols en 3 temporades (dos enguany) marxa cedit al Peralada fins a final de temporada. Fernández era un fix a l'onze de Nitus Santos fins que l'any passat va patir una greu lesió que l'ha tingut apartat set mesos dels terrenys de joc. Ara acabarà el curs una categoria per sota.

Un partit amb al·licients esportius i extraesportius es viurà, també en la jornada de dissabte, a l'Alumnes Obrers. El Vilanova, en places de descens, rep el Gavà, invicte aquest 2012, amb la intenció de sumar per sortir (per ara provisionalment) del descens i passar la pressió a la Grama. Serà el partit dels ex. Santi Triguero, Patri Manso i Aleix Vall s'enfrontaran a l'equip que els va donar la baixa fa poc més de dos mesos, i Ferran Alabau tindrà al davant els qui eren els seus companys a l'equip vilanoví fa tot just un mes. Els d'Angel Alcolea volen sumar la tercera victòria consecutiva a casa. El Gavà, a més, només ha guanyat un partit a domicili. Va ser a Terrassa, fa quatre mesos.

Un filial que vol recuperar els llocs de privilegi, la Pobla Mafumet, rep un equip en un  molt bon moment, el Santboià. Els de Miguel López s'han tret de sobre les ports de tenir el descens a prop amb tres triomfs consecutius i ara visiten una de les places més complicades de la categoria. Els tarragonins hi arriben després de perdre a Manlleu. Una derrota que els allunyava de la quarta plaça, però que no els descarta per res: l'objectiu és encara a dos punts.

A Can Rosés xocaran dues dinàmiques positives: la del Rubí aquest curs, amb un futbol que es fa agradar, i un equip que suma a tota velocitat cap a la permanència; i la del Muntanyesa, que amb el canvi d'any ha anat trobant la fórmula i suma punts amb fluïdesa. Els de Nou Barris visiten un camp temut, Can Rosés, on els d'Alberto Fernández practiquen el seu millor futbol. Els vallesans, vuitens, tenen quatre punts més que la Monta, que de moment s'apropa al gran objectiu del curs: esquivar el descens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada