dilluns, 19 de novembre del 2012

Idees J12

Aquestes sónles meves idees de la J12:

  • Caos. El líder va sobreviure al caos. El Cornellà encaixava a Can Rosés, en 90 minuts, tants gols com als 11 partits anteriors. Però superava una prova difícil. És cert que els verds haurien pogut guanyar (amb el 3-3 van disposar de tres clares opcions), però també és cert que l'entrega i el treball del Rubí els va posar contra les cordes amb el 3 a 2. El líder segueix invicte 12 jornades després, sense haver perdut tampoc una primera plaça per a la qual té un batallador oponent.


  • Debut. Enric Vallès i Cristian Tissone s'estrenaven ahir amb l'Olot... i el segon ho feia amb gol del triomf. Minut 55, córner a favor dels olotins i Rodri, des de la banqueta, cridava "¡Cristian, entra, Cristian!" (es pot escoltar a l'àudio ambient de les imatges de TV3). I dit i fet. Tissone s'incorporava i anotava una diana que deixa els garrotxins a un sol punt del líder.

  • Enfortits. L'Europa creix i creix amb el pas de les jornades. Tercer triomf consecutiu contra el Santboià, sobreposant-se al gol inicial d'un dels conjunts més complicats de la categoria. La càrrega moral del gol de Guzmán i l'espectacular definició de Roberto Camacho després d'un control que se li escapa són notes alegres al panorama gracienc, que només té en la preocupant lesió de Cebri l'aspecte negatiu.


  • Sòlids. La Pobla Mafumet segueix amb el camí silenciós. No protagonitza golejades, no esclafa els rivals, però suma i suma i suma... Fran Carbia tornava a ser decisiu als minuts finals, com ja ho va ser a Gavà (establia l'empat al 90). De fet, la Pobla ha guanyat 3 partits als últims 7 minuts del partit. El resultat, fins ara, la cinquena plaça, amb clares opcions de retornar a play-off si Manlleu o Europa es despisten.


  • Enyorats. El Figueres no aconsegueix trobar la solidesa fora de casa. 6 partits, 5 derrotes. Ahir queien davant un dels equips més guerrers de la categoria, un Vilassar de Mar que es troba en un moment més que òptim. Els maresmencs han trobat la línia i sumen amb molta solvència, treient el cap a la part alta.


  • Casolans. La Rapitenca confirma allò que el futbol català inclou al seu ABC: la Devesa és un dels escenaris més complicats de la categoria. Amb una proposta honesta i un bloc molt cohesionat, els de Teixidó estan aconseguint l'objectiu principal: sumar el màxim de punts a casa, batallar els punts fora (només dues derrotes a domicili) per aconseguir la permanència.

  • Frenats. Caminava amb pas ferm cap a la cinquena victòria consecutiva, però un golejador del nostre futbol, Iban Parra, frenava el Terrassa al Municipal de Balaguer. Un partit en què marcaven dos dels tres jugadors de Tercera que han estat algun cop màxims golejadors de la categoria, Parra i Vinuesa.


  • Ascendents. La de la Grama és una recuperació silenciosa. Molts la situaven al grup d'equips destinats a patir. Va començar amb una gran estridència (0-3 a casa contra el Palamós), va empatar molts partits pel camí, però el triomf a la Verneda i la remuntada contra la Monta certifiquen la fam d'aquest equip que, ara per ara, controla la zona a la qual, després de l'any passat, no vol tornar.


  • Imatge. Queia al camp del segon classificat per la mínima... i amb opcions d'empatar. Les xifres, les dades, les dinàmiques, diran que el Castelldefels acumula 10 partits sense guanyar. Però l'apunt qualitatiu ens mostra que els homes d'Escudero van jugar de tu a tu a un dels totpoderosos de la categoria, i a punt van estar d'endur-se un premi majúscul d'Olot, una plaça on ningú ha puntuat encara.


  • Punt.  Similar cas al del Castelldefels viu el Júpiter. Sí, acumulava 9 derrotes seguides. I sí, no va guanyar contra el Gavà. Però l'empat sense gols, i les moltes intencions dels de Juanjo García d'endur-se el partit ajuden a reforçar la idea que els grisgrana busquen merèixer més. La setmana que ve visiten el líder.


  • Lliga Texeira. Última setmana de concurs i tot està per decidir. La setmana que ve estan en joc fins a un màxim de 49 punts, més els gols que marqui el jugador estrella. Circumstància que provoca que tothom pugui ser favorit, si bé Miguel Ángel Rodríguez és, ara per ara, l'home més ben posicionat per endur-se del Sagnier la samarreta de Toni Texeira. Liderava la taula a la jornada 2, i la lidera ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada