dilluns, 26 de novembre del 2012

Idees J13

Jornada amb primera derrota del líder invicte, jornada que constata les dificultats de ser o no ser favorit al grup català de Tercera. El cap de setmana deixa una classificació molt suculenta, amb més opcions a dalt... i a baix!

Aquestes són les meves Idees de la J13:

  • Res previsible. Per això ens agrada la Tercera, per això ens el futbol català. Té el punt d'imprevisibilitat que ho capgira tot en instants. Elhadji Bandeh, 'Drogba', personificava al Nou Municipal de Cornellà aquest factor. I ho feia amb una recompensa que el Júpiter havia merescut en molts altres partits, però que no va aconseguir fins que va visitar el líder. Final de la imbatibilitat del Cornellà, l'equip que ha aguantat més sense perdre, 13 jornades. L'any passat el registre de l'Espanyol B va ser de 15. Resumia el poder de la Tercera el company Pep Vidal (@masnoublog) en un tuit que em va emocionar:


  • Res fàcil. L'Olot és sòlid, l'Olot té equilibri, l'Olot és clar aspirant al campionat final... però els de Rodri també són conscients de l'equilibri a la categoria. Un equip com el Palamós, en ple inici de la recuperació que l'ha de dur a consolidar la permanència, va sumar un punt davant els garrotxins, que desaprofitaven així l'opció de ser líders, però que tornen a empatar amb el Cornellà al capdavant. I amb només 1 gol de diferència.

  • Tercera via. El tercer va estar a punt de pescar 3 punts que l'haguessin apropat als colíders. Però Manel Sala va igualar pel Manlleu a l'últim sospir. Els osonencs surten del play-off, però confirmen que formen part de la tercera via, del grup d'equips que aspiren a acompanyar els dos conjunts per ara dominants al capdavant. L'Europa és candidat ferm, després d'estar a punt de conquerir un Municipal on només ha guanyat el líder.

  • Fent camí. Nou triomf als últims instants (no només el Cornellà compta amb aquesta circumstància en més d'una ocasió) de la Pobla Mafumet, que segueix sumant victòries per la mínima, amb pocs gols en contra, i que recupera la plaça entre els quatre primers 6 setmanes després.

  • Vilatenim. Nou partit a casa, nou triomf del Figueres. Els d'Arnau Sala són l'equip que més punts ha sumat en valor absolut, 19 de 21 possibles. L'Olot, però, és el millor equip a casa, ja que hi ha sumat el 100% dels punts disputats. Dades absolutes o relatives a banda, la força dels figuerencs a casa és una de les claus de la seva candidatura ferma a la part alta. El bon moment de forma de Marc Mas, a més, fa encara més temible un atac que ja comptava des de principi de curs amb les estrelles del curs passat a Primera Catalana, Pol Compte i Marc Teixidó, i al qual s'ha afegit enguany també Lluís Crous, que ahir s'estrenava.

  • En forma. Nou triomf de la Grama, en un camp complicat, el del Gavà. Els de Toni Romero han agafat una bona sintonia, sumen bons resultats i cada cop tenen més gol. Eloi Fontanella signava pels colomencs per aportar poder ofensiu, i els últims 2 partits ha marcat 2 gols que han donat 4 punts a l'equip. Ara, repte d'alçada. Diumenge passa per Can Peixauet el líder, el Cornellà.

  • Ressorgiment. El Vilafranca frenava el mal moment amb un triomf d'orgull i treball, senyals clares d'identitat de l'equip de Puchi. Jonathan Pujibert, 'Puchi' personificava una victòria que donarà moral i mèrit a un equip que necessitava capgirar la dinàmica. Al degà penedesenc li faltava gol, i el doblet del migcampista sorgia quan més ho necessitava.

  • Podi golejadors. Doblet de Marc Mas i gol de Javi Sánchez. Els dos jugadors sumen ja 8 gols, igualant al tercer lloc del podi les dianes d'Enric Gallego; a 1 gol del segon, Javi Revert; i a 2 del màxim relitzador, Carlitos. Les opcions per al premi de màxim golejador s'amplien.

  • Debut amarg. S'estrenava a la banqueta del Castelldefels el nou tècnic, Eloy Martínez... i el gol d'Ernest Forgas als minuts finals apagava el debut del nou entrenador mariner. Amb la derrota, a més, l'equip queda a un sol punt del descens.

  • Un descens molt viu. Cap dels 4 últims (equip frontissa, Palamós, i els 3 de descens) va perdre. 3 empats i 1 victòria (la del Júpiter), que demostren que la lluita pel descens serà aferrissada. El Balaguer empatava amb opcions de guanyar, el Muntanyesa no podia marcar a Terrassa i el Júpiter ressorgeix. Una situació que alerta Vic, Castelldefels i Gavà, conscients que es poden permetre poques errades més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada