divendres, 16 de novembre del 2012

Prèvia J12: De Balaguer a Olot

Cap de setmana en què valorarem l'estat de gràcia del líder Cornellà; la recuperació de l'Olot, que rep un necessitat Castelldefels; els bons moments de Manlleu, Europa, Rubí i Figueres, principals candidats a completar el play-off; si farà "ple al 5" el Terrassa; o com seguirà la lluita a la part baixa, amb Palamós, Balaguer i Júpiter buscant sumar i passar pàgina a les últimes actuacions.

Cap de setmana amb futbol en directe. Diumenge gravaré per a l'Esports en Xarxa de la XTVL a Can Rosés el Rubí-Cornellà. Serà la 4a parada de la meva proposta de completar els 20 camps (per veure-hi partits) durant la temporada, després d'haver passat pels camps del Júpiter, l'Europa i el Terrassa aquest curs. 

Cap de setmana de jornada 3, penúltima, de la Lliga Texeira. La competició està molt interessant...

Aquests són els horaris de la J12:

DISSABTE, 17 DE NOVEMBRE
17h Balaguer-Terrassa

DIUMENGE, 18 DE NOVEMBRE
11'45h Gramenet-Muntanyesa
12h Pobla-Manlleu
12h Europa-Santboià
12h Rapitenca-Vilafranca
12h Vilassar-Figueres
12h Rubí-Cornellà
12h Júpiter-Gavà
16'30h Vic-Palamós
16'30h Olot-Castelldefels

El partit de la jornada es viurà al Nou Sardenya. Un Europa establert, i amb ganes de consolidar-se, al play-off rep un dels grans aspirants de la categoria, el Santboià, que encadena dues jornades sense guanyar. El punt de sis possibles, i el fet que descansés a la jornada intersetmanal, van provocar la marxa dels de Miguel López de la zona preferent. Ara, amb la quarta plaça a 4 punts, el Santboià busca un triomf per reenganxar-se a la lluita. Els graciencs encadenen dos triomfs seguits sense haver encaixat cap gol. Al web del club gracienc podeu llegir la contracrònica de Genís de Moner, que avui parla de la cèlebre tàctica de Quim Ayats quan dirigia el Santboià: invertir els dorsals i les posicions. Llegiu-lo en aquest enllaç.

El líder té un partit complicat al Vallès. Un Rubí enratxat (4 triomfs seguits, 7 partits sense perdre) rep el Cornellà, l'equip que va assolir el liderat en solitari amb un gol sobre la botzina contra el Vilassar de Mar. Els d'Alberto Fernández són a un pas de les places de play-off (són cinquens, a 2 punts), i reben un líder que manté xifres de vertigen: 3 gols encaixats en 11 partits, amb una sola diana en contra a domicili. Serà interessant veure el rendiment de Criado i Javin Sánchez, autors de 4 i 3 gols, respectivament, a les últimes quatre victòries de l'equip.

A Manlleu encaixava la primera derrota del curs i ara l'Olot vol recuperar-se com millor sap, davant del seu públic. Els garrotxins, que mantenen el ple al Municipal fins ara (5 partits, 5 victòries) reben un dels equips més necessitats de la categoria. El Castelldefels arribarà al duel acumulant 9 jornades sense guanyar, però mantenint encara 5 punts de marge sobre el descens. El principal dubte de Rodri per al partit passa per l'estat de forma d'Uri Santos, que podria retornar a l'onze després de dos partits de baixa per lesió. El tècnic podrà comptar amb el nou fitxatge, Enric Vallés, presentat aquest dijous (veure notícia); i amb Cristian Tissone, ja anunciat fa mesos, però que encara estava pendent de tràmits burocràtics. Podeu llegir la prèvia al web de l'Olot, en aquest enllaç.

Precisament crescut pel triomf davant els garrotxins, el Manlleu afronta una nova prova de nivell. Els osonencs ja s'han enfrontat a Cornellà i Olot, i ara els toca visitar un dels equips més complicats de la categoria, la Pobla Mafumet. Els grana es mantenen molt forts a casa (12 punts de 15 possibles, només hi ha sumat el líder), però reben un Manlleu en clara trajectòria ascendent, amb 13 dels últims 15 punts possibles sumats. Amb el play-off a 3 punts, els tarragonins buscaran un triomf davant l'afició per tornar a barallar-se amb els principals candidats. Curiosament, el Manlleu no ha perdut cap partit a domicili aquest curs.

Pobla i Rubí aspiren a tornar al play-off. Un objectiu també possible aquest cap de setmana per al Figueres. Més enllà dels excel·lents registres a Vilatenim (en parla Lluís Ribera a GolCat, en aquest enllaç), els d'Arnau Sala encadenen un nou duel de nouvinguts, ara contra un Vilassar de Mar que vol recuperar el somriure després de l'amarga derrota a Cornellà. Els empordanesos han perdut 4 dels 5 partits disputats a domicili (només van sumar als Canyars, victòria), i ara esperen treure quelcom positiu d'un Xevi Ramon on només ha guanyat l'Olot, a la jornada inaugural.

Castelldefels, Júpiter, Palamós i Grama. Els 4 han caigut, consecutivament, davant un Terrassa que aquesta setmana busca el més difícil encara al camp d'un dels equips en zona de descens, el Balaguer. A 3 punts de la salvació, els de Tenorio buscaran el segon triomf del curs a casa, després d'haver sumat, a Palamós, el primer punt a domicili. Segona visita consecutiva per als vallesans, que esperaran mantenir l'excel·lent moment de forma de Pugui, Montoro i Molist (4 gols cadascun, i autors de 8 dels 10 gols sumats als 4 triomfs) per escalar encara més a la taula. Una victòria podria arribar a situar els egarencs a la setena plaça.

Buscarà mantenir l'excel·lent nivell mostrat a la Devesa la Rapitenca. El conjunt ebrenc, que només ha cedit 5 punts a casa (empat contra el líder i derrota contra la Pobla), espera retrobar-se amb la victòria després de 3 partits sense guanyar. Al davant, un equip en mala dinàmica. El Vilafranca viatja a les terres de l'Ebre després de 4 derrotes consecutives, amb 1 gol a favor i 10 gols en contra. El degà penedesenc espera recuperar la dinàmica positiva i allunyar un descens que ara mateix és 5 punts per sota. El Vilafranca fa més de 50 anys que no venç a la Ràpita. És una de les moltes dades que podeu trobar al blog del mestre Lluís Montaner, en aquest enllaç.

Busquen eludir el descens i es troben diumenge a Can Peixauet. La Gramenet, després de caure a Terrassa, rep un Muntanyesa ressorgit després del triomf contra el Júpiter. Els colomencs, que només han perdut un partit a casa, reben els de Manolo González, que no s'han estrenat encara a domicili (1 punt de 15 possibles), però que esperen sumar per allunyar-se d'un descens situat 3 punts per sota. Serà un partit especial per a diversos ex de la Grama que visitaran Can Peixauet, com Oriol Miralles o Sascha Andreu, que militava al conjunt colomenc fins fa 10 dies, i que s'estrenava amb la Monta amb gol contra el Júpiter.

El Palamós espera sumar el primer triomf amb Vílchez a la banqueta visitant un camp complicadíssim. Els empordanesos visiten Vic, plaça on només ha guanyat un equip i on Adri Buetas ha encaixat només 2 gols en 5 partits. Els palamosins, que venen d'empatar contra el Balaguer, necessiten un triomf per optar a sortir de la cua de la taula, mentre que el Vic, que acumula 3 partits sense perdre, espera mantenir la bona línia a casa, que serà clau per a completar un curs sense sobresalts.

El cuer juga a casa amb ganes de trencar estadístiques. El Júpiter vol posar fi a la mala ratxa de 9 derrotes seguides davant un rival complicat. El Gavà arriba a la Verneda després de dues derrotes seguides, l'última molt dolorosa (0-3 contra el Rubí) i busca un triomf per no començar a complicar-se la vida (el descens és ara 5 punts per sota). Aquesta setmana el company Havok destacava al seu blog el creixent pes dels juvenils als èxits del Gavà. Podeu llegir el seu interessant article en aquest enllaç. I podeu repassar la prèvia, pas obligatori per a mi cada divendres, en aquest enllaç.

Aquest cap de setmana hi ha Lliga Texeira en les 3 franges en què es juga la jornada. Dissabte tarda, Balaguer-Terrassa; diumenge matí, Gramenet-Muntanyesa i Europa-Santboià; i diumenge tarda, Olot-Castelldefels.

Al recompte de diumenge sumaré, per primer cop, aquells punts referents a la classificació de Tercera que es comencin a complir:


  • 2 punts per a aquells que tingueu equips que assegurin plaça a play-off o descens. Per exemple, sumareu 2 punts segurs els que hi teniu el Cornellà; i 2 més els que hi teniu l'Olot, ja que ambdós equips s'han assegurat acabar el mes en play-off.
  • 4 punts (substituint els 2 anteriors) si, a més, claveu la posició a final de mes de l'equip. Si el Cornellà, per exemple, s'assegura acabar el mes líder, els que el tingueu de líder sumareu 4 punts; i tots aquells que el tingueu en play-off, però no com a líder, us quedareu amb 2.
Molta sort!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada