divendres, 23 de novembre del 2012

Prèvia J13: De Balaguer a Terrassa

Jornada 13. Fora malastrugances, jornada amb 10 duels intensos, molts d'equilibrats i d'altres que, sobre el paper, enfronten equips situats en ambdós extrems de la taula. Seguirà el líder invicte? Aconseguirà l'Olot treure-li la primera plaça? Manlleu-Europa, qui serà la tercera via? Tornarà a play-off la Pobla? S'hi colarà el Rubí? Reaccionarà el Castelldefels? Protagonitzarà la sorpresa el Júpiter?

I així fins a 20, o més, preguntes. benvinguts a una nova jornada, carregada, novament, de moltíssims al·licients. Els repassem!

Aquests són els horaris de la J13:

DISSABTE, 24 DE NOVEMBRE
17h Balaguer-Vic

DIUMENGE, 25 DE NOVEMBRE
12h Castelldefels-Pobla
12h Santboià-Rapitenca
12h Gavà-Gramenet
12'30h Vilafranca-Vilassar
16'30h Palamós-Olot
16'30h Manlleu-Europa
16'30h Figueres-Rubí
17h Cornellà-Júpiter
17h Terrassa-Muntanyesa

El partit de la jornada és el Manlleu-Europa, quart contra tercer. O, el que és el mateix, la possibilitat per al vencedor de mantenir-se com a tercera via. Un triomf gracienc podria situar l'equip, com a molt a prop, a 3 punts del liderat, a 5 en el cas dels osonencs. Els de Pedro Dólera conservaran la tercera plaça sempre que no perdin, ja que compten amb 2 punts més que els homes de Jordi Dot. El Manlleu arriba al duel després de perdre al camp de la Pobla Mafumet, però amb un bon record de l'últim partit a casa, el triomf davant l'Olot. Serà el primer partit que es perdrà Cebri, que ahir confirmava els pitjors pronòstics, i estarà 6 mesos de baixa. Al web del club gracienc, més enllà de la mala notícia del tercer capità escapulat, destaquen la figura de Roberto Camacho, clau en l'últim triomf contra el Santboià (llegiu-ho aquí). De l'actualitat gracienca també cal destacar l'entrevista a Àlex Delmàs a la secció especial sobre la Vila de Gràcia d'El Periódico de Catalunya de dimecres. Emocionarà qualsevol seguidor escapulat, la podeu llegir aquí.

Líder i gran aspirant juguen també diumenge a la tarda. De fet, els quatre equips en play-off entren en joc a la segona meitat de la jornada. El Cornellà rep el cuer, el Júpiter. Duel d'extrems de la classificació per posar a prova, en diferent mesura, els dos conjunts. Els homes de Jordi Roger mantenen trajectòria immaculada. Segueixen invictes, 30 punts de 36 possibles, i tenen el segon classificat un sol punt per sota. El Júpiter, de la seva banda, arriba al duel després de l'empat contra el Gavà que frenava la mala ratxa grisgrana. Els de Juanjo García lluitaran en un escenari complicadíssim, on només ha sumat, precisament, l'Olot.

El segon classificat buscarà tenir possibilitats de liderat sense sortir de les comarques de Girona. L'Olot visita un Palamós que buscarà un partit de nota per confirmar la recuperació iniciada amb el triomf a Vic. Per als baixempordanesos el partit podria suposar l'estrena d'Iván Díaz, que signava aquesta setmana. El Palamós és l'únic equip que no ha guanyat encara a casa. Com va passar amb el duel amb el Figueres, el partit es recupera a Tercera 24 anys després de l'últim precedent. Al web de l'Olot en fan recordatori, llegiu-ho aquí. Altíssim nivell ofensiu dels dos equips. Cara a casa els dos màxims golejadors, Carlitos (10) i Javi Revert (9). La prèvia del duel al web de l'Olot, aquí.

Poden entrar a play-off 3 equips, si bé les possibilitats del Figueres són remotes... els altempordanesos protagonitzen un duel directe.

Visita Vilatenim el Rubí, reforçat després de l'empat a 3 contra el líder. Els vallesans, sisens, visiten el Figueres, setè classificat. Els d'Arnau Sala, que venen de perdre el cinquè partit en sis visites, aspiren a mantenir l'excel·lent cara mostrada a casa (16 punts de 18 possibles). El Rubí, que té el quart classificat a 2 punts, té en Javi Sánchez  un dels seus homes més en forma. Ha marcat 7 gols, 5 als últims 3 partits, i ahir analitzava el seu moment de forma en aquest article a GolCat.

Un altre nom propi de la setmana s'estrenarà als Canyars. Eloi Martínez debutarà com a nou tècnic del Castelldefels esperant capgirar la mala dinàmica (10 jornades sense guanyar)...  davant el cinquè classificat. La Pobla Mafumet arriba al Baix Llobregat reforçadíssim pel triomf del cap de setmana passat contra el Manlleu. Els grana han sumat 7 punts dels últims 9 possibles. Fa més de dos mesos i mig que el Castelldefels no guanya a casa (2 de setembre, J2, 1-0 vs Gavà). Els mariners són, ara mateix, a 2 punts del descens.

Diferent panorama per als dos equips que es trobaran a Vilafranca. El degà penedesenc acumula 5 derrotes seguides, que l'han deixat 16è, a 2 punts del descens. Els homes de Puchi intentaran capgirar la dinàmica davant un Vilassar de Mar que manté una línia excel·lent després d'un inici d'adaptació. Els de Manel Moya superaven el cap de setmana passat el Figueres, i són vuitens a 4 punts del play-off. Els maresmencs sumen dues victòries a domicili. Novetats als dos conjunts abans de la jornada. El davanter Miguel Reverté, recordat pels excel·lents registres golejadors a l'Amposta, deixa el club i signa pel Valls, de Primera Catalana. És el cinquè equip per on passa Reverté en menys d'un any. En repassem la trajectòria recent en aquest article. A Vilafranca s'incorpora el central Alberto Tavira, procedent del juvenil de la Damm. Podeu llegir la prèvia del duel amb dades al bloc del mestre Lluís Montaner, en aquest enllaç. El Blog de la Prèvia ha arribat aquests dies a les 100.000 visites!

Sumen 17 punts... i es trobaran al Joan Baptista Milà. El Santboià buscarà la reacció (1 punt de 9 possibles, 3 partits sense guanyar) davant una Rapitenca que no ha guanyat encara a domicili, però que està sent una de les sensacions de la categoria pel gran bagatge a la Devesa. Els de Miguel López comptaran amb la ja citada baixa d'Iván Díaz davant els homes de Teixidó, que enllacen dues derrotes seguides a domicili, però que són el 5è equip menys golejat, només per darrere dels quatre primers...

Duel a la zona mitjana-baixa a la Bòbila. El Gavà, amb 12 punts, només 3 per sobre del descens, rep la Grama, que està guanyant molt en confiança gràcies a victòries com les de la verneda (0-3) o davant el Muntanyesa diumenge passat (2-1). Els colomencs esperen aprofitar l'estancament de resultats del Gavà, que només ha guanyat un partit dels últims vuit. A la Bòbila, però, els blaugrana presenten un balanç igualat: 2 victòries, 2 empats i 2 derrotes. 

Partit especial per a Miki Carrillo. El Terrassa rebrà el Muntanyesa. L'actual equip del tècnic contra el club de la seva vida, en què va assolir els principals èxits esportius fins ara. 13 punts dels últims 15 mostren un conjunt vallesà en clara dinàmica ascendent, davant l'equip de Nou Barris, que ha guanyat 1 partit dels últims 9. El balanç recent, 3 punts de 15 punts. Moment de reacció per a uns, de certificació per als altres. Els de Manolo González iguala en punts amb el Palamós, que marca la salvació. I el Terrassa té el play-off a 6 punts. La prèvia de Terrassa Digital, en aquest enllaç.

Intentarà seguir reaccionant i, sobretot, sumar a casa, el Balaguer. Els lleidatans encadenen 3 empats seguits. A casa han sumat l'únic triomf fins ara (contra el Figueres), però només han cedit dues derrotes fins ara (Gavà i Santboià). El Vic, que es veia superat pel Palamós fa set dies, és el rei de l'empat, acumula 6 igualades, però té 3 punts de coixí sobre el descens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada