dissabte, 3 de novembre del 2012

Prèvia J10: Arribem a la primera meta volant

L'any passat vaig fixar en aquest espai 3 punts d'anàlisi amb la temporada en curs. Els vaig anomenar les 3 metes volants, extret de l'argot ciclista, i aquest diumenge arribem a la primera, amb la disputa de la jornada 10. La setmana vinent serà moment de repassar les sensacions inicials dels 20 equips de Tercera, valorar la seva arrencada en contraposició amb el que es podia esperar d'ells i analitzar el futur pròxim (la conclusió de la primera volta).

De moment, el que és segur és que els dos equips capdavanters estan decidits a no esperar ningú. O, si més no, ho han estat fins ara. Aquest diumenge, proves de nivell per a Cornellà i Olot, en una jornada que inclou un derbi molt genuí i tres duels directíssims a la part baixa, amb els tres equips en zona de descens jugant a casa.

Aquests són els horaris de la J10:

DIUMENGE, 4 DE NOVEMBRE
12h Pobla-Vilafranca
12h Rapitenca-Cornellà
12h Vilassar-Gavà
12h Rubí-Muntanyesa
12h Júpiter-Gramenet
16'30h Palamós-Terrassa
16'30h Vic-Manlleu
16'30h Olot-Santboià
17h Balaguer-Castelldefels
17h Europa-Figueres

El partit de la jornada és el Vic-Manlleu. El derbi osonenc és, probablement, el més intens de tots els duels que es viuen a l'actual grup català de Tercera. L'any passat el duel de l'anada es resolia amb victòria contundent dels vigatans a Manlleu (2-4); i a la tornada els manlleuencs s'imposaven amb més contundència encara (0-4), certificant la tercera plaça i el play-off final. Enguany els dos equips arriben al duel amb símptomes per a l'optimisme. El Vic més descansat, ja que no va jugar dijous. Els de Pere Vila superaven el cap de setmana passat el Vilafranca amb molt bona nota; i el Manlleu manté un moment dolç. És tercer, acumula tres victòries consecutives, i el seu porter, Dani Barragán, suma 347 minuts sense encaixar un gol.

El moment dolç del Manlleu és tal que és el millor equip de Tercera... després dels dos capdavanters imparables. Partits de nivell per a líder i perseguidor.

El Cornellà visita un camp on els equips visitants només han marcat un gol en quatre partits... i en què la Rapitenca ha sumat 9 punts de 12 possibles. Després de resoldre 4 dels últims 5 partits als últims instants (davant Balaguer, Vic, Pobla i Europa), els de Jordi Roger busquen allargar unes xifres històriques. De fet, amb l'arrencada de les 9 primeres jornades el Cornellà té el millor registre dels últims 24 anys, igualant el bagatge inicial del Girona 1988/1989. Els ebrencs disputen al Figueres el títol de ser el millor nouvingut a la primera meta volant.

Duel entre dos equips de play-off el que es viurà al Municipal d'Olot. Després d'un nou triomf convincent, els olotins reben un equip descansat (no va jugar dijous) i que és quart. El Santboià de Miguel López estrenava a Balaguer el compte de victòries a domicili aquesta temporada. Ara té una prova de nivell, ja que l'Olot ha guanyat tots els punts disputats a casa (12 de 12) i només hi ha encaixat un gol, contra el Gavà. L'estat de forma de Carlitos (9 gols en 9 partits) i els dubtes sobre l'estat físic d'Uri Santos, que es lesionava a Vilafranca, són alguns dels factors a tenir en compte per al duel. Un triomf olotí combinat  amb una derrota (o un empat si els garrotxins guanyen de 3+ gols) duria els de Rodri al liderat 24 anys després, fita històrica que l'equip persegueix des de la jornada 1. Podeu llegir la prèvia del web de la UE Olot en aquest enllaç.

Si s'enfronten el segon i el quart, duel d'aspirants, també es presenta molt igualat el duel entre els dos principals candidats a assaltar la zona de play-off. Al Nou Sardenya es trobaran el cinquè i el sisè. L'Europa busca recuperar-se de l'esforç sense premi de Cornellà davant un Figueres que té una assignatura pendent fora de casa. Els empordanesos han sumat 3 punts de 12 possibles lluny de Vilatenim, i busquen treure quelcom positiu a l'estadi gracienc, en què els escapulats encara no han perdut. Les baixes d'Edgar (sanció) i Cano (lesió) obligaran Pedro Dólera a reconfigurar la defensa. Podeu llegir la interessant prèvia de Genís de Moner, en què es narren els principals episodis del gloriós passat recent de la Unió, en aquest enllaç.

1 punt dels últims 9 possibles i 2 derrotes consecutives han allunyat la Pobla Mafumet dels 4 primers. Ara els grana reben un altre conjunt que suma dues ensopegades, un Vilafranca que ha encaixat 7 gols als últims 2 partits, quan als 7 anteriors només n'havia encaixat 3. Els homes de Puchi busquen recuperar les sensancions positives en un camp complicadíssim, en què només hi ha vençut el Cornellà, fa 7 dies... De fet, el degà penedesenc només ha guanyat un cop a la Pobla de Mafumet. És una de les dades de la prèvia del company Lluís Montaner, que podeu llegir en aquest enllaç.

Torna a la competició després de descansar el Rubí, i ho fa rebent un dels equips amb més urgències del campionat, el Muntanyesa. Els barcelonins sumen dues derrotes consecutives i sis partits sense guanyar, en què han sumat 2 punts de 18 possibles. El tècnic, Manolo González, es mostrava molt crític amb l'actuació dels seus homes després del duel contra el Vilassar (ho podíeu veure a la notícia de BTV). Els vallesans esperen allargar el bon moment després d'un inici sense gaire resultats positius. Han sumat 7 punts dels últims 9 en joc.

El Vilassar ha sumat 3 victòries contra els 3 barcelonins de Tercera. Ara els maresmencs busquen ampliar fronteres fins a un rival del Baix Llobregat. El Gavà visita el Xevi Ramon després de la confiança que li va donar el triomf contra la Rapitenca. Els gavanencs, que només han sumat 3 punts a domicili (el triomf a Balaguer), esperen ser el segon equip que s'endú els punts del Maresme, si bé els de Manel Moya han agafat confiança sumant 7 dels últims 9 punts disputats. Partit del Gavà és sinònim de passar pel blog de Havok. La seva prèvia, en aquest enllaç.

Els tres equips situats en zona de descens juguen a casa, davant d'equips situats a la part mitjana-baixa que volen escapar de les brases:

Després de frenar la ratxa de derrotes, el Palamós busca recuperar-se davant un equip en ple procés de recuperació. Visita el Nou Municipal palamosí el Terrassa, que amb els 2 últims triomfs ha pujat 6 places a la taula (de cuer a 14è) i, com explicava Miki Carrillo, busca els aspectes positius de millorar el joc en plena dinàmica de victòries. Els vallesans es trobaran al davant amb l'equip d'Edu Vílchez, que debuta a casa, que arriba al duel d'empatar als Canyars dijous. 

Suma 7 derrotes seguides, però al vestidor del Júpiter hi ha la voluntat de capgirar d'una vegada per totes la tendència. Dues derrotes seguides en què l'equip s'avançava al marcador no són excusa per parlar de mala sort, però sí per reivindicar una voluntat i un esforç que no es veuen recompensats al caseller de punts. Arriba a la Verneda una Gramenet que només ha perdut 2 partits... però que acumula 6 empats, 5 d'ells de consecutius. Serà un partit especial per a Toni Pérez, capità colomenc (i molt vinculat a la seva vila), ara a l'atac grisgrana. El central Masa no podrà jugar per als locals després de l'expulsió a Terrassa. Podeu veure la prèvia dels 3 barcelonins de BTV Esports en aquest enllaç.

El cuer rep un equip que encadena 7 partits sense guanyar. El Balaguer necessita sumar punts al Municipal si vol apropar-se a una salvació ara per ara propera (a 2 punts). Tindrà al davant un Castelldefels que després de l'empat contra el Palamós ha deixat el descens 4 punts per sota, però que necessita un triomf que faci reaccionar l'ànim col·lectiu. Partit intens a la Noguera. En joc, el cuer i la posició delicada d'un equip en zona perillosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada