dimecres, 13 de juny del 2012

Planagumà marxa al Llagostera

Foto: REM Images
La Unió Esportiva Llagostera ha confirmat avui mateix el que era un secret pràcticament de domini públic, després que es publiqués fa unes setmanes. Dani Planagumà, màxim golejador del grup català de Tercera (21+1 gols) arriba al conjunt gironí per disputar la Segona B el curs vinent.

El davanter de Sant Joan de les Fonts (la Garrotxa) torna així a la categoria de bronze del futbol estatal 8 anys després de l'última experiència a Segona B. L'últim precedent, la temporada 2004/2005 a les files del Figueres.

El seu últim entrenador va ser Josep Maria Gonzalvo, que es va fer càrrec de la UE Figueres 04/05. He parlat amb ell per recordar com era el Dani Planagumà que va deixar la Segona B.

Planagumà, futbolista
Josep M. Gonzalvo, al Figueres / El Periódico
Gonzalvo recorda les virtuts tècniques del davanter, començant pel seu ampli domini de les dues cames. "És un futbolista molt complet, que malgrat ser dretà utilitza molt bé l'esquerra". Més enllà de la tècnica, el tècnic recorda el seu gran desplegament físic. "Un jugador molt equilibrat, amb una gran capacitat, molt potent". Fins i tot té amb qui comparar-lo: "Pel seu to físic em recorda, salvant les distàncies, a Carles Puyol, jugadors que disputen totes les pilotes".

Planagumà al Figueres
Les qualitats ofensives del davanter van captivar el preparador. "Tenia una capacitat innata de ser prop del gol, fos de cap, en què és un autèntic especialista, o amb les cames". El debut a les ordres de Gonzalvo no podia ser més especial. "Vam arrencar la pretemporada, amb un partit contra el Barça de Ronaldinho a Vilatenim. Planagumà va jugar la primera part amb José Ramírez a la línia d'atac".

Aquell inici mediàtic va quedar frenat aviat per les lesions. "A partir d'aquell mes d'agost va començar a tenir problemes als tendons d'ambdós genolls". Unes complicacions que van acabar comportant la seva marxa de Figueres, i el llarg punt i a part que posava a la Segona B. "Va haver d'operar-se, hi havia el risc de lesió més greu, i va passar gran part de la temporada recuperant". De fet, l'últim partit amb els empordanesos el va disputar el 5 de desembre de 2004, en un Osca-Figueres (2-0) en què va disputar 15 minuts, substituïnt José Ramírez. Ramírez, un dels noms clau del futbol gironí (encara en actiu, al Bisbalenc) formava part de la temible davantera d'aquell Figueres, en què també jugava Jito.

Planagumà, persona
Fora del terreny de joc, Dani Planagumà també convencia el seu tècnic. "Més enllà de les qualitats futbolístiques, és una persona que suma molt al vestidor, aquell que sempre ve amb optimisme, de bon humor, que és molt positiu en tot el que fa". Unes qualitats que, combinades amb la seva manera de ser ("té el seu punt de caràcter fort") feien intuir en ell, quan tenia 22 anys, un futur lideratge que s'ha acabat produint. "En aquell moment no tenia un rol gaire important dins el vestidor, però es veia que amb el pas dels anys seria un jugador que marcaria la pauta". Gonzalvo el va entrenar aquell curs, però l'ha seguit en la trajectòria posterior. "A Manlleu ha demostrat la seva vàlua, i s'ha guanyat un espai a Segona B".

Planagumà de futur
I ara, amb la tornada a Segona B, què hem d'esperar de Planagumà? Per Gonzalvo, té un gran avantatge. "Està en aquell punt d'equilibri entre condició futbolística, edat i maduresa, que fan que encara li queden uns quants anys de fer gols". La seva singularitat és un dels seus punts forts: "És un referent al davant, un jugador molt difícil de trobar per les seves qualitats".

Planagumà a Llagostera
Gonzalvo veu un encaix perfecte entre el davanter i el seu nou club. "Si les lesions el respecte, tindrà molt a dir a la Segona B el curs vinent". Llagostera i ell s'avindran. Primer, per una qüestió física del Municipal. "El camp és petit, s'han de resoldre els partits amb rapidesa, en pocs espais, adequat per a ell". Més enllà del rectangle de joc, el projecte també sembla fet a mida. "Tinc molt clar que s'implicarà moltíssim, estarà com a casa. Crec que s'hi trobarà molt a gust, el Llagostera encerta totalment amb el fitxatge".

Per tant, Planagumà tornarà a Segona B gairebé 7 anys després. No hi marca un gol des de fa més de 8 anys. L'última diana la va aconseguir el 8 de maig de 2004, en un Figueres-València B (1-2) en què va jugar els 90 minuts, marcant al 51.

Deixarà el Manlleu havent-hi marcat 81 gols els últims quatre cursos. Màxim golejador de Tercera aquests quatre anys, superant un altre golejador històric del nostre futbol, Santi Triguero, que n'ha sumat 62. En total, Planagumà ha marcat 138 gols al grup català de Tercera, 15 menys (153) que el davanter vilanoví.

El de Planagumà és el tercer reforç dels llagosterencs que provè del grup V de Tercera. Els altres dos eren retorns al club gironí. Javi González torna a Llagostera després d'un any també a Manlleu; i Àlex Granell, havent completat un bon any a l'Olot.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada