dilluns, 5 de desembre del 2011

Idees de la 17a jornada

Nou canvi de líder, noves dinàmiques i noves deu idees que m'ha deixat la dissetena jornada:

  • Profeta lluny del Prat. Els homes d'Agustín Vacas només han sumat 10 punts a casa, prò la seva espectacular trajectòria a domicili els situa al capdavant. 8 victòries en 9 partits, i només han encaixat quatre gols en aquests nou desplaçaments. Tenim nou líder, un Prat que no se situava al capdavant, dada de Manolo Gol, des de la jornada 5 de la lliga 2009-2010, el 23 de setembre de 2009. Dos anys, dos mesos i 11 dies després, el Prat torna a ser a dalt de tot.

  • El retorn de Carlos. El davanter del Terrassa Carlos Martínez, es retrobava amb el gol de manera decisiva. De falta amb rebot afortunat, primer, i assistit per Xavi Molist, després, els seus dos gols donen el coliderat a l'equip vallesà i, de retruc, situen el futbolista al capdavant de la llista de màxims golejadors, empatat amb el seu company Molist. Només hi ha 8 equips que hagin marcat més gols que Molist i Carlos junts.

  • Segueixen a mig gas. L'Espanyol B no acaba de trobar el camí dels resultats. Només ha guanyat un dels últims sis partits, i per primer cop se situa per sota de la segona plaça. El filial sembla més vulnerable en aquest tram central del curs. Ara visitaran Vic, amb possibilitats realsde quedar fora de les places de play-off.

  • No es rendeixen. El Manlleu no ha estat encara entre els quatre primers en disset jornades, però segueix sent el principal candidat a trere-li la plaça a algun dels quatre primers. La victòria d'ahir contra el cuer confirma el bon moment dels osonencs a casa i els manté com principal candidat per agafar l'alternativa en breu.

  • El primer empat. El Vilanova va ser l'últim equip a estrenar el compte de victòries, a la jornada 12; l'Espanyol B, l'últim a conèixer la derrota, a la jornada 16; i a la dissetena, el Vilafranca ha sumat el primer empat del curs, a Sant Boi. Un empat insuficient per a les aspiracions dels dos equips: la zona tranquila per als locals, i seguir entre els aspirants per al degà penedesenc.

  • Mantenen opcions. El triomf del Cornellà al Masnou situa els de Jordi Roger a sis punts del quart, apropant-lo a una part alta on se l'espera de fa un temps. Els vuit empats acumulats fins ara pesen massa per als del Baix Llobregat, que al Maresme recuperaven els gols d'Enric.

  • Roca dóna el cop. L'Olot jugava bé a casa i s'exhibia (19 punts de 24 possibles). L'Olot jugava bé fora de casa i s'encallava (4 punts de 24 possibles). En el partit menys estètic que disputava lluny de la Garrotxa, l'equip assolia el primer triomf a domicili. Al camp de l'Europa el joc olotí no era l'habitual, però les constants es mantenien. Jordi Roca, habilidós entre línies, assistia, i Robert, protagonista els últims cursos, signava el gol del triomf, que noquejava l'Europa.

  • Renaixement a la Bòbila. El Gavà vivia una situació irregular de joc i resultats. Venia de perdre a casa contra el Balaguer i fora contra l'Olot, i ahir el triomf còmode contra el Muntanyesa, amb tres gols i dos pals, donava tranquil·litat als homes d'Albert Poch, que tenen dotze punts de coixí sobre el descens i són a set del quart.

  • Retorn al descens... Al Vilanova li ha durat poc l'alegria. Si la setana passada l'empat al Prat el treia de les tres últimes places, la derrota dels del Garraf contra el Castelldefels els retornen a la zona de descens i amplien uns registres molt fluixos a l'Alumnes Obrers. El Vilanova només hi ha guanyat un partit dels nou que ha disputat a casa.

  • ...retorn a la salvació. Una setmana després de tocar fons amb l'empat contra l'Amposta i els sis partits sense guanyar, la Grama ressorgia a Can Peixauet en el debut a la banqueta de Lluís Planagumà. Triomf balsàmic contra el Vic, que treu els colomencs de la zona de descens. L'afició respirava ahir d'una altra manera després del retorn a les victòries.

1 comentari:

  1. Afegir que la J17 ha estat la primera sense que hi hagi hagut cap expulsat. En la Temporada 2010/11 això només va ocòrrer 1 vegada (J10)

    ResponElimina