dilluns, 16 de maig del 2016

Resultats J38

El Vilafranca és de play-off i Santfe i Granollers queden en descens no compensat


El Vilafranca s'imposava a Cerdanyola (0-3) i és de play-off // FC Vilafranca


  • L'Europa acaba la temporada tercer
  • Se salven Palamós, Terrassa, Peralada i Manlleu
  • L'Olot i la Pobla de Mafumet baixen de Segona B i seran de Tercera el curs vinent


Aquests són els resultats de la J38, última del curs:

DISSABTE, 14 DE MAIG
Morell 1-1 Ascó (Sergi Moreno / Albert Virgili)

DIUMENGE, 15 DE MAIG
Prat 1-1 Terrassa (Ignacio Rosillo -p- / Joan Grasa)
Europa 3-1 Granollers (Alex Poves, Ramon Rovira i Nils Puchades / Carlos Cano)
Peralada 0-0 Santfeliuenc
Manlleu 3-3 Júpiter (Manel Sala, Ramon Marimon i Pol Coll / Pau Darbra, Mamadou Kanteh 'Kuku' i Marc Ahufinger)
Rubí 0-4 Palamós (Marc Medina -3- i David Torres)
Sabadell B 3-2 Masnou (Pol Moreno, Jonathan Ferreira i Josep Díez / Adrián Balboa i David Márquez)
Sant Andreu 1-1 Gavà (Felipe Gonçalves / Niko Kata)
Muntanyesa 3-1 Figueres (Pedro García, Toni Pérez Torán i Fernando Velillas / Moha Chabboura)
Cerdanyola 0-3 Vilafranca (Santi Triguero -2, 1p- i Víctor Oribe)

CLASSIFICACIÓ FINAL

Aquesta és la classificació després d'acabar la temporada 2015/2016:
*La 16a plaça, del Santfeliuenc, i la 17a, del Granollers, és de descens no compensat: implica descens a Primera Catalana, que quedaria anul·lat si es produeix un ascens català cap a Segona, en el cas del Santfe, i dos ascensos catalans, en el cas del Granollers



Gols: 32

Resultats: 3 victòries locals, 5 empats i 2 victòries visitantss
Màxim golejador: Marc Mas (Peralada) i Santi Triguero (Vilafranca), 21 // Veure llistat complet




L'anàlisi dels dilluns

Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents
  • Incògnita 1. El Vilafranca s'imposava a Cerdanyola (0-3) i s'enduia l'últim bitllet de play-off. Els penedesencs, que acaben quarts, disputaran el primer play-off d'ascens a Segona B dels 112 anys d'història del club.

  • 20 victòries. Els d'Iván Moreno tanquen el curs com l'equip amb més triomfs, 20, empatats amb el Prat.

  • 38 gols. Són el tàndem més golejador de Tercera i a Cerdanyola ho tornaven a demostrar. 38 dianes han sumat aquest curs Santi Triguero (21) i Víctor Oribe (17). Triguero obria la llauna quan quedaven 10 minuts per al descans.
  • Èxtasi. A la represa, Triguero de penal i Oribe tancaven la victòria i l'accés al play-off, celebrat al camp de Fontetes amb els aficionats vinguts en quatre autocars des de Vilafranca.

  • Màxim golejador. Per segon any consecutiu, Santi Triguero, del Vilafranca, acaba el curs com a màxim anotador del grup, amb 21 dianes. Un premi compartit enguany amb Marc Mas, del Peralada.

  • Promesa. El president del Vilafranca, Joan Soler, complirà aquest dilluns una promesa: dur tot l'equip a Madrid per dinar i assistir al sorteig del play-off d'ascens a Segona B. Ho explicava Santi Triguero, en aquesta entrevista a l'En joc ràdio de La Xarxa.
  • Història. El Cerdanyola tanca el curs amb la continuïtat a la categoria, una excel·lent 8a plaça final i el rècord de punts a Tercera, 54.

  • La Monta, a les portes. Els barcelonins tancaven el curs superant el Figueres (3-1), però la victòria del Vilafranca els deixava fora del play-off

  • Millor local. La Monta tanca el curs com el millor equip a casa: 43 punts de 57 possibles a la Bombonera de Nou Barris, amb 13 triomfs en 19 partits i tan sols dues derrotes.
La Monta superava el Figueres però quedava fora del play-off // UEFigueres.cat

  • Els tetes. Marcaven en un mateix partit els colomencs Pedro García (9 gols aquest curs) i Toni Pérez Torán (4), i tancava el triomf Fernando Velillas, màxim golejador de la Monta aquest curs amb 12 dianes.

  • Cinquè. La gran temporada de la Monta no té el premi del play-off però sí el d'unes xifres espectaculars: a més de ser el millor equip a casa els barcelonins tanquen el curs amb 65 punts i amb 19 victòries, la meitat dels partits disputats. Contracrònica de l'últim partit, al web de BTV Esports.

  • Nova etapa. El Figueres tanca el curs 10è, seguirà a Tercera... i aquest diumenge ja desvelava el nom de qui serà el seu nou tècnic: Narcís Pèlach 'Chicho', defensa de la primera plantilla, de 27 anys, agafarà les regnes per al proper cuers 2016/2017.

  • Incògnita 2. L'Europa en tenia prou amb puntuar per ser tercer i el triomf contra el Granollers (3-1) li donava la tercera plaça final... per quart any consecutiu.

  • Incògnita 3. El partit del Nou Sardenya tenia l'altra cara de la moneda. Amb la derrota, el Granollers acabava la lliga 17è i queda en descens no compensat. Li calen dos ascensos catalans cap a Segona B per mantenir la categoria.
L'Europa ja espera rival al play-off // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Davallada. El Granollers va ser la revelació de la lliga a la primera volta: la va acabar 5è, a un sol punt de la zona noble... a la segona ha estat el tercer equip que menys ha sumat, només per darrere dels descendits Morell i Masnou. A l'En joc ràdio entrevistaven el tècnic granollerí, Antonio Hidalgo:
  • Crispació. Per tot el que es jugaven els vallesans, el duel s'escalfava molt a la segona part. En les protestes pel 2 a 1 de l'europeista Rovira, David Bauli era expulsat per protestar (dues grogues seguides) i Gerard Font deixava els vallesans amb nou... en la falta que Nils Puchades convertia magistralment en el 3 a 1 final.

  • 14è de Poves. El davanter de l'Europa tanca la lliga regular amb 14 dianes marcades, que encara pot ampliar en la promoció d'ascens.

  • Més "Incògnita 3". La lliga es tanca amb el Santfeliuenc també en plaça de descens no compensat, 16è. Als blanc-i-blaus els cal un ascens català cap a Segona B, ja que els mantindria a la categoria. A l'En joc ràdio de La Xarxa entrevistaven el tècnic del Santfe, Andrés González.
  • Cara i creu. El Santfeliuenc queia al 16è lloc després d'empatar al camp del Peralada (0-0), que amb el punt queda completament salvat.

  • Segona volta. Espectacular segona meitat de curs del Peralada: 32 punts sumats... pels 15 de la primera volta. Els empordanesos continuaran un curs més a la banqueta, amb el tàndem format per Arnau Sala i Xavi Punsí a la banqueta.
L'empat salva el Peralada i deixa el Santfe en comàs d'espera // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Salvat, capítol 1. El Terrassa empatava al camp del campió Prat (1-1) i obtenia la permanència gràcies a un tram final molt bo: una sola derrota a les últimes nou jornades. Els vallesans, 13ns, seguiran a Tercera.
El Terrassa celebrava la permanència // Juanma Medina - Terrassa FC

  • Invicte. El Prat tanca la lliga regular (ara ve el play-off) invicte al Sagnier, on dissabte vinent farà 17 mesos que no perd en partit oficial. Els potablava, a més, han acabat la lliga amb rècord de triomfs (20, igual que el Vilafranca) i amb el mínim de derrotes dels últims anys (tan sols dues, a Rubí i a Figueres).

  • Salvat, capítol 2. El Palamós golejava al camp del descendit Rubí (0-4) i també continuarà a la categoria el curs vinent, després d'acabar el curs 12è. Un partit amb dos noms propis.

  • Marc Medina. El davanter del Palamós anotava un hat-trick en el triomf empordanès que donava la permanència. Medina ha sumat 13 gols aquest curs.

  • Joan Bayona. Homenatge final al porter ganxó, que tancava la seva carrera com a jugador amb la permanència del seu equip. Al primer temps, Bayona es lluïa amb dues grans aturades a xuts de Jan Lladó.

  • Salvat, capítol 3. Amb patiment, això sí, el Manlleu confirmava la permanència a la categoria... cinc hores després d'empatar amb el Júpiter (3-3) en un partit boig, en què els manlleuencs desaprofitaven un 3 a 1 al descans. Els osonencs acabaven la lliga setzens...
Manel Sala obria la llauna per a un Manlleu que se salvava... a la tarda // Rai Roma - AECManlleu.com

  • Pendents de l'Hospi. Una plaça, la 16a, que hauria implicat possible descens no compensat si l'Hospitalet, de Segona B, hagués perdut a la tarda (jugava a les 18h). Si l'Hospi hagués perdut, hauria disputat promoció de permanència, i si finalment hagués descendit, el Manlleu hauria quedat en descens no compensat. Al final, poc abans de les 20h, empat de l'Hospitalet (0-0) i permanència del Manlleu.

  • Destitució. Al vespre el Manlleu anunciava la destitució del tècnic, Alberto Fernández. L'entrenador haurà dirigit els manlleuencs únicament aquest curs.

  • Sense res en joc, vol. 1. El Sabadell B tancava la lliga a la casa gran, la Nova Creu Alta, amb victòria contra el descendit Masnou (3-2). Any espectacular del filial arlequinat, que acaba la lliga sisè. Els vallesans remuntaven als últims cinc minuts l'1 a 2 provisional dels masnovins. David Márquez, del conjunt maresmenc, ha marcat a les últimes tres jornades de lliga.
El Sabadell B tancava la lliga amb triomf a la Nova Creu Alta // Roger Benet - CESabadell.cat

  • Sense res en joc, vol. 2. Empat entre el Sant Andreu, que acaba setè i seguirà a la categoria, i el Gavà, que ja prepara el desplaçament de play-off del cap de setmana vinent (1-1). Niko Kata, davanter gavanenc, suma ja 10 gols amb el de l'empat.
Albert Virgili marcava l'últim gol del curs per a l'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

  • Sense res en joc, vol. 3. Dissabte acabava la lliga per al Morell, descendit a Primera Catalana, i per a l'Ascó, campió l'any passat i que tanca la lliga 11è. Empat entre els dos conjunts (1-1) amb gol de l'ex, Sergi Moreno, per al Morell, i empat d'un tarragoní, Albert Virgili, que tanca la temporada amb 11 dianes.

Repàs general


  • Moviments als Golejadors. El doblet de Santi Triguero (Vilafranca) li dóna el "títol" de màxim golejador final juntament amb Marc Mas (Peralada), amb 21 dianes. Víctor Oribe (Vilafranca), 17 gols, comparteix tercer esglaó del podi amb Mamadou Kanteh 'Kuku' (Júpiter) i Toro. Carlos Cano (Granollers) tanca el curs amb 16 dianes, Alex Poves (Europa) en suma 14 i tres futbolistes, Ignacio Rosillo (Prat), Manel Sala (Manlleu) i Marc Medina (Palamós) arriben als 13. En aquesta última jornada han estrenat el seu compte golejador 2 futbolistes, Marc Ahufinger (Júpiter) i el juvenil Adrián Balboa (Masnou).



  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Nils Puchades (Europa), Manel Sala (Manlleu), el segon de Marc Medina (Palamós) i Pedro García (Monta). [No hem vist imatges del Morell-Ascó].



  • 1014 gols. La mitjana final queda als 2'67 gols per partit, per sobre dels 2'47 amb què es tancava el curs passat. Són 77 gols més (un +8'22% de variació) dels que es van marcar el curs passat. És la temporada més anotadora de l'últim lustre.



  • Millor local: Monta (43 de 57, 75'44%) | Millor visitant: Prat (35 de 57, 61'40%)



  • Victòries locals 43% | Empats 27% | Victòries visitants 31%



  • Respecte el curs passat, augment lleuger dels triomfs visitants (van ser el 30% dels marcadors al global de la temporada passada); i s'han mantingut les victòries locals (també el 43% dels partits el curs passat) i els empats (també 27% al final del curs passat).



  • Màxim golejador: Gavà (69) | Menys golejat: Prat (26)



  • Menys golejador: Morell (29) | Més golejat: Morell (70)



  • Camp on es veuen més gols. Ha acabat sent-ho el Municipal de Vilafranca: s'hi han vist 67 gols en 19 partits disputats, 3'53 gols per partit de mitjana.



  • Rendibilitat. Ha liderat la ràtio l'Ascó. Amb 35 gols (menys d'un per partit de mitjana) els asconencs han sumat 49 punts. Són 1'40 punts per gol marcat de mitjana.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada