dimecres, 25 de maig del 2016

Fem balanç, capítol 5: Figueres

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 5 repassem el curs del Figueres, que ha viscut una temporada en zona mitjana, sense excessius patiments ni aproximacions fermes a la zona alta. Un curs que s'ha tancat amb el final de l'etapa del tècnic Eduardo Vílchez a Vilatenim. Els empordanesos han acabat desens, amb 51 punts. Escriu sobre la temporada del Figueres el periodista Lluís Ribera, que ha seguit l'equip un curs més per al setmanari L'Empordà.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Una temporada en terra de ningú
Un article de Lluís Ribera / @llribera

La Unió Esportiva Figueres ha viscut una temporada d'impàs després de classificar-se per a la promoció d'ascens a Segona Divisió B ara fa un any. Disputar una sola eliminatòria, contra el Numància B, ja va ser un èxit tenint en compte que l'entitat es va refundar a Tercera Regional al 2007 per l'afer Miapuesta. Quan, tot i la baixada de socis, l'optimisme s'havia instal·lat en el club, amb la intenció de mantenir el llistó del play-off, la realitat és que l'equip d'Eduardo Vílchez s'ha passat gairebé tota la lliga en terra de ningú, sense aspiracions fermes de promocionar, ni tampoc patint excessivament per la permanència a Tercera Divisió.

Malgrat donar continuïtat al joc, vistós, de toc i combinatiu, sobretot a l'Estadi de Vilatenim, els resultats van fer-li la guitza, i encadenar quatre derrotes consecutives (Rubí, Sabadell, Sant Andreu i Monta) abans d'iniciar la segona volta el van condemnar ja al gener. Tot i mantenir pràcticament l'onze titular del curs passat, amb set fitxatges i l'ascens de dos juvenils, la baixa del golejador Javi Revert durant tres mesos per una lesió muscular s'ha afegit a la llista de malastrugances. L'absència de l'ex del Palamós –dels 16 gols a la temporada 2014/15 ha passat als 7 d'aquest curs- ha permès fer sortir a la llum joves com Adrià Casanova –màxim realitzador de l'equip amb 9 gols-, Moha Chabboura –marca cada 92 minuts- o Roger Brugué, uns dels valors del planter que ja ha signat la renovació per al curs que ve.

Ara bé, on han mostrat millor cara els empordanesos és en la consistència, amb Xavi Gallego i Aleix Prunés abaixant la persiana gràcies a una defensa liderada per Toni Cunill, Sergi Romero, Chicho, Ramon Masó, Quimo i Santi Varese. Al centre del camp, Vílchez ha seguit tenint d'intocables Pedro del Campo, el capità que suma 200 partits al damunt, Roger Vidal i Ferran Grau, a més de Ritxi Mercader, Marc Serramitja i el cedit per l'Olot Èric Vilanova, que feia d'enllaç.

Acabar desens, a 15 punts del play-off, ha desencadenat que la temporada es fes llarga, i per injectar una nova dosi des del club s'ha apostat per un relleu a la banqueta la pròxima temporada. Vílchez, al rescat del Figueres l'octubre del 2014 després d'agafar el lloc de Francesc Cargol, va acabar portant els seus homes a la promoció d'ascens a Segona B, però no seguirà a Vilatenim després de 19 mesos a l'entitat. La seva plaça l'ocuparà, amb només 27 anys, Chicho, futbolista fins fa uns dies del primer equip del Figueres i que ve d'ascendir el juvenil A a Lliga Nacional.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada