dilluns, 21 de novembre del 2011

Idees de la 15a jornada

La quinzena jornada manté la classificació igual, però diferent. Els 4 equips de play-off són els mateixos però el Manlleu segueix ben a prop, esperant alguna relliscada. Els 3 equips del descens són els mateixos però Vic i Grama han d'estar alerta, per què el Vilanova i el Masnou (que té un partit menys) els segueixen de prop.

Els grans triomfadors de la jornada, per mi, són Santboià, Balaguer i Castelldefels. Cap dels tres triomfs els duu a la zona privilegiada, però les tres victòries parlen d'intangibles, d'injeccions de moral i de molta autoestima, ara que ens endinsem al tram llarg de la temporada.

Aquestes són les meves idees de la quinzena jornada:
  • Líder a mig gas. L'expulsó de Dani Delgado (i la pluja) van ajudar el líder a sumar un triomf exigint-se només 45 minuts. No van ser demèrits del Vilafranca, però l'Espanyol B va sumar dissabte una plàcida victòria que, després de tres empats, l'ajuda a asserenar els possibles nervis sorgits de l'apropament dels perseguidors. La lliga segueix ajustada, però els blanc-i-blaus segueixen invictes. Ara visitaran el cuer. Amposta, Rubí, Vic o Prat poden endur-se la "glòria" de trencar la imbatibilitat dels de Raúl Longhi abans que acabi la primera volta.

  • La solidesa silenciosa. La Pobla Mafumet segueix fent camí sense pressa, però sense pausa. No marca tants gols com els altres equips del capdavant, però n'encaixa menys que ningú. Segueix sent l'equip que millor ús fa de les dianes (1'63 punts per gol anotat) i té una fornada de talentosos jugadors que no es rendeixen ni al temps afegit. Ahir aquesta virtut quedava reflectida en Fran Carbià, que per segona jornada consecutiva marcava el gol que trencava l'empat. Desè partit sense perdre per a un filial tarragoní que en dues setmanes rebrà el Prat.

  • Servei a domicili. El Prat es recuperava de la desfeta al Sagnier contra el Castelldefels amb una nova victòria fora de casa. Els d'Agustín Vacas són, amb diferència, el millor equip a domicili. Set victòries en vuit partits amb només 4 gols encaixats en 8 partits. Tenen el liderat a només un punt. Ara rebran el Vilanova, en un partit que podré retransmetre per a l'XTVL, diumenge que ve al programa XS Esports. Diumenge serem al Sagnier!

  • El Terrassa ensopega, el Manlleu no ho aprofita. El binomi Terrassa-Manlleu semblava cridat a disposar d'un titular aquesta setmana. Els vallesans completaven un partit irregular, però treien un punt d'or del Nou Sardenya. Els osonencs tenien l'oportunitat de situar-se al play-off però ho desaprofitaven empatant amb el Muntanyesa. La distància, doncs, es manté. Un punt (i una posició) de marge per als egarencs, que segueixen amb problemes de lesions a la plantilla.

  • Mèrits insuficients. L'Europa va disposar d'ocasions, va anotar dos golassos, va dominar al Terrassa però va acabar sumant un punt que, unit al partit menys que arrosseguen d fa vuit dies, deixa els graciencs a mitja taula. L'empipament de Pedro Dólera, malgrat que va anar molt (potser massa) dirigit al rival, té justificació si tenim en compte els mèrits de l'Europa.

  • Un balanç atípic. El Balaguer és el tercer millor visitant de Tercera, presenta números a domicili dignes de ser a play-off, però la irregularitat a casa el manté en una zona còmoda, gairebé intermitja entre el cel i l'infern. Victòria a camp del millor local fins ara (ara ho és la Pobla Mafumet) i rendibilitat dels gols gairebé similar a la del filial del Nàstic. Per cada gol, el Balaguer suma 1'62 punts.

  • Doble injecció. El Castelldefels s'imposava la setmana passada al Prat, trencant el malefici a domicili, i ahir tornava a imposar-se lluny dels Canyars, al Masnou. L'equip del Baix Llobregat viu un moment dolç. Al bon bagatge a casa hi afegeix ara victòries fora, i se situa en una zona còmoda (7 punts per sobre del descens) i amb un partit menys.

  • Aire. El Santbià obtenia un triomf que li dóna vida contra l'Olot. Una victòria treballada, que premiava a més el debut de Carles Cano amb el conjunt entrenat per Miguel López. Mala notícia per a l'Olot, que suma un punt dels últims nou possibles.

  • Fent camí. El Muntanyesa arrencava un empat de Manlleu que l'ajuda a anar augmentant, a poc a poc, el coixí de punts per sobre de les places perilloses. Ara els barcelonins compten amb 4 punts de marge. Sumen 4 empats seguits i sis jornades sense conèixer la derrota. Ara jugaran contra l'altre equip que suma, com ells, 16 punts, el Santboià.

  • Clarianes al Garraf. L'empat contra el Vic significa tornar a sumar per un Vilanova que amb el punt ja se situa només un per sota de la Grama, que marca la salvació. Ara, però, ho tenen complicat: visitaran el tercer classificat, el Prat. Diumenge serem al Sagnier!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada