divendres, 25 de novembre del 2011

Prèvia de la jornada (16a)

La setzena jornada exigirà els colíders a domicili. Els dos, a més juguen a camps d'equips de la part baixa. Un triomf o un empat de la Pobla Mafumet el situaria com a líder durant un mínim de 24 hores, abans que l'Espanyol B jugui a Amposta. Entre els altres partits, un duel entre aspirants i revàlides per al tercer i quart, que juguen a casa.

Aquests són els horaris de la setzena jornada:

DISSABTE, 26 DE NOVEMBRE
16h Vic-Pobla Mafumet

DIUMENGE, 27 DE NOVEMBRE
12h Muntanyesa-Santboià
12h Rubí-Gramenet
12h Prat-Vilanova
12h Castelldefels-Cornellà
16h Vilafranca-Manlleu
17h Terrassa-Masnou
17h Balaguer-Europa
17h Olot-Gavà
18h Amposta-Espanyol B

El partit, a priori, més interessant de la jornada és el Vilafranca-Manlleu. Duel entre dos equips de la part alta, el sisè rep el cinquè, amb un Vilafranca més diluït a les últimes jornades (va abandonar el play-off a la jornada 10) però que és només tres punts per sota dels osonencs. El partit podria significar el debut a la porteria penedesenca d'Álex Ródenas, si és que Puchi no prefereix donar l'alternativa a l'ex de l'Hospi, Sergi Pagés.

La jornada començarà posant en escena un colíder, la Pobla de Mafumet. Jugarà a Vic, contra un conjunt local que acumula cinc jornades sense guanyar (quatre partits, el cinquè es va suspendre). A més, serà el duel del conjunt menys golejador (el Vic, amb 12 gols) contra el menys golejat (la Pobla, amb només 6). De fet, el porter del filial tarragoní, Sergio López, ha encaixat un gol en deu partits. El Vic, amb un partit menys, se situa només dos punts per sobre del descens.

El primer partit, doncs, tindrà un colíder de protagonista, i l'últim en tindrà l'altre. L'Espanyol B, primer classificat, visita l'Amposta, últim a la classificació, que arriba al duel després de sumar un empat a Can Peixauet després de cinc derrotes consecutives. Els del Montsià tenen la salvació sis punts per sobre. Ara són el primer dels quatre equips que poden aconseguir trencar la imbatibilitat de l'Espanyol B abans que acabi la primera volta.

Al duel del tercer classificat hi serem. Diumenge, a les 12h, retransmetré amb el company de Canal Blau Xavi Fernández el Prat-Vilanova per a l'XTVL. El partit s'emetrà el mateix diumenge, a les 15h, al programa XS Esports. El Vilanova pot sortir de les places de descens si treu un resultat positiu del Sagnier, on el Prat vol millorar limatge de l'últim partit disputat a casa i, de pas, posar pressió als dos primers.

Si ens agafem als números, el Terrassa és el quart candidat a acabar la jornada líder, però s'hauria de beneficiar d'una carambola, amb diverses golejades pel mig. Els de Miquel Olmo reben el Masnou en plena crisi de jugadors disponibles. El tècnic Miquel Olmo, com explica Javi Chica avui a El 9 Esportiu, compta amb sis baixes, i per tant, només té 13 jugadors disponibles. Els maresmencs, després d'escapar-se'ls el triomf contra el Castelldefels, esperen sumar tres punts de nou, un fet que no es produeix des del 16 d'octubre (0-1 a Sant Boi).

Si el Cornellà vol conservar opcions d'enllaçar amb els de dalt ha de derrotar un vehí comarcal, que, a més, torna a casa després de sumar 6 punts consecutius a domicili. Els Canyars rebrà un Castelldefels amb la pressió de vèncer fora eliminada, i amb ganes de recuperar la seguretat dels partits a casa. Els de Jordi Roger han sumat 2 punts dels últims 9 possibles.

L'equip més curiós del campionat, quant a dinàmica, en rep un altre que ha passat d'estar entre els primers a situar-se a la part mitjana, sense renunciar a tornar a ser més amunt. El Balagur, després d'imposar-se a Gavà, rep l'Europa que, amb un partit menys, va acabar la jornada anterior amb el mal sabor de boca de l'empat 'in extremis' del Terrassa. Ara visiten un rival estrany, que no ha enllaçat encara dos triomfs consecutius però que suma els mateixos punts que els graciencs (amb un partitmés, però).

El duel del "ser o no ser", el moment per a definir què volen (o sobretot, què no volen) els dos equips que s'hi enfronten es viurà a la Garrotxa. Olot i Gavà hi arriben en mala dinàmica. Els de Nitus Santos sumen dues derrotes consecutives, i els blaugrana hi arriben després de perdre a casa contra el Balaguer. L'Olot, equidistant del play-off i del descens (a 8 punts cadascun) vol recuperar el 'factor Municipal' contra un rival que se situa dos punts per sobre, i que en l'últim desplaçament (a Terrassa) trencava el malefici lluny de la Bòbila.

Els que empaten a punts i esperen donar un pas en ferm són Muntanyesa i Santboià. Sumen 16 punts, tenen el descens 4 per sota, i necessiten una victòria per respirar amb calma. Un hipotètic triomf deixaria el rival derrotat fregant la zona perillosa, i més si algun dels últims cinc equips de la taula suma algun punt.

Un dels que busca, desesperadament, sumar de nou, i si pot ser per tres és la Grama. No serà gens senzill. Al mal moment esportiu i anímic dels colomencs se suma una visita complicadíssima. Els de Ramon Moya visiten el Rubí, tot un fortí, recorrent al tòpic. Allà han caigut equips establerts a la categoria, com Gavà, Terrassa, Castelldefels i Vilanova. Els vallesans, a més, despleguen un joc ofensiu molt potent. La Grama pot remetre's a les actuacions de Vilafranca o Vic. De fet, els osonencs només tenen un punt més que els de Santa Coloma i van derrotar el Rubí per zero a tres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada