divendres, 11 de novembre del 2011

Prèvia de la jornada (14a)

Serà la 14a jornada la que acabarà amb el liderat de l'Espanyol B? Es reivindicarà el filial a Nou Barris i deixarà enrere els altres dos colíders? Posaran pressió Prat i Espanyol a un Terrassa que jugarà a la tarda? Seguirà sent el Vic l'equip menys golejat a casa després de la visita del Cornellà? Recuperaran terreny els de Jordi Roger, l'Europa i el Vilafranca? Seguirà en ratxa el Vilanova? Es colarà el Manlleu a les places de play-off? La Pobla mantindrà la imbatbilitat?

Aquestes (i moltes altres) preguntes plantegen els al·licients d'una catorzena jornada que té els següents horaris:

DISSABTE, 12 DE NOVEMBRE
16h Vic-Cornellà

DIUMENGE, 13 DE NOVEMBRE
12h Europa-Masnou
12h Muntanyesa-Espanyol B
12h Rubí-Vilanova
12h Prat-Castelldefels
16h Vilafranca-Gramenet
17h Terrassa-Gavà
17h Balaguer-Santboià
17h Olot-Manlleu
17h Amposta-Pobla Mafumet

Des de la meva òptica, els partits de la jornada són l'Olot-Manlleu i el Terrassa-Gavà, per dues raons ben diferents. El que és segur és que el protagonitzen els dos millors equips locals de la categoria.

Els primers, per una raó esportiva i geogràfica.El túnel de Bracons, com ja va passar amb l'Olot-Vic, facilitarà el desplaçament dels aficionats osonencs al Municipal olotí. L'Olot, a més, arriba al partit en un moment excel·lent, i més a casa. ve d'empatar a camp del líder i, a més, és el millor equip local de Tercera. El Manlleu buscarà situar-se entre els quatre primers. És l'únic equip que no hi és i que té opcions de col·locar-s'hi.

Del duel a l'Olímpic egarenc destaquem el nou aire que bufa per als dos equips (de dues maneres diferents) en el segon any després del descens de Segona B. El Terrassa té, a més, el repte de mantenir el (co)liderat i continuar, a més, sent el millor equip local de Tercera (juntament amb l'Olot). El Gavà no és entre els aspirants, però ha protagonitzat un rentat de cara respecte un any passat decebedor. L'assignatura pendent, però, segueixen sent les visites: lluny de la Bòbila només ha sumat un empat...

Els altres dos colíders, juntament amb els vallesans, tenen partits de perfil diferent, en els dos casos, duels comarcals. El Prat rep el Castelldefels esperant ampliar la ratxa de triomfs seguits. Els de Toni Escudero hi arribaran més descansats, ja que la setmana passada no van jugar per culpa de la pluja. El balanç del Castelldefels lluny dels Canyars és, juntament amb Gavà i Grama, el pitjor visitant de la categoria, un sol empat.

A la mateixa hora es jugarà seguir al capdavant l'Espanyol B. Els de Raúl Longhi visitaran un Muntanyesa que vol fer, finalment, el pas cap a la zona còmoda de la taula. El filial blanc-i-blau continua invicte, però arriba al duel després de veure's dominat diumenge passat contra l'Olot.

El quart equip en zona de play-off, la Pobla Mafumet, visitarà el cuer amb una doble fita: seguir a les places preferents i allargar el doble registre d'imbatibilitat: l'equip acumula 778 minuts sense encaixar un gol, i el porter Sergio López en suma 720, 8 partits sencers. Des que Dani Planagumà marcava pel Manlleu el 0 a 2 del 21 de setembre cap equip ha batut els tarragonins a la lliga. Al davant, un Amposta en plena depressió, que necessita sumar si no vol veure com el tren de la salvació s'escapa del tot. Ara mateix és sis punts per sobre.

Així com només cinc equips tenen opcions d'acabar diumenge en play-off, tres més busquen apropar-se al grup d'aspirants.

El Cornellà obrirà la jornada dissabte al Municipal de Vic. Al davant, un conjunt vigatà que fa dues setmanes que no juga i que, a més, és el menys golejat com a local. Només ha encaixat dos gols al seu estadi. Al davant, un Cornellà que suma set partits sense perdre, si bé amb sis empats s'ha quedat frenat en l'escalada de posicions.

Qui busca refer-se d'una espiral de negativitat (esportiva, òbviament) és el Vilafranca. Tres derrotes cobsecutives i 257 minuts sense marcar (dada extreta de l'excel·lent prèvia que n'ha fet La Prèvia FCV) obliguen el degà penedesenc a una reacció, ja no per seguir a dalt, que també, si no per mostrar una bona imatge davant el seu públic. Cara a cara, un rival necessitat, la Gramenet, que frega les places de descens i que, a més, només ha sumat un punt en sis partits a domicili. Serà el partit que no disputarà amb els colomencs Isaac Maldonado, presentat ja amb el CF Vilanova (notícia de Garraf Esports aquí).

També vol reenganxar-se al capdavant l'Europa. El conjunt gracienc rep un dels equips en places de descens, el Masnou, un altre dels equips amb urgències de la categoria. La circumstància més curiosa és el retorn al Nou Sardenya de diversos jugadors ara al conjunt maresmenc. L'Europa és a 5 punts del play-off i el Masnou, a 2 punts de la salvació.

El tercer equip en zona de descens, després d'Amposta i Masnou, és el Vilanova. Els del Garraf acumulen dues victòries consecutives sense encaixar gol i ara s'enfronten a un repte d'alçada. Visiten Can Rosés, en què un sòlid Rubí busca seguir instal·lat en una zona còmoda de la taula. Com dèiem dos paràgrafs per sobre, el partit pot suposar el debut d'Isaac Maldonado amb els vilanovins.

Es troba fora del descens però no pot permetre's gaire luxes el Santboià. Amb Miguel López l'equip ha sortit de les tres últimes places, però les té només dos punts per sota. Desprésde perdre a casa amb el Terrassa ara visiten Balaguer. El conjunt local es troba, pràcticament, equidistant entre el quart i el divuitè. A casa, els balaguerins presenten un balanç golejador, si més no, curiós: només han marcat tres gols, però només n'han rebut tres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada