dimarts, 12 de maig del 2015

Camí dels 'play-off': 57 equips amb bitllet, 16 campions decidits

La penúltima jornada de lliga ha deixat molt definida la situació als 18 grups de Tercera, amb 57 equips que ja saben que allargaran la temporada. A la majoria, de fet, només queda per assignar un bitllet per al play-off, i de la gran majoria ja es coneixen els campions. Només al grup balear (grup 11) i al castellanomanxec (18) la lluita pel títol s'allargarà a l'última jornada. Queden 15 places al play-off per assignar, i moltes lluites per tancar les posicions definitives. Repassem els 18 grups.

Destaca el grup 10, el d'Andalusia occidental, l'únic dels 18 de la Tercera de tot l'Estat que ja té definides les posicions finals dels quatre primers, amb Algesires, San Fernando, Gerena i Atlético Sanluqueño esperant rival al sorteig del dia 18.

El CD Ebro de Saragossa, campió aragonès // CD Ebro

El grup madrileny, el 7, es manté com un dels més oberts: només se sap que el Rayo Majadahonda és el campió i disputarà la ronda de primers del play-off, però encara s'han d'assignar tres bitllets (i assignar posicions finals). També es mostren molt oberts els dos grups que no tenen definit el campió: el balear, amb Peña Deportiva, Formentera i Lloseta (tres conjunts de tres illes diferents) optant al títol a l'última jornada; i el castellanomanxec, amb el Talavera de la Reina i l'Almansa amb opcions de campionat.





Possibles rivals per a l'Ascó
El conjunt asconenc disputarà la ronda de campions. Són 9 creuaments en els quals s'enfronten entre ells els 18 campions de Tercera. El factor camp se sorteja. Qui supera la ronda puja directament a Segona B. Qui cau en aquesta eliminatòria és repescat per a la segona eliminatòria del play-off. Aquests són 15 possibles rivals per als de Miguel Rubio. Falten només per conèixer-se els campions balear i castellanomanxec:

  • Pontevedra
  • Condal
  • Laredo
  • Portugalete
  • Castelló
  • Rayo Majadahonda
  • Arandina
  • Linares Deportivo
  • Algesires
  • Mensajero
  • Jumilla
  • Mèrida
  • Peña Sport
  • Varea
  • Ebro

(Peña Deportiva, Formentera o Lloseta)
(Talavera de la Reina o Almansa)

Possibles rivals per a la Pobla de Mafumet
Com a segons classificats, els pobletans disputaran la primera eliminatòria del play-off contra un quart classificat d'un altre grup amb el factor camp a favor, és a dir, amb la tornada de la primera ronda a casa. Mantindran aquest factor camp favorable si en les següents rondes es creuen amb algun tercer o quart. Hi ha per ara quatre equips que poden ser rivals dels de Martín Posse a la primera eliminatòria (en quedaran 13 per decidir):

  • At. Sanluqueño
  • Sporting San José
  • Badajoz
  • Haro Deportivo
(Amb 13 grups -a part del català- encara per definir la quarta plaça)

Possibles rivals per a l'Europa
El conjunt gracienc, tercer, s'enfrontarà a la primera eliminatòria del play-off contra un altre tercer, amb el factor camp a sortejar el mateix dia 18, quan es coneguin els creuaments. Només tres grups tenen el tercer classificat ja definit, i per tant es coneixen només dos possibles rivals per als escapulats:
  • Gerena
  • Sariñena
(Amb 15 grups encara per definir la tercera plaça)

Possibles rivals per al quart classificat
L'última jornada al grup català de Tercera decidirà el quart classificat final. Hi opten Prat, Figueres, Vilafranca i Terrassa. El quart classificat disputarà la primera eliminatòria del play-off contra un segon d'un altre grup, amb el factor camp desfavorable, és a dir, disputant l'anada a casa (el cap de setmana del 23 i 24 de maig) i la tornada a domicili. No coneixem encara qui serà el quart classificat del grup català, però sí que hi ha vuit possibles rivals per a qui ho acabi sent:

  • Deportivo B
  • Caudal
  • At. Llevant
  • Numància B
  • At. Malagueño
  • San Fernando
  • San Juan
  • Terol
(Amb 9 grups encara per definir la segona plaça)


El Sariñena aragonès, possible rival de l'Europa // CD Sariñena


Situació grup a grup

Grup 1: Galícia (Classificació a futbolme)
Han quedat ja definits els quatre conjunts gallecs que disputaran el play-off, però ara falta per definir qui serà tercer i qui serà quart. Amb el Pontevedra ja campió i el Depor B amb el segon lloc garantit, Cerceda i Choco es disputen el tecer lloc, que serà per als primers si guanyen o si empaten i el Choco no venç per vuit gols de diferència o més.

Grup 2: Astúries (Classificació a futbolme)
El Tuilla, classificat per al play-off // FutbolAsturiano.es

El Condal derrotava el filial de l'Avilés i es proclamava campió del grup asturià. Té el segon lloc garantit el Caudal, que ha pugnat pel campionat fins el final. Ja són al play-off, però han de repartir-se ara el tercer i el quart lloc, l'Oviedo B i el Tuilla.

Grup 3: Cantàbria (Classificació a futbolme)
La Gimnástica de Torrelavega derrotava el ja campió Laredo però encara no assegura la segona plaça, ja que el tercer classificat, el Cayón, té el goal average favorable amb els de Torrelavega. Amb el Racing B ja classificat pel play-off, falten per assignar els llocs definitius més enllà del campionat: la Gimnástica pot acabar segona o tercera, el Racing B tercer o quart i el Cayón aspira a ser entre segon i quart.

Grup 4: Euskadi (Classificació a futbolme)
Un triomf contra el Santurtzi donava al Portugalete el títol de campió del grup basc. Gernika i Arenas Club, ja classificats, lluitaran ara per la segona plaça, i falta per definir un bitllet per a la fase d'ascens. Serà per al quart classificat, plaça a la qual opten el Durango (ara quart), el Beasain i el Zalla, tres equips separats per un punt.

Grup 6: País Valencià (Classificació a futbolme)
El grup valencià continua sent un dels més igualats, i encara té dues places vacants per al play-off. Amb el Castelló ja campió i l'Atlético Levante (filial del Llevant) a la segona plaça definitiva, hi ha fins a set equips que opten a la tercera i a la quarta plaça. Posició preferent per al Novelda (ara tercer) i l'Oriola (ara quart), però opcions també per a l'Ontinyent, el Vila-real C, el Muro, el Benigànim o el Crevillent, aquests dos últims amb possibilitats remotes.

Grup 7: Madrid (Classificació a futbolme)
El Rayo Majadahonda, campió; únic fet definitiu al grup madrileny // E. Antelo - Rayo Majadahonda

El Rayo Majadahona ja és el campió del grup madrileny... però atenció que falten encara per assignar tres bitllets per al play-off. Se'ls jugaran cinc equips. L'Alcobendas Sport i l'Unión Adarve, segon i tercer, tenen l'accés a la promoció a tocar, i el San Sebastián de los Reyes és ara quart, però té el Navalcarnero un punt per sota i l'Alcorcón B, a dos.

Grup 8: Castella i Lleó (Classificació a futbolme)
Amb l'Arandina ja campió fa set dies, el Numancia B del pratenc Juan Carlos Moreno s'ha assegurat la segona plaça (hauria de perdre una diferència de +24 gols per cedir-la). És a un punt de classificar-se per al play-off la Gimnástica Segoviana, i ho té tot de cara per acabar en quart lloc el Palència. Fora de la zona noble, mantenen opcions de promoció l'Atlético Bembibre, l'Almazán i el Becerril.

Grup 9: Andalusia Oriental (Classificació a futbolme)
L'Atlético Malagueño (filial del Màlaga) s'ha assegurat la segona plaça, per darrere del campió Linares Deportivo. Les altres dues places encara estan per assignar. Tot de cara per a la UD San Pedro, a un punt d'obtenir bitllet, i per al Loja, per ara quart. Però atenció que el Martos, cinquè, manté opcions.

Grup 10: Andalusia Occidental (Classificació a futbolme)
El grup 10 ja està tancat, en tots els sentits (també al descens). L'Algesires és el campió autoritari (aspira a tancar la lliga amb 100 punts); el San Fernando és segon, el Gerena sevillà, tercer, i l'Atlético Sanluqueño, rival del Prat a la ronda de campions, el 2012, acaba la lliga quart.

Grup 11: Balears (Classificació a futbolme)
La Peña Deportiva obrirà l'última jornada líder // Francisco Natera - futbolpitiuso.es

Tres equips ja són al play-off, però no hi ha llocs finals assignats. La derrota del Lloseta a Menorca feia cedir el lideratge als mallorquins, que ja són de play-off. També han aconseguit bitllet la Peña Deportiva eivissenca i el Formentera. Els tres equips es disputaran ara el títol i les tres primeres posicions finals... amb un Lloseta-Peña Deportiva per a l'última jornada. Per a la quarta plaça hi ha quatre candidats, com al grup català. Hi opten el Mercadal menorquí, ara quart, i tres equips mallorquins situats un punt per sota: el Constància, el Poblera i el Binissalem.

Grup 12: Canàries (Classificació a futbolme)
Un grup capicua: ja és campió el Mensajero... i ja és quart definitiu l'Sporting San José, de Las Palmas. Enmig, dos equips que ja són al play-off, el Lanzarote i el Marino, i que ara es disputen la segona i la tercera plaça. Puntuant, el Lanzarote s'assegurarà el segon lloc.

Grup 13: Múrcia (Classificació a futbolme)
El Jumilla ja és el campió del grup murcià, amb quatre punts de marge sobre el Múrcia Imperial, que amb el play-off assolit busca ara assegurar el segon lloc. Ja té bitllet per a la fase d'ascens també El Castillo, per ara tercer, amb opcions de ser segon. Només falta, per tant, assignar un bitllet: se'l disputaran l'Águilas i el Mar Menor, separats per només un punt.

Grup 14: Extremadura (Classificació a futbolme)
Amb el Mérida ja campió, la penúltima jornada servia per assegurar una altra plaça final, la quarta, que serà per al Badajoz. Dos equips ja classificats per al play-off lluitaran en un duel directe per la segona plaça final: són Extremadura i Jerez, que s'enfrontaran a Almendralejo. Qui guanyi serà segon, i si hi ha empat ho serà l'Extremadura.

Grup 15: Navarra (Classificació a futbolme)
Amb la Peña Sport ja campiona, també ha tancat plaça final el San Juan, que acabarà segon. Ja classificats per al play-off també hi ha l'Izarra i Osasuna B, que buscaran a l'última jornada repartir-se el tercer i el quart lloc.

Grup 16: La Rioja (Classificació a futbolme)
El Varea va celebrar el títol al cèlebre carrer Laurel de Logronyo // CD Varea

El Varea és ja el campió del grup de La Rioja, i la quarta plaça final és ja per a l'Haro Deportivo. Falta per definir qui serà segon i qui tercer. S'ho disputaran Calahorra i Logroñés, que ja tenen assegurada la fase d'ascens.

Grup 17: Aragó (Classificació a futbolme)
L'Ebro ja és campió, el Terol ja és segon... i el Sariñena entra al play-off com a tercer (no és exactament matemàtic, però hauria de perdre un avantatge de +17 gols en una sola jornada). Falta per assignar la quarta plaça, a la qual opten l'Andorra i el Tarazona, separats per un sol punt.

Grup 18: Castella-la Manxa (Classificació a futbolme)
Es jugaran el campionat a l'última jornada el Talavera de la Reina i l'Almansa, que ja saben que acabaran sent els dos primers classificats. El Quintanar del Rey ha obtingut també bitllet per a la promoció, i és a un sol punt d'assegurar el tercer lloc. Dos candidats per a l'últim bitllet de play-off: el Madridejos, per ara quart, i el Manzanares, situat un punt per sota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada